Joulukuu on yhtä juhlaa: ravintoloissa notkuvat joulupöydät ja virittäydytään uuden vuoden viettoon

thumb image

Ravintoloissa joulukuu on yksi vuoden tunnelmallisimmista ajoista. On aika heittäytyä juhlien vietäväksi –  nauttia ravintoloiden joulutunnelmasta ja riemusta vuodenvaihteen ympärillä. 

Tähän aikaan vuodesta monessa ravintolassa pöytään katetaan mitä ihanimpia jouluherkkuja. Näitä nautitaan kynttilänvalossa yhdessä perheen, ystävien ja kollegoiden kanssa luoden samalla lämpimiä muistoja hyvän ruoan äärellä. Joulun jälkeen juhlatunnelma jatkuu aina vuoden viimeisille päiville, kun ravintoloihin kokoonnutaan ottamaan vastaan uusi vuosi. 

Lue alta muutama herkullinen vinkki, minne suunnata syömään joulun ja uudenvuoden alla. 

Joulun ensikertalainen löytyy Tehtaankadulta 

Mat Distriktissä juhlitaan ensimmäistä joulua. Tehtaankadulle alkuvuonna avatun ravintolan takana vaikuttaa ryhmä alansa huippuja: Teemu Aura, Antti Paasonen, Riku Stenros, Janne Ahola ja Maiju Åstedt, joista jokainen täydentää omalla osaamisella kokonaisuutta. Yhdessä luotu lopputulosta voidaan pitää todellisena mestariteoksena ja Mat Distrikt onkin vakiinnuttanu paikkansa kaupungin suosituimpien ravintoloiden joukossa. Asiakkaiden kehuissa toistuvat kiitokset paitsi erinomaisesta ruoasta myös poikkeuksellisen miellyttävästä tunnelmasta. Tämä on täydellinen valinta joulun alle! 

Mat Distriktissä ruokailulla joulun alla on erityinen merkitys: täällä rauhallinen joulunodotus alkaa herkulliselta lounaalta. Joululounasta on tarjolla Tehtaankadulla 7.-22.12. tiistaista perjantaihin. Huolella mietityn menun aloittaa tryffelitartar ja siianmädin kanssa tarjoiltava sienisalaatti. Pääruoaksi voi valita joko glaseerattua vasikanposkea tai paahdettua turskaa. Makean päätöksen takaa menun omenapaistos, vaniljakerma ja vaniljajäätelö. 

Mat Distriktin Joululounas Menu 49€

Missä: Huvilakatu 28 A 6, Helsinki 

Northern Lights Ranchin jouluaaton ja -päivän illallinen 

Lapissa Northern Lights Ranchin puitteet joulunvietolle ovat poikkeuksellisen upeat. Ainutlaatuinen ravintola-, majoitus- ja aktiviteettipaikka sijaitsee lähellä Levin laskettelurinteitä ja vain 30 kilometrin päässä Kittilän lentokentältä. Täällä kohtaavat jouluna puhdas pohjoisen ilma, kaunis lumeen verhoutunut luonto sekä suomalaiset jouluruoat. Jouluaattona ja -päivänä arktisen elämyksen viimeistelevät muun muassa paahtopaisti ja punasipulikompotti, mäti ja smetana, poroterriini sekä luomulaatuinen kinkku. 

Jouluaaton -päivän illallinen 79€

Missä: Ounasjoentie 1619, Köngäs

Billnäsin Ruukin Joulupöytä

Billnäsin ruukilla nautitaan joulupöydän herkuista 16.-17.2.2022. Pöytä notkuu perinteisiä jouluruokia ja ruokailun lomassa tunnelmaa nostaa livebändi. Musiikista vastaa Chick`n dick & Greyhounds. 

Joulumarkkinoiden ajan 3.-4.12. Billnäsissä on tarjolla myös seisova lounaspöytä, johon pääset tutustumaan täältä. 

Billnäsin joulupöytä 45€

Missä: Ruukintie 8, Billnäs

Tapaninpäivä Tertin Kartanossa

26.12.2022 Tertin Kartanoon katetaan juhlava yli 50 makuelämyksen Tapaninpäiväpöytä. Tertin kartano on yksi Chaîne des Rôtisseurs -järjestön jäsenyrityksistä ja täällä voi olla varma, että pöydän antimet ovat ensiluokkaisia ja taidolla valmistettuja. Katajagraavattua lohta ja kuusenkerkkäkastike, rapu-järvikalapateeta ja rakuunahyytelöä sekä maa-artisokkasalaattia ja jalapenohyytelöä – jo muutama menun alkupalavaihtoehdoista nostavat veden kielelle.  

Tertin Kartanon Tapaninpäiväpöytä 46€ 

Missä: Kuopiontie 68, Mikkeli 

Joulun take away -tuotteet Vierumäeltä

Mikäli toiveissa on nauttia rennoista juhlapyhistä ja minimoida keittiössä seisomisen, ravintolat V & Puhti Vierumäellä on kehittänyt juuri tätä varten kotiin ostettavia jouluruokakokonaisuuksia. Joulun Take away -kassin lisäksi on valittavana neljä erilaista joulun päivällismenua. Kaikkien joulukassien tuotteet ovat valmistettu juuri ennen noutoa ja kylmässä säilytettynä nämä säilyvät aina 26.12. asti. 

Vierumäen ravintolat V & Puhti

Missä: Pihkalantie 3, Vierumäki

Sanchome Uudenvuoden illallinen 

Hotel Kämpin yhteydessä, arvokkaissa ja ylellisissä puitteissa vuosi saa arvoisensa päätöksen. Hidagyu-härkää, paistettuja kampasimpukoita ja kuningasmakrillia – näistä ja monista muista japanilaisen keittiön mauista nautitaan Tomi Björckin uutuusravintolassa vuoden viimeisenä päivänä. 

Sanchomen Uudenvuoden Menu 99€

Missä: Kluuvikatu 2, Helsinki

Lily Lee Uudenvuoden illallinen

Uudenvuodenaattona 31.12. Lily Leessä tarjoillaan Uudenvuoden Menua, joka vie ikimuistoiselle makumatkalle Aasiaan. Uusi vuosi otetaan vastaan nauttien muun muassa haudutettua hummeria, valkosipulivoissa wokattua paksoita ja sieni-tryffelidumplingeja. Menun päättää Jimmy`s choice colada -niminen annos: joka sisältää passiohedelmäcurdia, ananasta, pandangranitaa, amaranttia, kookossorbettia.

Lily Leen Uudenvuoden Menu 99€

Missä: Erottajankatu 4, Helsinki

You may also like...