TOP 10 – lokakuun paras ravintola löytyy Lapista

thumb image

Lokakuun suosikkiravintolat tulevat tässä! TOP 10 -lista ei petä tälläkään kertaa tarjoten inspiraatiota ja takuuvarmoja suosituksia seuraavaa ravintolakäyntiä varten. Luotetaan asiakkaiden antamiin arvioihin ja suunnataan parhaaksi äänestettyyn ravintolaan Lappiin. 

TOP 10 -lista on kuukausittain odotettu kattaus elämyksiä, jotka ravintoloissa vierailleet asiakkaat ovat nostaneet listalle omien kokemuksien pohjalta. Lokakuun listalla loistaa yksi ylitse muiden: pohjoisen ravintola, joka hurmaa vieraat ainutlaatuisella miljööllä ja rakkaudella valmistetulla ruoalla. 

Tulevan talven aikana kannattaa Lapin vierailun yhteydessä varmistaa Rakkaan olevan matkan varrella. Juuri tämä vuodenaika tekee tästä kärkisijan ravintolasta erityisen tunnelmallisen, ympäröivä pohjoisen luonto on kauneimmillaan ja illallisia maustaa usein taivaalla tanssivat revontulet. 

Alla maistiaisia lokakuun parhaasta ravintolasta sekä lokakuun TOP 10 -lista kokonaisuudessaan. 

TOP 10 -listan kärjessä maisemaravintola Napapiriillä

Ravintola Rakas sijaitsee Napapiirillä Artic TreeHouse hotellin yhteydessä. Santaparkin lähellä, Syväsenvaaran rinteessä aukeaa poikkeuksellisen upea näköala ympäröivään luontoon ja kokonaisuutena ravintolamiljöö on yksi kauneimmista – ainutlaatuinen yhdistelmä ylellistä mukavuutta, lappilaisia perinteitä ja modernia skandinaavista muotoilua. Ravintolan suurista ikkunoista aukeaa henkeäsalpaavan upea näkymä suoraan vaaralle. Täällä aamiaisen, lounaan ja illallisen lomassa nautitaan vuodenaikojen mukaan vaihtuvasta maisemasta: syksyn ruskasta, värikkäistä revontulista, kirkkaasta tähtitaivaasta ja kesän yöttömästä yöstä. 

Ravintolan ikonisten käpylamppujen alla herkulliset maut nostavat hetkeksi arjen yläpuolelle. Ei ihme, että asiakkaat ovat haltioituneet Rakkaan nauruntäyteisistä hetkistä, joiden tunnelmaa nostaa usein livemusiikki ja takkatulen loimu. 

“Heti sisään tullessa aistit heräävät miellyttävään tuoksuun ja lämpöiseen tunnelmaan. Asiakaspalvelijat ottavat lämpimästi tervetulleeksi ja asiointi on helppoa.”

-asiakas Antti

Pohjoisen parhaita herkkuja ja kehuttu aamiainen 

Rakkaassa pääsee maistamaan pohjoisen perinteisiä makuja, jotka keittiömestarin käsissä saavat moderneja vivahteita. Täällä arvostetaan paikallisia tuotteita, sesongin tuoreita raaka-aineita ja annoksista löytyykin monipuolisesti Lapin herkkuja kuten poroa, järvikalaa, sieniä ja marjoja. Yllätyksellisiä yhdistelmiä, autenttisia makuja ja kauniita esillepanoja – sitä on ruoka Rakkaan tyyliin toteutettuna. 

Aamuisin ravintolasalin tunnelma on lämmin ja rento, kun esille katetaan paljon kehuttu ravintola Rakkaan aamiainen. Kauniiden käpyvalaisimien alla nautitaan runsaan noutopöydän antimista ja käynnistetään päivä lempeästi. Kunpa jokainen aamu alkaisi kiireettömällä hetkellä tuoreen leivän, suolaisten ja makeiden herkkujen äärellä!

“Erinomainen ja kauniita yksityiskohtia täynnä oleva maukas lauantain aamupala. Ehdottomasti tulen uudelleen taas.”

-asiakas Elisabeth

Palkitun keittiömestarin luoma ainutlaatuinen ruokakonsepti

Kansainvälisesti palkittu keittiömestari ja kuvataiteilija Petteri Luoto on luonut Rakas-ravintolalle Art meets Food -ruokakonseptin, joka tarjoaa makuelämyksen ohella visuaalisen elämyksen. Konsepti rakentuu paikallisten raaka-aineiden ja maailman eri keittiöistä poimittujen vivahteiden yllätyksellisestä yhdistämisestä ja vastuullisuudesta – sekä menun innoittamista, uniikeista taideteoksista. Menun annokset ovat kokonaisvaltaisia elämyksiä ja jokaiselle näistä löytyy ravintolan seinältä oma nimikkoteos. 

Taideteokset ovat  myynnissä illallisen yhteydessä. Mikäli päätyy ostamaan teoksen, mukaan saa Luodon käsinkirjoittaman reseptin omakseen ja samalla annospari poistuu Rakkaan listalta.

“Upea miljöö. 6-ruokalajin illallinen super hyvä. Upeat raaka-aineet ja maut. Ystävällinen henkilökunta ja kokonaisuuteen 10/10. Vahva suositus!”

-asiakas Suvi

Rakas Restaurant

Missä: Tarvantie 3

Lokakuun TOP 10-lista

  1. Rakas Restaurant, Artic Circle 
  2. OlO, Helsinki
  3. Kulma – Keittiö & Baari, Helsinki
  4. Sekel Bar & Restaurant, Helsinki
  5. Ravintola Smör, Turku
  6. SicaPelle, Porvoo
  7. Helsingin Pörssiklubi, Helsinki
  8. The Glass, Helsinki
  9. Nolita, Helsinki
  10.  Armiina, Helsinki

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin. Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Vuoden 2022 top-listaus on koottu kaikkien kullekin ravintolalle vuoden aikana annettujen asiakasarvostelujen perusteella.

You may also like...