Tomi Björckin uusi ravintola Lily Lee tuo Taiwanin ja Hongkongin maut Helsinkiin

thumb image

Erottajankadulle elokuussa avautunut Lily Lee on ravintoloitsija Tomi Björckin tuorein taidonnäyte. Uuden ravintola-avauksen taustalla on muutoinkin osaavien ammattilaisten joukko: omistajiin kuuluvat myös ravintoloitsija Minka Björck, yrittäjät Mika Ranin ja Ronny Malmberg sekä keittiömestari Serko Rantanen

Erityisesti taiwanilaisesta ruokakulttuurista inspiroitunut Lily Lee on tarjonnaltaan rikas ja uniikki: keittiö on yhdistelmä umamin täyttämää Hakka-keittotaitoa, hienostuneita japanilaisia makuja, Hongkongin katukeittiöiden eloisuutta ja perinteisiä kantonilaisia metodeita. Käsityölle ja innovoinnille rakentuva menu tarjoaa upeaa makujen harmoniaa suolaisen, makean, happaman ja kirpeän välillä.

“Tuodaan taas jotain tuntematonta Helsinkiin”

Tomi Björckin uusi Lily Lee -ravintola avautui elokuussa Helsingin Erottajankadulle.

Lily Lee avasi ovensa Helsingin Erottajankadulla elokuussa. Millaisissa tunnelmissa uuden ravintolan ensimmäinen kuukausi on sujunut, ravintoloitsija Tomi Björck?

– Mahtavat fiilikset! Tuodaan taas jotain tuntematonta Helsinkiin, se on aina hieno tunne. Tosi hyvä fiilis siitä, että ihmiset ovat ottaneet Lily Leen niin hyvin vastaan.

Hyvä vastaanotto ei ole maineikkaallekaan tekijälle itsestään selvää, sillä uudenlaisen ravintolan luominen on aina riskinottoa.

– Lily Leen kohdalla otettiin monia tietoisia riskejä, haastettiin itseämme aika paljon. Meillä on paljon käsityötä, dim sumitkin tehdään itse, kertoo Björck.

Aitoon perheruokailutyyliin pöydän keskelle jaettaviksi tarjoillut annokset luovat illallisesta yhteisöllisen kokemuksen. Uusimman MasterChef -kauden tuomarinakin tunnettu Björck kertoo, että Lily Leen tavoitteena on tarjota ravintolaelämys, jonka pariin voi tulla aidosti viihtymään – ehkä jopa hetkeksi Helsingin mielestään pyyhkien.

– Kantavin idea on se, että ihmiset voivat tulla Lily Leehin yhden illan ajaksi “ulkomaanmatkalle” ja ikään kuin unohtua tänne. Yksi päivä tässä oli vanhoja kollegoita, ja yhtäkkiä ne huomas, että olivat olleet täällä kuusi-seitsemän tuntia. Se on parasta palautetta.

Pöytävaraus Lily Leehin ➤

Muut ravintolauutiset...