thumb image

Take Away Helsinki: Kallion kootut take away -ravintolat!

Vaikka osa suosikkiravintoloistamme on joutunut väliaikaisesti sulkemaan ovensa vallitsevien olosuhteiden vuoksi, on jäljellä myös paikkoja, jotka ovat onnistuneet jatkamaan ihmisten ilahduttamista ruoan kautta. Useat näistä take away -annoksia valmistamaan siirtyneistä ravintoloista myös toimittavat ruokaa kotiinkuljetuksella.

Seuraavat ravintolat tarjoavat take awayta Kallion alueella:

Onda

Hämeentien varrelta löytyvä Onda on luonut ihastuttavan, vaihtuvan take away -listan, jonka tarjontaa pääsee nauttimaan noudolla ja kotiinkuljetuksella. Menusta voi löytyä esimerkiksi länsiafrikkalaista pähkinäkastiketta ja luomutofua tai punaviinissa marinoitua kanaa. 

Lämmitettäviä annoksia saa näppärästi ruokapöytään ja halutessaan pakkaseenkin niin kahden, neljän kuin kahdeksankin hengen koossa tilattuna. Delin puolella on tarjolla  kahvia ja teetä sekä itse valmistettuja pikkelssejä ja tahnoja tuomaan piristystä aterioihin kotona.

Avoinna: ennakkotilatut noudot arkisin klo 12–13, kotiinkuljetukset klo 12 alkaen.

Kotiinkuljetus: on (toimittaa koko Helsingin alueelle)

Tilaa Ondasta ➤

Villd

Vegaanisia fine dining -illallisia tavallisesti tarjoileva Villd kuljettaa nyt take away -toimintaan suunnittelemiaan annoksia kotiin. Vöner soft tacojen, kimchi-salaatin ja muiden ihastuttavien annosten lisäksi Villd valmistaa kotona nauttittavaksi myös kattavaa viikonloppubrunssia.

Ruokien lisäksi saatavilla on esimerkiksi itsetehtyä vuorenkilpi-kombuchaa sekä mustikalla, aronialla ja kuusella maustettua limonadia – kaikki vegaanisena tietenkin. Kotiinkuljetustilaukset vain soittamalla.

Avoinna: joka päivä klo 11–23

Kotiinkuljetus: on (toimittaa suur-Kallion alueelle ja yli 30e tilauksissa sen lähiympäristöön)

Tilaa Villdistä ➤

Kolmon3n

Kuvituskuva.

Kolmannen Linjan ravintola Kolmos3sta on tilattavissa vaihtuva lounaslista, jolta voi löytyä esimerkiksi paahdettua lohta, paistettuja muikkuja tai Kolmos3n burgeria. Monen muun ravintolan ohella Kolmon3n suosittelee tekemään ennakkotilauksen, jotta ruokahävikkiä syntyisi mahdollisimman vähän. Tilaukset voi tehdä ja maksaa näppärästi ravintolan verkkosivuilta.

Avoinna: päivän menu noudettavana klo 11–19

Tilaa Kolmos3sta ➤

Väinö Kallio

Kuvituskuva.

Hämeentien varrelta löytyvä, Food Camp Finlandin käsissä uudistunut Väinö Kallio on siirtynyt palvelemaan poikkeusaikoina ainoastaan kotiinkuljetuspalvelun kautta. Ravintola piristääkin arkiruokailua vaihtuvalla kotiruokamenulla, jolta voi löytyä esimerkiksi bouillabaissea, indonesialaista baksokeittoa, salaatteja sekä makeita jälkiruokia.

Avoinna: arkisin klo 11–18

Kotiinkuljetus: on (Wolt)

Tilaa Väinö Kalliosta ➤

Oiva

Kuva Oivan toistaiseksi suljetulta brunssilta ©Mikko Uosukainen

Kolmannelta Linjalta löytyvä Oiva tarjoaa nyt stadilaista ravintolakulttuuria take awayn muodossa. Lounaalta voi löytyä niin falafeleja, chili con carnea kuin burgereitakin (perinteisenä tai Beyond Meat -versiona). Ravintola palvelee toistaiseksi myös perinteisen, mukaan otettavan illallismenunsa merkeissä. 

Avoinna: ks. päivitykset ravintolan sivuilta 

Tutustu Oivaan ➤

Satama Bar & Bistro

Kuvituskuva.

Tähän listaan on ehdottomasti lisättävä Kalasataman puolella sijaitseva Satama Bar & Bistro, joka operoi arkipäivisin myös kotiinkuljetuksella. Joka päivä vaihtuvat take away -annokset saa tilattua myös perhekoossa.

Myös kasvisruokaa runsaasti sisältävältä listalta voi löytyä esimerkiksi lasagnea perinteisenä tai munakoisosta valmistettuna versiona, kanafajitaksia tai soijarouhe-kaalilaatikkoa puolukkahillolla. 

Avoinna: arkisin klo 11–18

Kotiinkuljetus: on (Kalasatama, Kulosaari, Hermanni, Vallila ja Sörnäinen, yli 5 hlö tilauksissa myös kauemmas)

Tilaa Satama Bar & Bistrosta ➤

Muista myös nämä Kallion take away -ravintolat ja -kahvilat:

Alenka Home Food

Ataraxia Food Productions

Bar Con

Cafelito

Cafe Pequeño

Chalupa Kallio

Daily Dose (myös vappumenu!)

Flät no 14

Gastro Cafe Kallio

Hey Poke Flemari

Kampai3

Kokoro (Vallila)

Korat Cafe

Lie Mi Kallio

Meli Cafe & Bakery

Namnam

Oh My Goodness (myös vappubrunsseja!)

Oishi 18 Sushi & Bar

Plein (Vallila)

Poompui B’staurant

Skiffer Kallio

The Bull & The Firm

Via Tribunali

Way Bakery and Wine

Wino

Listaa päivitetään säännöllisesti saamiemme tietojen perusteella. Tarkistathan aukioloajat ja ajankohtaiset ruokalistat aina ravintolan omilta sivuilta tai sosiaalisen median kanavista.

Viimeisin päivitys: maanantai 27.4.

Muut ravintolauutiset...