Isänpäivä 2022: vinkkejä juhlapäivän ravintolavalintaan 

thumb image

Pian on aika juhlia jokaista isää. Parhaat lahjaideat muodostuvat usein yhdessä jaetuista hetkistä, eikä isänpäivä tee tässä poikkeusta. Mikäli ajatuksissa on hemmotella isää herkullisella ruoalla, löytyisikö alta juuri teille sopiva ravintola tähän?

Isänpäivä juhlitaan tänä vuonna sunnuntaina 13.11. Päivä antaa loistavan syyn viettää aikaa perheen kesken ja suunnata yhdessä ulos syömään. Maistuisiko sinun isällesi parhaiten klassinen kattaus, laatuliha, hyvään ruokaan yhdistetyt erikoisviskit, rento ruokahetki vai fine dining -elämys? Tee isänpäivästä isän näköinen valitsemalla juuri hänelle sopiva ravintola! Alla koottuna lista viidestä hyvin erilaisesta vaihtoehdosta ympäri Suomen. 

1. Elämyksiä janoavalle isälle

Billnäsin vanha ruukkialue on Helsingistä vain tunnin ajomatkan päässä. Historiallinen kaunis miljöö ja vanhaan teolliseen tilaan rakennettu ravintolat tarjoavat unohtumattomat puitteet yhteisten juhlahetkien viettoon. Täällä ruoka valmistetaan klassisia ohjeita kunnioittaen ja kaikki tehdään aina alusta alkaen itse paikallisia raaka-aineita suosien.  

Isänpäivänä 13.11.2022 Billnäsissä herkutellaan kolmen ruokalajin juhla-aterialla. Erityistä päivää varten kustomoitu menu pitää sisällään muun muassa härän fileetä, mutta on mahdollista tilata ennakkoon myös kasvisversiona. Kattauksia on kaksi ja nämä alkavat klo 12:00 sekä 14:30. 

Billnäs Ruukki

Missä: Ruukintie 8, Billnäs

2. Isälle, joka nauttii viskeistä

Kehutun koko perheen kortteliravintolan menulta löytyy laadukkaasti valmistettujen klassikoiden lisäksi kunnianhimoisempia annoksia. Nyt Pohjois-Helsingissä sijaitsevassa Kulma – Keittiö & Baarissa järjestetään ilta, josta moni isä varmasti innostuu: “Viskin Polku” -tasting. Helsinki Distilling Companyn tislaajamestari Mikko Mykkänen vierailee Pohjois-Helsingissä sijaitsevassa ravintolassa 1.12.2022. Illan aikana pääsee maistamaan Mykkäsen johdolla erilaisia viskejä ja kuulemaan kellaroinnin merkityksestä viskin valmistuksessa. Tastingin hinta on 35€. 

Suuren suosion myötä tämä ilta on täydellinen vaihtoehto antaa isänpäivänä lahjaksi hieman ennakkoon! 

Kulma – Keittiö & Baari 

Missä: Lainlukijantie 12, Helsinki

3. Rentoa ruokaa isän kanssa

Salakuljettajan pizzapaikka sopii loistavasti isälle! Helsingin kanavarannassa upea tiilimakasiini huokuu lämmintä henkeä ja kutsuu viihtymään. Niska Helsingissä nautit yhdessä isän kanssa rennosta tunnelmasta ja maukkaista peltileivistä, pizzoista Ahvenanmaalaisittain. Pizzojen kyytipojaksi ravintolassa on panostettu monipuoliseen juomavalikoimaan.

Niska Helsingissä on tarjolla isien kunniaksi aivan erityinen pizza. Tomaattikastiketta, Ålandsmejerietin juustosekoitusta, chorizoa, pikkelöityä chiliä, valkosipulicremeä ja rucolaa sisältävä pizza on myynnissä vain isänpäivänä.

Menun muita ohuen rapeapohjaisia pizzoja nautitaan myös Turun Aurajokirannassa. Täältä pääset tutustumaan Niska Turkuun. 

Niska Helsinki

Missä: Kanavaranta 3-7 B 19 

4. Isän kanssa jaettu fine dining -elämys 

Turun jokirannassa maut maksimoidaan ja hävikki minimoidaan – hiljattain uudistuneessa ravintola Smörissä kaikki raaka-aineet ovat tärkeitä ja asiakkaille halutaan tarjota kokonaisvaltainen kokemus. Tämä on elämys, joka todella jää mieleen. 

Smörissä tarjoillaan isänpäivänä erityinen neljän ruokalajin menu ja keittiö on auki päivän ajan klo 12-16. Pelkästään menun raaka-aineet ovat huimat ja vakuuttavat varmasti ronkelimmankin isän: lumirapua alkuun, välissä waguy-härkää, pääruokana kuhaa ja valkosuklaasta sekä metsämustikoista rakentuva jälkiruoka. 

Smörin isänpäivä -menun hinta on 68€. Täällä juhlinta nostetaan täysin uudelle, erityisen herkulliselle tasolle. 

Ravintola Smör

Missä: Läntinen Rantakatu 3

5. Laatulihaa – tätä toivoo moni isä

Täältä löytyy laatulihoja rakastavan isän toiveiden täyttymys! Jyväskylässä sijaitsevan Figaron ehdoton erikoisuus on ravintolasta löytyvä dry ager -lihakaappi. Kaapin täydellisissä olosuhteissa raakakypsytetään erilaisia laatulihoja, jotka kypsytyksen jälkeen leikataan pihveiksi ja tarjoillaan Figaron maustevoin, punaviinikastikkeen, aiolin sekä valkosipuliperunoiden kanssa. Pihvien koot vaihtelevat noin 500 grammasta aina 1,5 kiloon saakka – pienempi pihvi sopii hyvin yksin nautittavaksi ja suuremman voi jakaa vaikkapa isän kanssa. 

Figaron menulta löytyy pihvien lisäksi paljon kansainvälisiä makuyhdistelmiä laadukkaista raaka-aineista valmistettuna. Jo 22 vuotta samassa osoitteessa toimineeseen ravintolaan on helppo tulla koko perheen voimin nauttimaan viihtyisästä tunnelmasta ja maistuvasta ruoasta, jonka hinta-laatusuhde on kohdallaan. 

Figaro Restaurant & Bar 

Missä: Asemakatu 4, Jyväskylä

You may also like...