Syysloma! Mikä ihana syy vierailla Michelin-ravintolassa

thumb image

Ovatko suunnitelmat syyslomalle vielä auki? Mitä jos viettäisitkin herkullisimman loman vuosiin ja nauttisit illallisen yhdessä Suomen Michelin-ravintoloista? Ainutlaatuiset elämykset näissä fine dining -ravintoloissa säilyvät muistoissa pitkään!

Ilta Michelin-ravintolassa on kuin pieni loma itsessään – elämys, joka tarjoaa yllätyksiä jokaiselle aistille. Suomessa Michelin-ravintoloita on tällä hetkellä kuusi: Palace, Kaskis, Demo, Finnjävel, Olo, Grön ja Vår. Vierailu jokaisessa näistä ravintoloista on ainutlaatuinen kokemus  ja sattuessa syyslomalle on se varmasti koko loman tähtihetki. 

Minkä Michelin-ravintolan haluaisit kokea?

Michelin tähtiloistoa ympäri Suomen 

Vuonna 2022 maahamme saatiin ensimmäinen tähtiravintola Helsingin ulkopuolelle, kun turkulainen Kaskis vastaanotti  Michelin-tähden vuosien pitkäjänteisen työn tuloksena. Vuosi myöhemmin myös Porvoo teki sen. Vår nostettiin mukana tähtiravintoloiden joukkoon vuoden 2023 palkitsemistilaisuudessa ja nyt Suomen uusin Michelin ravintola löytyy Porvoon tunnelmallisesta vanhasta kaupungista.

Michelin-tähti oli siintänyt henkilökunnan toiveissa jo tovin: ravintolan keittiön seinälle oli itse askarreltu ja teipattu tähti muistuttamaan omasta tasosta jo ennen virallisen tähden saamista. Unelma muuttui todeksi ja ravintola hurmaa raadin lisäksi jokaisen sisälle astuvan asiakkaan. Täällä rakastetaan perinteitä, joiden rinnalla esitellään oma näkemys modernista suomalaisesta keittiöstä. Kiteytettynä  Vår on tulkinta ympäröivästä luonnosta, saaristosta, vihreistä metsistä ja paikallisista maatiloista. Ravintola palkittiinkin tähden lisäksi ympäristöystävällisyydestä kertovalla Green Star -palkinnolla.

Koe Suomen ainoa kahden Michelin-tähden ravintola

Ravintola Palace sali
Kuva: Palace

Ravintola Palace on kerran elämässä -kokemus, joka saa jokaisen hetken tuntumaan taianomaiselta. Palace on saavuttanut jotain, mihin ei ole pystynyt yksikään muu ravintola Suomessa. Täydellisyyttä hipova ravintolakokemus kerää kehuja ravintola-alan ammattilaisilta ja kahden Michelin-tähden lisäksi ravintola on valittu Gastro Helsinki -messuilla Suomen parhaaksi ravintolaksi jo kolmena vuonna peräkkäin. Keittiötä luotsaavan Eero Vottosen johdolla ilta toisensa jälkeen onnistutaan tarjoilemaan kokonaisvaltainen elämys, joka mykistää. Palacen reseptit, ne ovat tähtiin kirjoitetut. 

“Kaikin puolin Suomen huipputasoa. Ruoka, viinit, loistelias palvelu ensi sekunnista, kun astuu sisään ja siihen hetkeen, kun lähtee pois. Uniikki kokemus.”

-asiakas Riku-Matti

Palace

Missä: Eteläranta 10

Michelin-ravintola ilman turhaa jäykistelyä

Helsingin Pohjoisesplanadilla oivaltavat makuelämykset ja lämminhenkinen palvelu ovat sulattaneet asiakkaiden sydämet, sekä tuoneet ravintola Ololle ansaitusti himoitun Michelin-tähden. Olo on kantanut tähteä aina vuodesta 2011 lähtien tarjoten makujen sinfoniaa sen hienoimmassa muodossa. Täällä ei kuitenkaan turhaan jäykistellä vaan tunnelma on lämminhenkinen ja helposti lähestyttävä. 

Olossa Skandinaavinen menu on rakennettu tuttujen pohjoismaisten raaka-aineiden ympärille; mukana on myös moderni ja kansainvälinen vivahde. Lautaselle kelpaavat vain parhaat raaka-aineet ja annokset ovat jo itsessään kuin herkkiä taideteoksia, niin kauniita ja yllätyksellisiä. 

“Herkuttelijoiden taivas, jossa jokainen makuyksityiskohta on mietitty harkiten. Korkeatasoisista raaka-aineista valmistetut maukkaat herkut. Asiansa tunteva ja leppoisan ystävällinen henkilökunta.”

-asiakas Tiina

Olo

Missä: Pohjoisesplanadi 5

You may also like...