Vuoden parhaat -lista on DinnerBooking -ravintoloiden juhlaa!

thumb image

Glorian ruoka & viini -lehti on julkaissut odotetun listauksen: vuoden 2021 parhaat. Kategorioita on useita ja olemme innoissamme, kuinka moni DinnerBookingin kautta varattavissa oleva ravintola on mainittu julkaisussa! 

Glorian ruoka & viini -lehden arvostettu raati on tiivistänyt kuluneen ruokavuoden ja jakanut kunniaa niille, jotka tekivät elämyksistä ruoan ympärillä erityisiä. 9/2021 ilmestyneen lehden sisältö on vähintäänkin herkullinen ja lista mielenkiintoista luettavaa. Erityinen huomio saa myös meidät tuulettamaan: listalle on nostettu useampi ravintola DinnerBookingin monipuolisesta ravintolavalikoimasta. 

Vuoden ravintola on loistanut myös DinnerBookingin kuukausittaisilla TOP10-listoilla, vuoden somelier tulee tällä kertaa Tampereelta, vuoden ilmiössä luonto sekä historia on vahvasti läsnä ja vuoden kaunein ravintolasisustus löytyy tehdasmaiselta Konepajan alueelta. 

Vuoden parhaat pikkujoulut 

Lehtijuttua lainaten: “tämä on ollut maukas vuosi”, jota ei varmasti tulla lopettamaan nälkäisenä. Pikkujouluja juhlitaan tänä vuonna muutaman vuoden edestä ja varauksia tehdään tällä hetkellä kilvan. Saisiko näistä vinkkiä tulevia pikkujouluja varten?

Kuurna – vuoden paras ravintola

Kuurnan omistajat Tom ja Laura Hansen ovat kertoneet vuonna 2015 avatun ravintolan visiona olevan ruokakulttuurin tason nostaminen pääkaupungissa, ja linja on selvästi vedonnut kävijöihin. Asiakkaiden suosikkiravintola ei ole jäänyt huomaamatta myöskään Glorian ruoka & viini -raadilta, joka nimesi tämän vuoden 2021 parhaaksi ravintolaksi. Pikkuinen ravintola täynnä tunnelmaa ja uraauurtanutta bistroruokaa on täysin ansainnut tämän meriitin. 

Kuurnan koronavuosi oli voivottelun sijaan täynnä herkullisia tekoja. Toiminta taipui tarpeen vaatiessa take away -annoksiin ja lisäksi loistoidean myötä Kuurna otti kolmen helsinkiläisen kioskin toiminnan hoitaakseen kesällä 2021. Eri teemaisista kioskeista tuli hetkessä ilmiö – kuten kaikesta, mitä Kuurnassa tehdään. 

Meritullinkatu 6, Helsinki

Bertha – vuoden paras somelier

Berthan sisarusravintolaan Huberiin meni tänä vuonna himoittu Vuoden Tarjoilija -titteli, kun Henna Kolehmainen voitti tiukan kilpailun ammattitaidollaan. Ravintolasisarukset houkuttelevat selvästi alan huippuja töihin, sillä Berthasta löytyy Glorian ruoka & viini -listauksen mukaan Suomen paras somelier Kirsi Seppänen. Osaamisesta kertoo, että hänet valittiin maamme parhaaksi jo toistamiseen. Vaikka Seppänen janoaa aina uutta viinitietoa, on hänelle työ asiakkaiden kanssa edelleen mieluisinta. Suosittelemme pistämään korvan taakse Seppäsen vinkin nousevasta viinialueesta, Alto Piemontesta. 

Ensiluokkaisten viinisuositusten lisäksi Berthassa pääsee nauttimaan makunautintoja rennolla otteella. Ja jos tamperelaisilta kysyy, nimeää useat heistä somelierin lisäksi myös ravintolan Suomen parhaaksi. 

Rautatienkatu 14, Tampere

The Berg ja Runo – vuoden ilmiöt

Täältä pääset lukemaan kesällä ilmestyneen artikkelin Inkooseen avatusta saaristohotelli The Barösta ja tämän upeasta ravintolasta The Bergistä. Olimme vakuuttuneita tästä kokonaisuudesta jo silloin. 

The Bergin lautasella yhdistyvät makuelämykset sekä maisemat ja hotellihuoneet ovat kunnianosoitus maamme kauniille luonnolle. Joulun alla hotellialueen läheisyydessä sijaitseva, 1200-luvulta peräisin oleva Inkoon kirkko lähiseutuineen tarjoaa poikkeuksellisen kaunista joulutunnelmaa. 

Bärösundintie 679, Inkoo

Porvoossa unelmat muuttuivat todeksi, kun vanhan kaupungin sydämeen avattiin kesällä uusi Runo hotelli. Valtimontalon remontoimista hotelli- ja ravintolakäyttöön voidaan pitää suurena kulttuuritekona. Talon historia saa nyt arvoistaan jatkoa, kun hienostunut ja rento hotelli palautti sen entiseen loistoonsa. 

Boutique -hotellin ravintola ja erityisesti ravintolassa tarjoiltavan brunssin maine on kiirinyt hetkessä houkutellen herkuttelijoita vierailulle. 

Rihkamakatu 4, Porvoo

Albina & Alexis – vuoden kaunein sisustus

Jo Vallilan Konepaja alue luo ainutlaatuisen puitteet ravintolalle. Muutaman kilometrin päässä Helsingin keskustasta sijaitseva vanha teollisuusalue on kokenut valtavan remontin ja uudistettu urbaani ilme on ehdottomasti koettava.  

Albina nimeä kantavan ravintolan ja syksyisin ja talvisin 30-paikkaisen talvipuutarhabaari Alexiksen sisustukset ovat alueen tavoin onnistunut sekoitus uutta ja vanhaa. Ajaton lopputulos syntyy taitavasti yhdistetyillä huonekaluilla ja kauniilla valaistuksella. Vuoden kaunein ravintolasisustus saa vieraan tuntemaan itsensä välittömästi tervetulleeksi ja takaa tunnelmallisen ruokailuhetken. 

Ruoka Albina & Alexiksessa ei kalpene kauniille miljöölle. Esimerkiksi ravintolan tryffelirisotto on tituleerattu pääkaupunkiseudun himotuimmaksi annokseksi. 

Aleksis Kiven Katu 23

Muut ravintolauutiset...