TOP 10 tarjoilee parhaat eväät syysretkelle ympäri Suomea

thumb image

Syyskuun kymmenen parasta ravintolaa ovat selvillä  ja TOP 10 -lista täyttyy upeista makuelämyksistä! Minne päin Suomea suuntaat nauttimaan syksyn kauneimmista sävyistä ja sadonkorjuun juhlasta lautasilla? Tässä inspiraatiota. 

Ravintoloissa vierailleet asiakkaat ovat antaneet äänensä ja odotettu TOP 10 -lista on jälleen täällä! Syyskuussa kymmenen parhaan ravintolan joukkoon on noussut useampi uusi nimi kuten Michelin-ravintoloista tutun taitajan juuri auennut ravintola Tampereella. Kattaus on tässä kuussa myös varsin monipuolinen ja huppuarvosteluja keränneitä ravintoloita löytyy ympäri Suomen aina Rovaniemeltä etelään saakka. Näitä kaikkia ravintoloita yhdistää kuitenkin yksi seikka: poikkeuksellisen herkullisen ruoan lisäksi tunnelma ja miljöö luovat yhdessä ainutlaatuisen elämyksen. 

Minkä asiakkaiden suosikeista sinä haluat seuraavaksi kokea? Tässä ravintolavinkki Rovaniemeltä, Vaasasta, Tampereelta, Hämeenlinnasta ja Mikkelistä – näitä kehuivat syyskuussa moni! 

Fine dining -illallinen Ounasvaaran huipulla 

Ounasvaaran huipulta maisema on syksyisin henkeäsalpaavan kaunis. Lapin luonto loistaa ruskan väreissä ja tätä maisemaa pääsee ihailemaan herkullista illallista nauttiessa. Vaaran huipulla sijaitseva Sky Kitchen luo taivaankannen alle kokonaisuuden, jota voidaan pitää yhtenä arktisen maailman kohokohdista. 

Ravintolassa pohjoisen raaka-aineet taipuvat fine dining -annoksiksi perinteitä kunnioittaen. Luonto tarjoilee parastaan, ravintolan keittiö intensiivisiä makuja, hienostuneita makuyhdistelmiä ja silmiä hivelevää estetiikkaa. Tämä elämys saa ymmärtämään hetkessä, kuinka upea Suomen luonto onkaan. 

“Erinomainen yllätysmenu! Tuskin olisi muuten osannut valita noita ruokia, pelkästään positiivisia yllätyksiä alusta loppuun!” 

-asiakas Juha

Sky Kitchen & View

Missä: Juhannuskalliontie 

Täyden kympin kokonaisuus Vaasassa

Ravintola Fröjssä ruokaa tarjotaan suoraan sydämestä Vaasan keskustassa. Ajatus ravintolasta iti perustajien sydämissä jo pitkään ennen kuin Fröj avasi ovensa huhtikuussa 2022. Täydellisen tilan löydyttyä entisen Jääskeläisen pukineliikkeen paikalta unelma tarjota erittäin korkealuokkaista ruokaa kävi toteen.

Täällä raaka-aineet ovat aina pääroolissa ja Fröjn erikoisuutena on neljän tai kuuden ruokalajin maistelumenu. Ravintola itse kuvaa ruokafilosofiaansa moderniksi pohjoismaiseksi ruoanlaitoksi, joka peilaa tämän päivän pohjoismaista ruokakulttuuria. Yksityiskohdat ovat tarkkaan hiottuja ja leipäkin otetaan täällä tosissaan. Tuore, kylmäkohotettu maitoleipä leivotaan paikan päällä päivittäin ja tarjoillaan asiakkaille suurella ylpeydellä.

“Mahtavaa, että hyödynnetään lähituottajien raaka-aineita. Henkilökunta oli loistava. Kokonaisuus täysi 10.”

-asiakas Anniina

Restaurant FRÖJ

Missä: Hovioikeudenpuistikko 19

Michelin-ravintoloista tutun taitajan uusi ravintola

Tampereelle hetki sitten auenneessa Bistro Eloisassa  herkutellaan kokonaisvaltaisesti. Ravintoloitsija Ville Koho kumppaneineen lupaa loihtia ruuan ja juoman ohella myös eloisaa discofiilistä ja tässä on selvästi onnistuttu. Asiakkaat ovat ottaneet uuden ravintolan vastaan innolla ja tekijöille satelee vuolaita kehuja. Uusi supertähti on syttynyt. 

Tanskan Michelin-ravintoloissa aiemmin työskennellyt Koho haluaa Eloisassa panostettavan palvelukulttuuriin ja mutkattoman herkulliseen ruokaan. Täällä Euroopasta inspiraation saavat bistroklassikot ja ammattitaidolla valitut juomatuotteet ovat ylpeyden aihe. Liitutaululta löytyvällä Deli-menulla on aina vähintään viisi annosta, joita voi ostaa ja miksailla makunsa mukaan. Kolmen annoksen kimaran saa edukkaasti reilulla parilla kympillä! 

“Bistro Eloisa on ehdottomasti parasta mitä Tampereelta voi löytää! Lämmin ja sydämellinen palvelu, makuhermoja hellivä ruoka ja ihania viinejä, sekä ainutlaatuinen miljöö ja tunnelma jollaista ei monessa paikkaa tule vastaan. 5/5!”

-asiakas Tiina

Bistro Eloisa

Missä: Puutarhakatu 11, Tampere

Hämeenlinnassa kierrättäminen ja ekologisuus isoja arvoja  

Vanai sijaitsee Suomen kauneimmaksi kehutun Hämeenlinnan rantareitin varrella, vain kivenheiton päässä rautatieasemalta. Täällä on hyvä aloittaa ravintolailta keräämällä ruokahalua ja kiertämällä kuvankaunis maisemareitti. Vanai Bistro & Bastun rakennus on jo itsessään nähtävyys ja tätä mieltä on myös moni ravintolassa käynyt vieras. Historiallisessa kiinteistössä on muonitettu Suomen armeijaa ja kansaa aina 1920-luvulta lähtien. Mensan säilyketehtaan autotalli-pesula on nykyään urbaani bistroravintola, kohtaamispaikka, cocktailbaari, terassi ja sauna. 

Vanhan kunnioitus näkyy vahvana. Ravintolaan on hankittu paljon hyväkuntoisia astioita ja sisutuselementtejä käytettynä. Ruoka Vanaissa on kotimaista, tuoretta ja rehtiä – niin herkullista, että se yltää kymmenen suosituimman joukkoon syyskuussa. 

“Ihanan tunnelmallinen ravintola. Ruoka oli todella hyvää ja palvelu erinomaista. Uudestaan tullaan aivan varmasti 🙂 Kiitoksia koko syntymäpäiväporukan puolesta koko ravintolan henkilökunnalle :)”

-asiakas Mira

Vanai Bistro & Bastu

Missä: Mensanaukio 4

Syksyinen kartanomiljöö hurmaa Mikkelissä

Tertin kartano ei ole pelkkä pysähdyspaikka makumatkalla halki Suomen, vaan antaa jo itsessään sinulle syyn laittaa Mikkelin matkasuunnitelmiin. Syksyn sävyihin verhoutunut kartanoalue on hurmannut monet ja kartanoravintolassa vierailleet asiakkaat nostivat sen mukaan syyskuun TOP 10 -listalle. Eikä suotta! Sadonkorjuun aika on Tertissä yksi vuoden herkullisimmista, kun pöydässä päästään nauttimaan oman maan antimia tunnelmalliessa miljöössä. Tertin Kartanolla pääset nauttimaan Saimaan gastronomian parhaimpia antimia ja kokemaan aidon sukukartanon tunnelman. 

“Tertin kartanon ravintola ei ole koskaan tuottanut pettymystä! Ihana paikka ja ruoka!”

-asiakas Vuokko

Tertin Kartano

Missä: Kuopiontie 68

Syyskuun TOP 10-lista

  1. Sky Kitchen & View, Rovaniemi
  2. 1h+k, Vaasa
  3. Farouge, Helsinki
  4. Santpauli, Helsinki
  5. Tertin Kartano, Mikkeli
  6. Restaurant FRÖJ, Vaasa
  7. Vanai Bistro & Bastu, Hämeenlinna
  8. Purpur, Helsinki
  9. Bitsro Eloisa, Tampere
  10. Stefan`s Steakhouse, Jyväskylä

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin. Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Vuoden 2022 top-listaus on koottu kaikkien kullekin ravintolalle vuoden aikana annettujen asiakasarvostelujen perusteella.

You may also like...