Viikonlopun paras kohta – Neljä upeata helsinkiläistä brunssia!

thumb image

Brunssi on nykyään hyvinkin tärkeätä. Mitä urbaani viikonloppu olisi ilman hyvässä seurassa nautittua brunssia? Pilallahan se olisi, tietenkin. Mutta rakkaasta pääkaupungistamme löytyy nykyään ehkä liikaakin valintoja brunssikansalle, ja koko viikonloppu saattaa vierähtää ennen kuin se oikea, sopiva brunssipaikka on löydetty. Äh, pilalla!

Mutta hei, no hätä, onneksi me täällä DinnerBookingissa ollaan katottu läpi hiukan meidän sivuilta löytyvää brunssivalikoimaa ja poimittu neljä kivaa brunssivaihtoehtoa teille empiville brunssailijoille.

MO Bar & Eatery

Välimerellisellä mukavuudella palveleva ja Marokon lämpöä lautaselle tuova MO Bar & Eatery on sunnuntaisin Annankadun ja yleisesti Punavuoren kiinnostavimpia ruokakohteita. Jo vanhassa osoitteessa Malmissa MO nousi suurella vauhdilla parhaaksi ravintolatulokkaaksi, ja nyt ravintoloitsija Hicham Daoussi on tehnyt suurta työtä tuodakseen Helsingin ytimen ruokakansalle makuja hänen lapsuuden muistoistaan, ja ai että, kun on hyvää.

MO:n brunssi on kuin saapuisi perinteisille marokkolaisille pidoille. Pöytä on täynnä hedelmiä, salaatteja, tuoreita leivoksia, perinteisiä baklavoja, lämpöisiä pääruokia, ja paljon, paljon muuta. Ja kaiken kruunaa perinteinen Pohjois-Afrikan minttutee, tietenkin. Eli jos kaipaat hiukan välimeren aurinkoa talviseen sunnuntaihin, kannattaa suunnaksi ottaa MO!

Milloin: Sunnuntaisin klo 11:00-15:00

Kokeile tätä: Marokkolainen brunssi, alk 20€/hlö

Missä: Annankatu 10, 00120 Helsinki

Varaa pöytä MO Bar & Eatery:n ➤

 

Ravintola Oiva

Oivaan on jo ennenkin tutustuttu täällä blogissa, mutta nyt on Oivaan uudelleen tutustuttava, sillä tämä Kalliolainen legenda voitti juuri City.fi:n suuressa ravintolaäänestyksessä Helsingin parhaan brunssipaikan tittelin. Jos perinteinen monipuolinen brunssi on se mitä viikonloppuaamuisin etsit, niin Oiva on juuri sinulle sopiva paikka.

Paikan päällä tehtyä ja lähituottajien raaka-aineista taiottua herkullista ruokavalikoimaa tarjoava Oivan brunssi on niin täpösen täynnä kaikkea erilaista että listaa lukiessa saattaa jopa huimata. Siis, yli 30 vaihtoehtoa? No huhhuh, nyt on kyllä niin ökybrunssi, että eihän se oikein yllätä, että tämä on stadin paras. Eihän tätä voi olla testaamatta!

Milloin: Lauantaisin klo 10:00-15:00, sunnuntaisin klo 10:00-16:00

Kokeile tätä: Stadin paras brunssi, alk 23,90€/hlö

Missä: Porthaninkatu 5, 00530 Helsinki

Varaa pöytä Oivaan ➤

 

Rupla

Ruplassa ollaan havahduttu siihen, että lähialueessa saatetaan ehkä harrastaa vegaaniutta. Ai Kalliossa vegaaneja? Käsittämätöntä. Mutta palataakseen asiaan, on siis Ruplassa tarjolla kaksi brunssia: sunnuntaibrunssi, jossa eläinproteiinia löytyy, sekä lauantain vegaanibrunssi! Brunssit ovat kuitenkin molemmat aika samanlaisia, joten ei tarvitse pelätä, että menemällä yhteen jääkin paitsi jostain isosta jutusta. Toki brunssille meneminen kahtena peräkkäisenä päivänä ihan vaan testatakseen tätä väitettä ei sekään ole huono idea.

Menussa on toki kaikenlaisia herkullisia eri sesonkien vihanneksista ja hedelmistä tehtyjä salaatteja, Lähi-Idän vivahteita poimivia pääruokia, sekä ”RUPLAn kuuluisa kakku- ja jälkiruokavalikoima”. Hui, kuulostaapa jännältä.

Milloin: Lauantaisin klo 11:00 & 13.00, sunnuntaisin 11:00, 13:00 & 14:45

Kokeile tätä: Lauantain vegaanibrunssi, alk 20€/hlö, tai sunnuntaibrunssi, alk 23€/hlö

Missä: Helsinginkatu 16, 00500 Helsinki

Varaa pöytä Ruplaan ➤

 

Ravintola Vessel

Vastikään Jätkäsaareen auennut Ravintola Vessel tarjoaa brunssia sunnuntaisin kaikille herkkusuille joita brunssi kiinnostaa hyvinkin vahvasti, mutta Läntisestä Helsingistä poistuminen kiinnostaa hiukan vähemmän. Hyvin perinteiseen bistromaiseen linjaan pohjautuva Vesselin brunssi on oiva tapa viettää rentoa sunnuntaiaamua Jätkäsaaressa.

Viikottain vaihtuva brunssi tarjoaa kaikenlaisia terrinejä ja salaatteja alkuun, ja lämpimänä liha-, kala-, ja kasvisvaihtoehdot. Lopuksi tietenkin kattava jälkiruokavalikoima joka takaa sen, että viikon viimeinen päivä lähtee hyvin käyntiin.

Milloin: Sunnuntaisin, klo 10.30-16.00

Kokeile tätä: Brunssi! Alkaen 25€/hlö

Missä: Länsisatamankatu 36, 00220 Helsinki

Varaa pöytä Vesseliin ➤

Muut ravintolauutiset...