Vapun brunssit ja menut kotiin – tässä tulevat Helsingin maukkaimmat take away -vinkit!

thumb image

Vappua vietetään tänä vuonna puistopiknikkien sijaan perhepiirissä, mutta onneksi vapun tunnelman voi tuoda myös kotiin! Tässä vinkkimme loistaviin vappubrunsseihin sekä vappumenuihin Helsingissä:

Farouge

Farougen filorullat punajuuridipillä

Farougen kahdelle hengelle suunnattu vappupaketti sisältää laajan kattauksen Libanonin herkkuja aina kasvistäytteisistä viinilehtikääryleistä halloumitäytteisiin, punajuuridipin kanssa tarjoiltuihin filorulliin sekä itsevalmistetuttuihin lampaanliharaakamakkaroihin.

Tilaukset: 29.4. mennessä

Farougen vappubrunssi ➤

Oiva

Oivan aamupalatarjontaa ajalta ennen poikkeustilaa. Kuva: Mikko Uosukainen

Oivan vappubrunssi on monipuolinen koonti kauden herkkuja: vappukassi kätkee sisäänsä niin sillikaviaaria, lohitartaria, juustoista parsapiirasta, bratwursteja kuin pikkumunkkeja ja kinuskituulihattujakin. Hinta-laatusuhteeltaan loistavan vappubrunssin saa tilattua eri kokoisena alkaen yhden hengen paketista. Katso koko menu alta!

Tilaukset: 27.4. mennessä

Oivan vappukassi ➤

Jura

Juran juhlavaa menutarjontaa ennen poikkeustilaa. Kuva: Mikko Uosukainen.

Ravintola Juran upeasta vappukassista löytyy niin perinteistä perunasalaattia, parsapiirakkaa kuin sinappikastikkeessa tarjoiltuja italialaisia pyöryköitä, frikadellejakin. Vappuaterian kruunaavat tietenkin mukana tuleva sima sekä maukkaat tippaleivät.

Tilaukset: 29.4. mennessä

Juran vappukassi ➤

Olo, Emo ja Nude 

Esimerkki Emon aiempien menujen annoksesta Santeri Stenvallin kuvaamana.

Sisarravintolat Olo, Emo ja Nude haluavat tuoda riemua ruokapöytään vappunakin. Ravintoloiden yhteinen vappumenu on rakennettu neljän keittiömestarin – Pekka Terävän, Jari Vesivalon, Ilkka Lääverin ja Taneli Myllyvirran – saumattomalla yhteistyöllä ja intohimolla. Vappumenu koostuu kauden alkuruokalajitelmasta, pääruokana tarjotusta, kokonaisena kypsennetystä kevätkananpojasta lisukkeineen sekä jälkiruokatiramisusta. 

Tilaukset: 28.4. mennessä

Vappumenu ➤

Jord

Jordin tartaria Matias Jurvasen kuvaamana.

Jord tarjoilee vappuaatolle ja vappupäivälle upeaa viiden ruokalajin menua kotiin. Pitkälti lähiruoasta rakentuva menu sisältää punajuurisalaattia vuohenmaitojuustolla, retiisejä mätikreemillä, perunarieskaa kylmäsavustetulla hauella, konfitoitua kanaa palsternakalla ja sienillä sekä marjamoussea ja spelttilakua. Vapumenun saa myös kotiinkuljetuksena Lauttasaaren ja Kauniaisten alueelle.

Tilaukset: 29.4. mennessä

Jordin vappumenu ➤

Villd

Villd valmistaa vappubrunssit kotiin koko vappuviikonlopun ajan.

Villd toimittaa vegaanista brunssikassia vappuaatosta (to 30.4.) sunnuntaihin (3.5.) 7 km säteelle ravintolasta, ja pidemmällekin erikseen sovittuna. Brunssi sisältää monipuolisen valikoiman vappuherkkuja Villdin tyyliin toteutettuna: mukana on esimerkiksi Vegem-bratwurstia, savustettua perunasalaattia litulaukalla, porkkalaa, tyrnisimaa ja mesijuurimunkkeja. Vapun villiruokaisimman brunssikassin voi myös napata mukaansa Helsinginkadulta. 

Tilaukset: milloin tahansa (toimitukset päiväsaikaan klo 11–16)

VEGAANINEN

Villdin vappubrunssi ➤

Onda

Siltasen yhteydessä toimivan Ondan salit ovat hiljentyneet.

Kalliossa ravintola Onda tuo vapun kotiin ihanan monipuolisella brunssilla. Kahden ja neljän hengen koossa saatava, täysin vegaaninen brunssi sisältää muun muassa parsa-perunasalaattia ja avokadoa, lupiinifalafeleja tahini-dressingillä, Ondan foccacciaa sekä loppuun munkkien ohella myös vegaanista valkosuklaa-pannacottaa rapaperihillolla.

Tilaukset: vappuaatolle 28.4. mennessä ja vappupäivälle 29.4. mennessä

VEGAANINEN

Ondan vappubrunssi ➤

Kuurna

Ravintola Kuurna. Kuva: Anna Salmisalo.

Ravintola Kuurnan vappumenu on tilattavissa 30.4.-3.5. välisen ajan. Vappua varten luoduista alku- ja pää- ja jälkiruoista voi koostaa monenlaisia vappukattauksia, ja niin ikään valittavissa olevan, ihanan kolmen ruokalajin menunkin saa mukaansa vain 30e hintaan.

Tilaukset: milloin tahansa (välille 30.4.-3.5.)

Kuurnan vappumenu ➤

Kolmon3n

Ravintola Kolmon3n tarjoaa vappumenua noudettavaksi kotiin torstaina, joten tämä kattaus sopii loistavasti vappuaaton juhlistukseen. Kahdelle mitoitettu vappupaketti sisältää esimerkiksi perunasalaattia silakanmädillä, bratwurstia sekä tietenkin vappusimaa.

Tilaukset: 29.4. mennessä, noudot 30.4.

Kolmos3n vappu ➤

Blue Peter

Myös Blue Peterin vapun take awaysta saa koostettua itselleen sopivan ja taatusti runsaan vappupaketin. Alkuruoaksi on tarjolla valikoima Blue Peterin kalapöydän antimia, pääruoaksi lajitelma maukkaita, lämmitettäviä ruokia (muun muassa talon karitsapyöryköitä ja Yakitori-kanavartaita) sekä jälkiruoaksi makea mansikka-raparperikakku valkosuklaa-vaniljakastikkeella.

Tilaukset: ti 28.4. klo 15 mennessä

Blue Peterin vappu ➤

Chapter

Kuvituskuva.

Chapterin vappumenu sisältää monipuolisen kattauksen perinteisiä vappuherkkuja tietenkin Chapterille ominaisella tyylillä höystettynä. Esimerkiksi sillikaviaaria, minilihapullia ja säilöttyjä kasviksia sisältävän kattauksen voi tilata myös täysin vegaanisena. Loistavan monipuolisen vappumenun saa mukaansa 40e hintaan.

VEGAANINEN VAIHTOEHTO

Chapterin vappu ➤

ORA

ORAn menneiden menujen tarjontaa.

Myös Michelintähtiravintola ORAn illallinen sopii loistavasti vapun juhlimiseen kotioloissa.  ORAn upea kolmen ruokalajin illallinen pitää sisällään ihanaa kuusenkerkkäkermassa haudutettua selleripastaa, juuriselleriglaseerattua fasaania ja kahvivoilla viimeisteltyä punajuurta sekä kinuskikuorrutettua palsternakkakakkua.

ORAn vappu ➤

Muut ravintolauutiset...