Ennätysmäärä ääniä: Suomen 50 Parasta Ravintolaa -lista on julki 

thumb image

Yli 400 ravintola-alan ammattilaista on yhtä mieltä: Palace on Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen selvä voittaja vuonna 2024 – jo viidennen kerran peräkkäin. 

Maamme ravintolamaailman arvostetuin kärki on puhunut ja Viisi Tähteä -median toteuttaman Suomen 50 parasta ravintolaa -äänestyksen tulokset julkistettiin Gastro Helsinki -messuilla. Suomen gastronomian lippulaiva on kiistatta selvä. DinnerBooking ravintola Palace jatkaa voittokulkuaan ja ravintola äänestettiin maan parhaaksi jo viidettä vuotta peräkkäin. Palace on myös Suomen ainoa kahden tähden Michelin-ravintola. 

Suomen 50 parasta ravintolaa -listalle pääsyä pidetään arvossaan ravintola-alan tekijöiden keskuudessa, sillä tunnustus tulee suoraan kollegoilta ja alaa tiukasti seuraavilta kulinaristeilta. Tänä vuonna ääniä annettiin ennätysmäärä, sillä äänestäjiä oli lähes 450. Kyseessä on ylivoimaisesti Suomen laajin ravintolalistaus. 

Täältä pääset lukemaan Viisi Tähteä -median toteuttaman Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listauksen kokonaisuudessaan. 

Paras ravintola jo viidennen kerran peräkkäin – Palace

Eero Vottosen johdolla Palacessa ylletään huipulle joka ilta. On sanomatta selvää, että ravintola on suomalaisen ravintolakulttuurin lippulaiva, maamme ainut kahden Michelin-tähden ravintola. Palace on perustettu Helsingin Olympialaisiin vuonna 1953. Siitä lähtien kunnianhimoinen ja innovatiivinen keittiö on pystynyt luomaan kokonaisuuden, joka vetää polvilleen.

Vaikka jokainen yksityiskohta on harkittu ja toteutettu täydellisesti, näkyy tekemisessä energisyys pilkkeenä silmäkulmassa. Täällä asiakas tuntee itsensä huomioiduksi ja tärkeäksi. Taidokas palvelu on iso osa kokemuksesta Palace voitti ansaitusti myös Paras Palvelu -kategorian.

Huippuluokan ruokaa. Raaka-aineet viimeisen päälle, kokkaustaito ja näkemys erittäin korkealuokkaisia. Puhdasta fine diningia, ei kuitenkaan temppuilua, oikeaa ruokaa. Viinipaketti erinomainen. Moitteeton palvelu, kohtelias, mutta rento. Miljöö miellyttävä ja näköala tietenkin upea. -asiakas Heikki

Palace

Missä: Eteläranta 10, Helsinki

Pidä silmällä näitä ravintoloita Helsingissä

Helsingistä 50 parhaan ravintolan listalla on mukana 36 ravintolaa. Tuttuja nimiä näkyy useita kuten Nokka, Savoy, Kuurna ja Michelin-tähdellä palkittu Olo. Maukkaan ruoan sekä miellyttävän palvelun rinnalla kestävän kehityksen merkitys korostuu yhä enemmän ja hävikkivapaa ravintola Nolla on ehdottomasti ansainnut paikkansa listalla. Ravintola sai maininnan myös parhaasta olutlistasta. 

Restaurant Nolla

Missä: Fredrikinkatu 22, Helsinki

Uusia ravintoloita listauksessa on tänä vuonna kymmenen. Näistä Helsingissä ovensa avannut, rakkaudesta Italiaan syntynyt Scolare pääsi listalla sijalle 21.

Scolare

Missä: Fabianinkatu 19, Helsinki

TOP 50 – ravintoloita ympäri Suomen

Suomen 50 parasta ravintolaa -listauksen kärkikymmenikköön mahtui kaksi ravintolaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, molemmat näistä Turusta. Michelin-tähdellä palkittu Kaskis löytyy listan neljänneltä sijalta ja jokirannassa ihastuttava Smör sijalta 7. Tampereelta mukana on viisi ravintolaa ja listan pohjoisin ravintola on puolestaan Rovaniemellä sijaitseva Sky Kitchen & View. 

Vaikka kärkipaikkoja pitävät helsinkiläisravintola, on Suomen 50 Parasta Ravintolaa -lista osoitus siitä, että erittäin hyvää gastronomista työtä tehdään ympäri Suomen. 

Smör, Turku 

Smör on tuttu nimi Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listalla. Turkulainen klassikkoravintola on tehnyt huikean nousun kohti kirkkainta huippua keittiömestari Mikko Pakolan johdolla. Täällä kannattaa nauttia neljän ruokalajin menu, joka on muotoutunut Smörin signatuuriksi. 

Ravintola Smör

Missä: Läntinen Rantakatu 3, Turku

SicaPelle, Porvoo

SicaPelle tarjoaa kokonaisvaltaisia ja elämäniloisia elämyksiä Vanhan Porvoon sydämessä. Kekseliästä ja simppeliä, ilman kompromisseja – sitä on yhdeksän ruokalajin mittainen luomus täällä. 

SicaPelle

Missä: Kirkkotori 3, Porvoo

Tertin Kartano, Mikkeli 

Tertin Kartanolla pääsee nauttimaan Saimaan gastronomian parhaimpia antimia ja kokemaan aidon sukukartanon tunnelman. Ainutlaatuisesta konseptista kertoo myös, että Tertin Kartano on valittu National Geographic Travel vuoden 2024 parhaiden ravintoloiden joukkoon. Tähän paikkaan ei voi olla ihastumatta!

Tertin Kartano

Missä: Kuopiontie 68, Mikkeli

Bistro Eloisa, Tampere

Bistro Eloisa on ravintola hedonisteilta herkuttelijoille ja niiksi haluaville. Hulvattomaksi kuvailtu Eloisa on oiva osoitus onnistuneesta bistrosta, joiden suosio on viime vuonna selvästi noussut. Täällä tarjoillaan ruokaa, juomaa ja discofiilistä fun diningia parhaimmillaan! 

Bistro Eloisa

Missä: Puutarhakatu 11, Tampere

Ravinteli Huber, Tampere

Ravinteli Huber on laatua arvostavan lihansyöjän ykköskohde! Ravintolan lihoja mureutetaan dry aged -kaapeissa ravintolasalissa, ja kaikki annokset valmistuvat puuhiiligrillissä. Menun lukeminen onnistuu vain harvoilta huulia lipomatta.

Bistro Eloisa

Missä: Aleksis Kiven katu 13

Kaikki DinnerBooking ravintolat Viisi Tähteä TOP 50 Parasta Ravintolaa -listalla

 1. Palace, Helsinki (1.)
 2. Savoy, Helsinki (5.)
 3. Smör, Turku (7.)
 4. Le Coucou Vert, Helsinki (12.)
 5. Café Savoy (13.)
 6. OlO, Helsinki (16.)
 7. Ravintola Kuurna, Helsinki (17.)
 8. Brasa, Helsinki (19.)
 9. Ristorante Scolare, Helsinki (21.)
 10.  Nolla, Helsinki (24.)
 11. Boulevard Bar & Seafood, Helsinki (25.)
 12. Ravinteli Huber, Tampere (27.)
 13. SicaPelle, Porvoo (29.)
 14. Nokka, Helsinki (33.)
 15.  Mat Distrikt, Helsinki (37.)
 16.  Sky Kitchen & View, Rovaniemi (43.)
 17.  Tertin Kartano, Mikkeli (47.)
 18.  Bistro Eloisa, Tampere (48.)
 19.  Ravinteli Bertha, Tampere (50.)

You may also like...