TOP 10: parhaaksi äänestetty sushiravintola hurmaa Helsingissä

thumb image

Sushiravintoloita löytyy Helsingistä lukuisia, mutta yksi niistä on ylitse muiden: Latitude 25 – Omakase – tätä mieltä ovat asiakkaat nostaen ravintolan mukaan TOP 10 -listalle kerta toisensa jälkeen. 

Latitude 25 – Omakasen suosio ei laannu, päinvastoin: ravintoloissa vierailleet asiakkaat nostivat kokonaisuuden helmikuun parhaaksi. Kyseessä on ainutlaatuinen omakase-elämys, jossa asiakkaiden silmien edessä valmistuu Suomen arvostetuimpiin kuuluvia sushi-annoksia. Latitude 25 – Omakase ei ole vain ruokaa, se on kulinaarinen esitys, joka tempaa takuuvarmasti mukaansa. Täällä jokainen hetki on huolellisesti ajoitettu muuttaen kahden tunnin mittaisen ruokailun elokuvamaiseksi kokemukseksi. 

Oletko valmis kokemaan sushiravintolan, joka tekee gastronomisista unelmista totta? Valmistaudu siihen, että jokainen puraisu suulla suussasi ja käynti on kokonaisuudessaan tajunnanräjäyttävä!  

Uniikkeja makuja ja japanilaisia raaka-aineita

Latitude 25 – Omakase on kokonaisvaltainen elämys, jossa asiakkaiden silmien edessä valmistuu Suomen arvostetuimpiin kuuluvia sushi-annoksia. Tämän tuoreempaa ja monipuolisempaa kalatarjontaa tuskin löytyy koko kaupungista! Ravintolassa pääsee maistamaan makuja, joita ei missään muualla ole tarjolla: erilaisia tonnikaloja, Islannista tuotua merisiiliä, vaaleaa baracudaa, ankeriasta, merikrotin maksaa ja aitoa wasabia.

Elämys sisältää noin parikymmentä annosta ja autenttisen kokemuksen takaavat japanilaiset, Suomessa harvoin käytetyt raaka-aineet. Yhdistettynä huolella valittujen sesonkituotteiden kanssa syntyy harmoninen kokonaisuus, joka tuntuu aivan viiden tähden ruokamatkalta. Täällä siitä ei kuitenkaan joudu pulittamaan itseään kipeäksi, vaan ravintolan hintoja voidaan pitää laatuun nähden todella kohtuullisina. 

Mitä omakase tarkoittaa?

Jos haluaa selvittää, mitä japanilainen omakase -tarjoilutyyli todella tarkoittaa, saa Latitude 25 – Omakasessa siihen varmasti vastauksen. Kun Latitude 25 avasi ovensa vuonna 2019, nousi ravintola nopeasti valtavaan suosioon ja sai osaltaan aikaan omakase villityksen Helsingissä. Kaupunkiin on tämän jälkeen auennut useita japanilaisia omakase ravintoloita, eikä näiden suosio näytä laantuvan. Omakase on japania ja tarkoittaa englanniksi: “I’ll leave it up to you”. Vapaasti suomennettuna käsite kääntyy lausahdukseksi: “Päätä sinä”. Ehkä juuri tämä piilee omakase -ravintoloiden suosion takana. Näissä ravintolassa kaikki jätetään kokin käsiin –  sinun tarvitsee vain keskittyä nauttimaan.

Albertinkadun uusi ravintola jatkaa taianomaista tarinaa

Latitude 25 – Omakasen elämys on säilyttänyt taikansa, vaikka ravintola on muuttanut jo muutamia kertoja. Uudet remontoidut tilat Albertinkadulla, aivan Helsingin keskustan tuntumassa huokuvat eleganssia. Täällä kulinaristinen taide kohtaa upean designin ja jokainen yksityiskohta sisustuksesta annoksiin nivoutuu yhteen hienostuneeseen tarinaan. Intiimi tunnelma on jotain todella ainutlaatuista. Suuren ravintolasalin sijaan Latitude 25 – Omakasessa elämys nautitaan kokin työpisteen ympärille kaareutuvan baaritiskin äärellä. 

Latitude 25 – Omakase

Missä: Albertinkatu 19, Helsinki

Helmikuun TOP 10-lista

  1. Latitude 25 – Omakase, Helsinki
  2. Siro, Turku
  3. Kuokkalan Kartano, Jyväskylä 
  4. Farouge, Helsinki
  5. Ravintola Kuurna, Helsinki
  6. OlO, Helsinki
  7. Hugo, Oulu
  8. Ravintola Pörssi, Helsinki
  9. Kitchen & Bar Dabbal, Tampere
  10.  Avgust Bistro, Helsinki

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin. Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Vuoden 2023 TOP -listaus on koottu kaikkien kullekin ravintolalle vuoden aikana annettujen asiakasarvostelujen perusteella.

You may also like...