thumb image

Tunnelmalliset illallispaikat pimeneviin syysiltoihin – Turku

Pääkaupunkiseudun ja sen lähialueiden tunnelmallisimmat ravintolat on jo esitelty, mutta lista ei tietenkään lopu siihen. Upeita illallispaikkoja syysiltojen tummanpuhuviin hetkiin löytyy loistava kattaus myös Turusta.

Bassi Turku

Kalaravintolalle sopivasti Aurajoen jokirannassa sijaitseva Bassi Turku tarjoaa mahtavat puitteet illalliselle. Kuten nimikin kertoo, ravintola on löytänyt paikkansa upeasta Bassin talosta, joka tarjoaa ihastuttavat puitteet aterioinnille syysillan hämärään.

Syksyn ruokalistalla suosittua äyriäisvatia on täydennetty sydänsimpukoilla ja partaveitsisimpukoilla. Annospuolella satokausi näkyy kastikkeiden voimakkuudessa sekä lisukevalikoimassa: paistettu kuha on saanut rinnalleen maa-artisokkapyreetä ja grillattu taimen taas paahdettua porkkanaa ja pikkelöityä punaista retikkaa. Lakkavanukas ja karpalobrownie kertovat, että myös marjasadon antimet ovat löytäneet tiensä Bassin lautasille.

Varaa pöytä Bassiin ➤

Tårget

Viini- ja cocktailbaari Tårget tarjoaa makunautintoja niin ruoan kuin juomankin saralla. Cocktailbaarissa drinkit valmistetaan suurella intohimolla, ja ginivalikoima on koko Turun suurin. Viinivalikoima on monimuotoinen ja sisältää paljon luonteikkaita nautiskeltavia ruoan kuin ruoan oheen.

Keittiömestari Satu Iivosen hioma menu yhdistää kansainvälisyyttä skandinaavisen keittiön elementteihin. Tarjolla on pari upeaa viiden ruokalajin menukokonaisuutta, joista kummassakin pääsee oikeuksiinsa niin grillattu kuha mustajuurella ja sinisimpukkakastikkeella kuin alkuruoista grillattu juuriselleri sataykastikkeellakin.

Syksyn ruokalistalta löytyy paahdettua ankanrintaa savuselleripyreellä ja tattikastikkeella sekä grillattua myskikurpitsaa siitakesienillä ja cous-cousilla. Klassikkoannos punajuuririsotto henkii myös loistavasti sadonkorjuukauden pehmeää makumaailmaa.

Varaa pöytä Tårgetiin ➤

Kaskis

Turussa ruokailevan ei tietenkään sovi unohtaa Kaskista. Viihtyisä ravintola sijaitsee Kaskenmäen ainutlaatuisessa ympäristössä ja tarjoaa tunnelmallisia ruokailuhetkiä sekä lounaalle että illalliselle. Päiväsaikaan isot ikkunat tuovat syksyiset auringonsäteet osaksi kattausta, ja iltaisin pimeyttä tasapainottaa vaaleaa tiiliseinää vasten heijastuva tunnelmavalaistus.

Juuri uudistetulla syksyn menulla on tarjolla sesongin raaka-aineita, joista metsän antimet ovat itse käsin kerättyjä. Listalta löytyy muun muassa katajalla maustettua siikaa luomukananmunan ja XO-liemen kanssa, kotimaista naudan sisäfileetä sekä mustikoita ja ruista.

Varaa pöytä Kaskikseen ➤

Roster Turku

©Julius Konttinen

Tuomiokirkon läheisyydessä sijaitseva Roster tarjoaa ihastuttavan miljöön erityisesti illallishetkiin. Keittiömestari Kape Aihisen omistamassa ravintolassa luodaan lautasille kansainvälisiä makuja yllätyksellisellä otteella. Ristikkoikkunat ja pehmeä iltavalaistus (ravintolan tunnuspääkallon loistetta unohtamatta) muodostavat illallistunnelman, joka houkuttelee nauttimaan illasta pitkän kaavan mukaan klassikkoja ja uutuuksia sisältävän illallismenun kautta.

Moniulotteisessa À la carte -menussa oikeuksiinsa pääsee erityisesti syksyinen alkuruoka, joka pitää sisällään kurpitsaa ja rapeaa villiriisiä. Pääruoista misovoissa paistettu lohi Togarashi-majoneesilla tuo illalliseen raikkaan, aasialaisen vivahteen. Paahdettujen porkkanoiden kanssa tarjoiltu Black Angus -härästä valmistettu short ribs -annos taas lumoaa syksyisen punertavilla sävyillään, ja suklaakakku vadelmilla sopii loppuun loistavasti.

Varaa pöytä Rosteriin ➤

Muut ravintolauutiset...