thumb image

Illallinen kotiin: 15 take away -ravintolavinkkiä ympäri Suomen!

Kotona ollessa lounasmenut ja ihanat illalliset ovat jääneet vain lämpimäksi muistoksi. Omalle ruoanlaitolle vaihtelua tuo kuitenkin ravintoloiden take away -tarjonta, joka onkin tällä hetkellä monipuolisempaa kuin koskaan aiemmin. Tästä artikkelista löydät poimintamme loistavista take away -ravintoloista ympäri Suomen!

Katso myös kaupunkikohtaiset take away -oppaat Tampereelle ja Helsinkiin, jälkimmäisestä niin eteläisen kantakaupungin kuin Kallionkin alueelle.

Uoma – Hämeenlinna

Kuva Uoman menneestä illallismenusta, Mikko Uosukainen

Hämeenlinnan Uomassa valmistetaan normaalin lounaan ja illallisen sijaan Äijien tekemiä bistrohenkisiä ravintolatason annoksia, joita myydään Uomasta joka arkipäivä kello 11–18. Ravintolan ollessa suljettuna löydät osan uuden tuoteperheen annoksista myös Hämeensaaren Citymarketista.

Kotiinkuljetus: on

Tilaa Uomasta ➤

Bistro O Mat – Kirkkonummi

Kirkkonummella Bistro O Mat tarjoilee take awayta vaihtuvalla listalla tiistaista lauantaihin. Take away -lista sisältää joukon vaihtuvia pääruoka-annoksia sekä jälkiruokia. Arkilounaiden lisäksi ravintolassa on perjantaisin pizza-perjantai napolilaisittain, ja lauantaisin mukaansa taas saa upean lauantaikassin, joka sisältää runsaan kolmen ruokalajin päivälliskattauksen. 

Tilaa Bistro O Matista ➤

Kotiinkuljetus: on

Lucy in the Sky – Espoo

Espoossa Lucy in the Sky kutsuu nauttimaan hyvästä ruoasta myös haastavina aikoina kotiinkuljetuksen avulla. Kotiinkuljetusmenulta löytyy niin BBQ-nyhtöporsasta, kimchi fried ricea, lohta, tattaririsottoa kuin jälkiruokapuolelta ihania suolakinuski-snickerssejä – vain muutamia mainitaksemme. 

Kotiinkuljetus: on

Tilaa Lucysta ➤

Gumbostrand Konst & Form – Sipoo

Sipoon taidegalleria Gumbostrand Konst & Form ihastuttaa paitsi sosiaalisen median kanavissa esillä olevilla taidenäyttelyillään, myös mukaan napattavalla bistrotarjonnallaan. Valittavana on niin vaihtuvan take away -listan antimia kuin viikonloppujen ihana brunssilaatikko.

Tilaa Konst & Formista ➤

Meat District – Porvoo 

Porvoolaisten makunystyröitä hemmottelee Meat Districtin poikkeustilamenu, jota saa tilattua kotiin viikon jokaisena päivänä. Ruokalistalta löytyy pienten snacksien lisäksi erilaisia burgereita ja esimerkiksi annos Ibericoporsasta. Jälkiruoaksi mukaansa saa sekä gelatoja että perinteistä tiramisua.

Tilaa Meat Districtista ➤

Kotiinkuljetus: on

Sicapelle – Porvoo 

Porvoossa operoi myös Sicapelle, jonka viikonloppujen take away -menu muuntaa varmasti arjen juhlaksi. Tilattavissa on viikoittain vaihtuva kolmen ruokalajin menu, joka voi sisältää esimerkiksi sitruuna-hasselpähkinärisottoa, ankankoipi-confitia savoynkaalilla ja ankanmaksalla sekä suussasulavaa porkkanakakkua.

Tilaa Sicapellesta ➤

Kotiinkuljetus: on

HEJM – Vaasa

Vaasassa ravintola HEJM valmistaa maanantaista lauantaihin vaihtuvaa take away -menua, joka pitää sisällään runsaasti pääruokavaihtoehtoja. Lisäksi kotiin saa tilattua myös upean kolmen ruokalajin menun, joka voi sisältää esimerkiksi kalatartaria, mureaksi haudutettua ja glaseerattua naudanlihaa sekä uunissa paistetun bruléévanukkaan.

Tilaa HEJMistä ➤

Nera – Kokkola

Kokkolassa taas Nera palvelee take awayn merkeissä pääsääntöisesti perjantaisin ja lauantaisin. Pihvitalon menusta voi löytyä niin maa-artisokkakeittoa, laadukasta burgeria kuin chilisiirapilla glaseerattua häränrintaakin. Vaihtuvat aukioloajat kannattaa tarkistaa ravintolan sosiaalisen median puolelta.

Tilaa Nerasta ➤

Nordic Pizza Company – Turku

Kuvituskuva

Turussa Nordic Pizza Company tuo tasokkaat pizzansa kotiisi niin take awayna kuin NPC Express -kotiinkuljetuksella. Kattavalta listalta löytyy niin Pizza alla Puttanescaa kuin vegaanista Munakoiso-Romesco -pizzaa ja pieniä snacksejakin.

Kotiinkuljetus: on

Tilaa NPC:sta ➤

Panini – Turku

Kuvituskuva

Turkulaisia ilahduttaa arkisin myös Ravintola Panini, joka tarjoilee koteihin vaihtuvaa lounaslistaa. Menusta löytyy niin erilaisia pastoja, risottoja, pizzoja kuin maukkaita lasagneja ja salaattejakin. Noutoaika ravintolaan on kello 11–13 välisenä aikana.

Tilaa Paninista ➤

Uppalan Kartano – Seinäjoki

Kuvituskuva

Seinäjoella Uppalan Kartanossa ei valmisteta varsinaista take away -listaa, mutta sen sijaan ravintola luo upeita elämyksiä erityisiin hetkiin. Esimerkiksi pääsiäisen Kukka ja kakku -menu sekä Afternoon Tea -kattaus ovat olleet suosittuja poikkeusarjen piristyksiä. Ajankohtaiset erikoismenut löydät ravintolan sivuilta.

Tilaa Uppalan Kartanosta ➤

Vinola – Seinäjoki

Vinola on Uppalan Kartanon tytäryritys, joka pitää huolen take away -puolesta viikonlopun herkutteluhetkiin Seinäjoen alueella. Vinolan take away -menu sisältää valikoiman ravintolan loistavia pastoja sekä kattauksen “sivuloita” esimekerkiksi viinilasillisen kanssa naposteltavaksi.

Tilaa Vinolasta ➤

Bella Roma – Jyväskylä

Kuvituskuva

Jyväskylässä Bella Roma tarjoaa take awayta joka päivä niin noutona ravintolasta kuin kotiinkuljetuspalveluiden kauttakin. Jälkimmäisen puolella Bella Roma operoi osana Cloud Kitcheniä, joten valikoimassa on maittavien pizzojen ja pastojen lisäksi myös kattaus runsaita kotiruoka-annoksia.

Kotiinkuljetus: on

Tilaa Bella Romasta ➤

Gabriel 1763 – Porvoo

Kuvituskuva

Porvoossa Gabriel 1763 -ravintolan legendaarisia pizzoja saa nyt nauttia kotisohvilla! Vanhojen klassikoiden lisäksi listalta löytyy esimerkiksi uusi kausipizza niin sekasyöjä- kuin kasvisersionakin. Seuraa aukioloaikoja ravintolan Facebook-sivuilta.

Tilaa Gabriel 1763sta ➤

Pizzeria Ruka – Kuusamo

Kuusamolaisia palvelee Pizzeria Ruka, joka valmistaa laadukkaita pizzoja niin perinteiseen italialaiseen tyyliin kuin kuusamolaiseen makuun muokattunakin. Yksi varmasti kokeilemisen arvoinen listahitti on kuvassa näkyvä Renna di Bosco, joka sisältää porosalamia, aurajuustoa, lakkahilloa ja balsamicosiirappia.

Tilaa Pizzeria Rukasta ➤

+ Ravintola Roux – Lahti

Rouxin aiemman illallismenujen alkuruokakeitto. Tämä ja kannen kuva: Johannes Wilenius.

Vaikka Lahden upea Roux on tällä hetkellä suljettuna, sen keitoksista pääsee vielä nauttimaan toisessa muodossa: ravintola nimittäin valmistaa nyt runsaita keittoja kotiin. Keittoja toimitetaan arkisin kello 14–17. Lisäksi niitä saa mukaansa lukuisen K-Citymarkettien tiskeiltä ympäri Lahden. Varsinkin savuporo-sinihomejuustokeitto vie kielen mennessään – ja toimii loistavasti myös pastakastikkeena! 

Kotiinkuljetus: on

Tilaa Rouxista ➤

Suosittelemme tarkistamaan ajankohtaiset aukioloajat, take away -menut ja kotiinkuljetusmahdollisuudet kunkin ravintolan sivuilta tai sosiaalisen median kanavista.

Artikkeli päivitetty: 16.4.

Muut ravintolauutiset...