thumb image

Uusia ravintoloita, iglu- ja osteri-illallisia ja sen sellaista

Ravintolamaailmassa innovoidaan ja luodaan rohkeasti uutta pandemiasta huolimatta. Tässä muutama vinkki alkuvuoden nautintoihin Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

Igludinnereitä Tampereella ja Helsingissä

Salsalladan lasi-iglu Tampereella

Iso Robertinkadun yesyesyes taisi olla ensimmäinen ravintola, joka sai jymyidean hyödyntää talvisin ravintolan tyhjää terassi-tilaa ja iskeä siihen lapista tuttuja lasi igluja. Mikä sen parempaa, kun nauttia ruoasta, juomasta ja jopa musiikista lasi-iglussa, Corona-aikana sopivasti eristäytyneenä muista.

Tampereen Salsallada, Yesyesyesillä ja Meripaviljongilla on erikseen iglumenut sujuvoittamaan palvelua.

Martin Söderströmin luotsaama osteri-ilta The Cockissa

The Cockin osterit

Söderströmin Martin on Suomen kolminkertainen mestari osterienavauksessa ja Euroopan mestari vuodelta 2018. Tällä kertaa Helsingin Kasarmikadun kulmassa sijaitsevassa The Cockissa tarjolla on huippuostereita kolmelta osterinkasvattajaperheeltä Ranskasta ja Irlannista.

Maison Gillardeau: Gillardeau & Tia Maraa
Saint Kerber: Tsarskaya & Muirgen
Jean Luc Le Gall: LeGall Premium & LeGall l’Irish 

Fiilistele pelkkiä ostereita tai varaa kylkeen tastingmenu. Itse menisin ranskalaiseen henkeen Steak Fritesillä ja Crème Brûléella. Toisaalta listalla houkuttelee myös Market Fish- siis päivän kala kasviksilla.

Elämästä nauttimiseen keskittynyt uusi Gillet Kaartinkaupungissa

Jylhässä kivilinnassa on Kasarminkadulla järjestetty juhlia jo kieltolakiajoista lähtien. Gilletissä konseptina on nauttia ruoasta ja juomasta kolmessa näyttävässä tilassa, rennosti mutta ylellisesti. Ravintolan sisäpihan talvipuutarhamainen Lasipiha nousee kuuteen metriin ja baarin vehreä kasvillisuus, sekä näyttävä baaritiski luovat tilaan boheemia fiilistä. Tarjolla on klassikkodrinkkejä ja mocktaileja. Lasipihan baarissa voi myös syödä tai vaihtoehtoisesti siirtyä dinnerille art-deco-henkiseen Can Can-saliin tai Väli-Amerikasta vaikutteita saaneeseen rustiikkiseen Tempero-tilaan.

Merenelävien ystävänä minua ilahduttaa erityisesti Gilletin laadukas äyriäismenu tuoreine ostereineen ja hummereineen. Listalla on myös paljon skandimakuja, mutta vaikutteita on tuotu myös maailmalta. Ravintolan jokapäiväinen Bouillabaisse on myös ehdottomasti kiva lisä Helsingin lounastarjontaan.

Aurajoen Noaassa tapahtuu

Nooan burgeri

Ruinartin Shampanjaa ja blinejä saa nyt helmikuun loppuun asti Noasta 25/30 eurolla koosta riippuen. Noan burgerikin näyttää todella varteenotettavalta. Hampurilaista en ole itse päässyt vielä maistamaan, mutta huomiona vaan, että se näyttää lähes identtiseltä maailman parhaimmaksikin äänestetyn Kööpenhaminalaisen Noman burgerin kanssa.

Uusi Rioni Helsinki- Espoon lähiöostarista kansan tietoisuuteen

Rioni Helsinki

Vuonna 2018 Espoon Haukilahden hieman väsähtänyt ostari sai uutta eloa, kun siihen avattiin perinteinen Georgilainen Rioni. Ravintola pomppasi nopeasti Espoon Tripadvisorin kärkeen ja ei mennyt kauaa, kun avattiin jo toinen ravintola Turkuun.

Nyt on siis Helsingin vuoro! Kasarminkadulle avattiin tammikuussa 2021 tyylikäs uusi Rioni. Makuja kehutaan identtisiksi Georgialaisiksi ja viinilistalta löytyy paljon Georgiasta tuotuja viinejä. Myös paikallisia limuja kannattaa kokeilla.

Muut ravintolauutiset...