thumb image

MasterChef alkaa tiistaina! Mitä odottaa uudelta kaudelta, Tomi Björck, Sikke Sumari ja Kape Aihinen?

Tulevana tiistaina MTV3:lla starttaavalla MasterChef Suomen uusimmalla kaudella maan parhaan kokin tittelistä kamppailee 12 kilpailijaa, jotka ovat kaikki jo jollain tapaa työskennelleet ravintola-alalla. 

Tuttuina MasterChef-tuomareina nähdään juuri uuden Lily Lee -ravintolan Helsingin Erottajalle avannut ravintoloitsija Tomi Björck sekä Sikke Sumari, joka pyörittää Eirassa toimivaa nimikkoravintola Sikke’siä

Uutena tuomarikasvona joukkoon liittyy Kari “Kape” Aihinen, joka tunnetaan etenkin Turussa sijaitsevasta ravintola Rosterista ja Helsinkiin keväällä avautuneesta Versionista.

Kausi, jolla kamerat unohtuvat 

Yksi MasterChef 2020 -kauden kilpailijoista on ravintolavastaavana työskentelevä Sanna-Kaisa. MTV / Sara Forsius

Mitä tiistaina alkavalta kaudelta voi odottaa, Tomi Björck?

– Voidaan odottaa aika menoa ja meininkiä. Itse näin juuri ensimmäisen jakson, ja tuli aivan mahtava fiilis. MasterChef on ensimmäinen tv-ohjelma, jota olen ikinä tehnyt, eli olen ollut mukana alusta asti. Tällä kaudella taso on ihan uskomattoman korkea, tuomariston konkari Tomi Björck kuvailee.

Kilpailijoiden koostuminen ravintola-alan ammattilaisista näkyy Björckin mukaan monin tavoin katsojillekin:

– Saatiin ekaa kertaa ammattilaiset keittiöön, eli hyvin vaikuttava kausi on tulossa. Nyt kamerat unohtuivat ihan täysin, ja oli oikeasti sellainen ammattilaisten kokkikilpailu, jossa sekä mentoroitiin että fiilisteltiin ruokaa. 

Viime viikolla uuden Lily Lee -ravintolan Erottajalle avannut Björck kertoo juuri ammattilaisten tuomaroinnin olevan ravintoloitsijan kannalta katsottuna kaikkein antoisinta. 

– Se on parasta, että se on mun omakin duuni, kouluttaa ja mentoroida jengiä, kritisoida meidän omaa tekemistä. Nyt ihmisiltä voi vaatia enemmän, kun osalla kilpailijoista on jo omat ravintolat. Tuntuu paljon luonnollisemmalta tuomaroida ammattilaisia kuin ihmisiä, joilla ei ole yhtään ravintolakokemusta. Ammattilaiset ymmärtävät, että jos tehdään virheitä, ne pitää korjata.

Tunteita, elämyksiä, epäonnistumisia

Sikke Sumari ja Kape Aihinen MasterChef 2020 -kilpailijan, keittiömestari Kozeenin työpisteen äärellä. MTV / Sara Forsius

Mitä uusimmalla MasterChef-kaudella tullaan näkemään, Kape Aihinen?

– Tietenkin siellä nähdään paljon elämyksiä ja tunteita. Se on kuitenkin proffakausi, siellä on 12 huippuammattilaista kisaamassa. Paljon tunteita, paljon hyviä ruokia, mutta myöskin epäonnistumisia ja pettymyksiä, niin kuin kilpailussa aina tulee.Tämä on kuitenkin skabaa, kaikki eivät voi voittaa, Aihinen summaa.

Useiden huippuravintoloiden, kuten kalifornialaisvaikutteista ammentavan Versionin taustalta löytyvä Aihinen on Björckin tavoin tottunut työskentelemään ravintola-alan ammattilaisten kanssa. Miten ammattilaisuus näkyy kilpailussa? 

– Kyllä se tietysti näkyy tekniikoissa ja presentaatioissa, siinä miltä lautaset näyttävät. Siellä nähdään annosten esille laitosta alkaen aivan mielettömän hienoja suorituksia, Aihinen hehkuttaa.

“Ihan uskomattomia persoonia”

Kalliolainen keittiömestari Dani kilpailee MasterChef 2020 -kaudella Suomen parhaan kokin tittelistä. MTV / Sara Forsius

Tv-kasvona ja kokkina pitkän uran tehneen Sikke Sumarin mukaan katsojille on alkavalla MasterChef-kaudella luvassa paljon jännittäviä käänteitä, mutta myös runsaasti oppia ruoanlaitosta.

– Nyt kun päästään kunnolla vauhtiin, tulee korkeatasoista kokkausta ja paljon käänteitä. Tehtävät ovat tosi mielenkiintoisia ja vaativia. Se on hyvää antia myös katsojalle, joka haluaa oppia jotain uutta ruoanlaitosta.

Ravintola Sikke’sin takana oleva Sumari kertoo tämänkertaisen kilpailijajoukon olevan täynnä ihmisiä, joiden kehittymistä kilpailussa katsojankin on ilo seurata.

– Ihan uskomattomia persoonia, erilaisia tyyppejä, eli katsojat löytävät helposti omat suosikkinsa sieltä, ne kenen matkaa haluavat seurata. Kehityskertomuksiahan nämä kuitenkin lopulta ovat, Sumari pohtii. 

– Kova kausi on tulossa kilpailijoiden ja osaamisen kannalta!

MasterChef 2020 nähdään MTV3-kanavalla tiistaisin klo 20.

Muut ravintolauutiset...