thumb image

Uutuusravintola Piglets tuo modernin eurooppalaisen keittiön Töölöön

Töölöntorille on ilmestynyt uusi eurooppalaista ruokaa rennon tyylikkäällä otteella tarjoava ravintola Piglets. Ravintola vietti avajaisiaan viime torstaina.

Kortteliravintola töölöläisille

Niin sisustukseltaan kuin ilmapiiriltäänkin hämyisen tunnelmallinen ja kepeä Piglets on helposti lähestyttävä, eurooppalaistyylinen bistro. Piglets on Kanavanrannan Le Petit Chaperon Rouge -viinibaarista tunnetun Marleena Niverin uusin taidonnäyte.

– Töölöön on kaivattu tällaista – ei itselläkään ole tullut paljon iltoja Töölössä vietettyä. Ihanaa päästä tarjoamaan täällä asuville, nuorille aikuisille jotain uutta. Ja Töölöntori on tietysti hieno sijainti.

Kauniisti rustiikkisen, yli kolmekymmentä asiakaspaikkaa sekä 10 hengen kabinettitilat kattavan Pigletsin tarjonta on menuruokailun sijaan À la cartea. Näin ravintola palvelee erityisesti lähialueiden asukkaita.

– À la carte -ravintolassa voi vierailla useammin kuin seitsemän ruokalajin menua tarjoavassa paikassa. Ruokalistamme tulee vaihtumaan noin parin kuukauden välein, Niveri kertoo.

Pigletsin keittiötä vetää varmalla otteella roomalainen Federico Ciampi, ja apulaiskeittiömestarina toimii Toni Koivisto. Somelier Justus Mättö on tuttu kasvo Chaperon Rougesta, ja salin puolella hovina toimii aiemmin Jordissa työskennellyt Anni Langhoff.

Eurooppalaista ruokaa upealla viinitarjonnalla

Avajaisillan alkupaloista erityisesti naudankieliravioli ihastuttaa: liha pääsee oikeuksiinsa raviolin kosteassa koostumuksessa, ja maku on maanläheisen autenttinen. Varsinaisella ruokalistalla raviolit on muokattu gnoccheiksi. Hanhenmaksa-crème brûlée sekä makeansuolainen kurpitsa-gorgonzola-piiras saivat seurakseen raikkaan, mannerkreikkalaisen valkoviinin.

Ravintolan tieltä sulkeutunut viinibaari on selvästi jäänyt juomapuoleltaan elämään Pigletsissä: viinit ovat loistavia, ja joukossa on myös muutamia harvinaisia eriä. Justus Mättö kertoo Pigletsin suosivan biodynaamisia ja luomutuotettuja naturalviinejä.

– Viineissä meille on tärkeintä niiden luonnonläheisyys ja alkuperä. Tyylikästä, puhdasta ja suoralinjaista, Mättö kuvailee Pigletsin viinivalikoimaa.

Pääruokavaihtoehdoista löytyy esimerkiksi herkullista, paneroitua nieriää. Hieman erikoisempana vaihtoehtona on pinjansiemenillä, kaalilla ja oliiveilla täytetty, kuohkeanpehmoinen farinata, joka tarjoillaan sahramilla viimeistellyn uppomunan kanssa.

Syyskauden menun lisukekohokohta ovat kantarellit, jotka on gratinoitu juuri sopivan kevyesti. Aterian loppuun suklaajäätelön kera nautittu päärynä-clafoutis lumoaa täyteläisellä pohjallaan.

Vierailulle Pigletsiin ➤

Kuvat: Alexander Store

Muut ravintolauutiset...