Lounas, päivällinen tai illanvietto Espoossa – Oletko jo vieraillut näissä ravintoloissa?

thumb image

Kun pääkaupunki on vain lyhyen metromatkan päässä, saattaa joskus jopa unohtaa, että Espoosta löytyy lukuisia laadukkaita ravintoloita niin lounaille ja aikaisille päivällisille kuin illallisen ja illanvieton tarpeisiinkin. Metro kulkee toiseenkin suuntaan, eli näissä paikoissa kannattaa vierailla myös Helsingistä ja muilta lähiseuduilta käsin! 

Haikaranpesä

Haikaranpesä on huikeilla näköaloilla varustettu espoolaisravintola, joka sijaitsee uniikilla paikalla Haukilahden vesitornissa. Tällä hetkellä ravintola on auki arkisin lounasaikaan sekä viikonloppuisin kello 18 saakka aikaisten päivällisten merkeissä. Haikaranpesään ei kannata tulla kiireisellä aikataululla, sillä tarjolla on hulppea skandinaavinen noutopöytä, joka sisältää runsaan alkuruokapöydän, pääruoat sekä jälkiruokapöydän. 

Pöytävaraus Haikaranpesään ➤

Lucy in the Sky

Espoon Keilaniemessä sijaitsevan ravintola Lucy in the Skyn näköalat ovat ainutlaatuiset.

Espoon Keilaniemeen tammikuussa avautunut näköalaravintola Lucy in the Sky ei varmasti kalpene maisemissa Haikaranpesälle: ainutlaatuiset näköalat on taattu, sillä ravintola sijaitsee Accountor Towerin huipulla yli 80 metrin korkeudessa. 

Lucy in the Sky tarjoaa fuusioruokaa, jossa skandinaavinen ja aasialainen keittiö yhdistyvät upeiksi makumaailmoiksi mitä kekseliäimmin tavoin. Lucy tarjoaa peräti kolmea erilaista maistelumenua, joista yksi on kasvismenu, sekä kolmen ruokalajin Helsinki – ja Espoo-menuja. Annoslistaa katsoessa huomaa siellä olevan sulassa sovussa niin kantarellipiirasta, sieni-sinihomejuustognoccheja kuin massaman currya sekä kimchi-riisiä tofulla. Entiseen baaritilaan on juuri avattu myös uusi sushiravintolapuoli, Lucy’s Sushi.

Varaa pöytä Lucysta ➤

Ravintola Kylä

Espoon Tapiolassa sijaitsevan Ravintola Kylän ruokalistassa näkyy syksy. Kuva: Joonas Ojala.

Espoon vanhan Tapiolan sydämessä sijaitseva kortteliravintola Kylä on kestinnyt vieraitaan vuodesta 2014. Vuodenaikojen mukaan elävä ruokalista kutsuu tutustumaan sesongin raaka-aineisiin Kylän tapaan. Kylässä ilmapiiri on rento ja välitön – sellainen, johon haluaa tulla kyläilemään yhä uudestaan.

Ravintolassa käytetään kotimaista lihaa, kalaa ja kasviksia sekä syyskaudella myösmarjoja ja sieniä. Syksyn menulta voit nauttia eurooppalaisen viinilistan tukemana esimerkiksi tattirisottoa, confit-ankankoipea tai siikakeittoa. Jälkiruoista etenkin karpalo-parfait ja suklaakakku tyrnijäätelöllä tuovat lautasille syksyn parhaat puolet.

Pöytävaraus Kylästä ➤

Fyllas Kök & Bar

Astetta letketkeämpi illanviettopaikka Espoon Tapiolassa on Fyllas Kök & Bar, joka sijaitsee näppärän keskeisellä sijainnilla kauppakeskus Ainoassa. Helsingin puolella palvelee myös sisarravintola Fyllas Kök & Bar Hietalahti. 

Tapiolan Fyllas tarjoilee rentoa meininkiä, kattavan juomavalikoiman ja maistuvaa baariruokaa: rouhealta listalta löytyy esimerkiksi wingsejä, plattereita ja hampurilaisia sekä erinäisiä pienempiä naposteltavia. Loistopaikka niin after workeille kuin viikonlopun viettoonkin!

Varaa pöytä Fyllasiin ➤

Muut ravintolauutiset...