thumb image

Aurinkoiselle lounaalle tai kesäillalliselle? Katso kesän ravintolasuositukset Turkuun!

Turku tarjoaa kesäisin parastaan kauniin kaupunkiympäristön ja upeiden ravintolakokemusten saralla. Kevään take away -aikakausi on saanut aktiiviset ravintolakävijät kaipaamaan niin ulkona syötyjä laadukkaita lounaita kuin mieleenpainuvia illalliselämyksiäkin. Seuraavat ravintolat tarjoavat taatusti molempia!

E. Ekblom

Kuvituskuva.

Turun ihastuttavan E. Ekblomin paluuta odotteli jo moni, ja päivällis- sekä illallisravintolana palveleva paikka avautukin asiakkaille viime viikon alussa. Kesän ruokalistalta löytyy esimerkiksi parsarisottoa ja Saloniemen vuohenjuustoa, halloumiburgeria sekä päivän kalaa kesäperunalla ja sitruunavoikastikkeella.

E. Ekblom on myös kesädrinkistä haaveilevan valinta, sillä taitavien baarimestareiden käsissä syntyvät ehkäpä kaupungin parhaat klassikko-cocktailit ja innovatiivisuutta huokuvat artesaanijuomat. 

Pöytä E. Ekblomiin ➤

Hügge

Hüggen annoksista ei väriä puutu.

Ravintola Hügge tarjoilee lounasta ja illallista viihtyisän valoisissa tiloissa Linnankadulla. Vegaaniseen ruokaan keskittyneen ravintolan kesämenulla komeilee mahtavia makuyhdistelmiä: esimerkiksi annos höyrysämpylöitä ja friteerattua avocadoa saa olemuksensa tulisesta mangokastikkeesta, chilisuolasta ja harissakastikkeesta.

Myös portopelloburgeri tai ravintolan jo klassikoksi muodostunut vihreä curry kannattaa laittaa täällä testiin –  etenkin jos haluat loistavan ensikosketuksen vegaaniseen ruokailuun! 

Pöytä Hüggeen ➤

NOOA

NOOAn kesäistä jälkiruokatarjontaa menneiltä menuilta.

Aurajoen rannalla sijaitsevan ravintola NOOAn saliin ja kattoterassille mahtuu turvallisesti useampikin lounastaja, illallistaja tai illanviettäjä näkymistä nauttimaan. Laadukas lounastarjonta sisältää neljä vaihtuvaa pääruokavaihtoehtoa.

Kesän à la carte -menussa taas on esimerkiksi friteerattua kukkakaalia varhaiskaalisalaatilla ja sydänsalaatilla sekä päivän tuoretta kalaa, jonka kanssa tarjotaan vuodenaikaan loistavasti sopivaa rapuvoilla maustettua varhaisperunaa ja kevätsipulikastiketta. 

Vierailulle NOOAan ➤

Roster Turku

Rosterin ravintolasalin tunnelmaa ennen erityisjärjestelyjä.

Koko poikkeuskevään kiinni ollut Roster pääsee vihdoin ilahduttamaan turkulaisia loistavilla ravintolaelämyksillä. Ravintola tarjoilee Alla day -menua, jolta löytyy niin suosittu Kape fix -yllätysmenu kuin kokoelma maukkaita kesän annoksiakin.

Listalta kannattaa siirtää lautaselle esimerkiksi annos rapeaa kukkakaalia, maapähkinää, korianteria ja kookosta sekä kesän klassisia makuja hiillostetun lohen, valkoisen parsan, tilliperunan ja muhennettujen korvasienien muodossa. 

Varaus Rosterista ➤

Göran

Kuvituskuva.

Ravintola Göran kattaa Aurajoen alajuoksulla lautasille niin lounasta kuin viikonloppuisin tarjoiltavaa kesämenuakin. Arkena lounaslistalta löytyy aina klassikoita niin keittona kuin ruokaisimpinakin annoksina, ja tilaa sen nautiskelemiseen on runsaasti sekä salissa että laajalla terassilla.

Viikonloppuisin kesän erikoisuuksista kannattaa kokeilla ainakin lahnaburgeria sekä annosta friteerattuja hernefalafeleja romescolla ja kermaviilillä. Saatavilla on myös kolmen ruokalajin suussasulava Saaristolaismenu pidemmästä päivällisestä haaveileville.

Varaus Göraniin ➤

Muut ravintolauutiset...