”Pikkujoulun tuntua ja hyvää pöhinää” – lokakuun TOP10-ravintoloissa odotetaan kiireistä loppuvuotta

thumb image

Viime vuoden pikkujoulukausi jäi pääasiassa juhlimatta, ja välistä on jäänyt monia muitakin juhlia. Ihmisten halu kokoontua, nauraa ja nauttia yhdessä on tällä hetkellä vahvasti läsnä.

– Kyllä meillä alkaa olla pikkujoulun tuntua ja päällä sellainen hyvä pöhinä. Nyt on tehty noin 150 prosenttia enemmän varauksia kuin vuosi sitten ja tarjouksia saakin olla ahkerasti lähettämässä, ravintola Juran keittiömestari Jura Männistö kuvailee.

Männistön suupielet hiipivät hymyyn, kun hän kuulee Juran olevan lokakuun parhaiten arvioitu ravintola Dinnerbooking-varaajien keskuudessa. Maininta piristää marraskuista iltaa.

– Jaksaa taas mennä leikkuulaudan ääreen, Männistö hymyilee.

Ravintola Jurassa vallitsee suomalaisuuteen sukeltava makumaailma.

– Pyrimme löytämään kasvisten mahdollisuudet ja päästä niin sanotusti niiden ytimeen. Tavoittelemme myös yllättäviä ja herkullisia makuyhdistelmiä. Esimerkiksi tällä hetkellä yhdessä menun annoksessa on keltajuurta, parmesaania ja mustikkaa, Männistö kertoo.

Ylpeästi kotimainen

Kolmospaikan lokakuun listauksessa itselleen napannut Kortteliravintola Kulma ravitsee ja viihdyttää herkkusuita Helsingissä Lainlukijantiellä. Ravintola on ylpeä kotimaisten raaka-aineiden ja tuottajien suosimisesta, eikä suotta: listalta löytyy muun muassa Jukolan juustoja, Suomen jäätelötehtaan jäätelöitä, kotimaista rotukarjalihaa sekä pienpanimotuotteita.

Kulma toivottaa ruokailijoikseen niin isot kuin pienemmätkin hyvän ruuan ystävät.

Suojeltu kartano

Jyväskyläläisen Kuokkalan Kartanon tavoitteena on olla herkullinen kohde, jonne halutaan matkustaa kauempaakin. Suojeltu kartano jo itsessään onkin vierailemisen arvoinen kohde ja silmäkarkkia! Keittiötä luotsaa kokki Sami Sorvoja, joka kuvailee kartanon ruokafilosofiaa seuraavasti:

”Kotimaiset järvikalat, paikalliset marjat ja sienet sekä kotimainen riista saavat keittiömme sydämen sykkimään. Yhtä lailla meillä innostutaan, kun norjalainen vaellusturska tai italialainen valkotryffeli on kaudessa. Herkullisuus ja laadukkuus määrittelee käyttämämme raaka-aineet enemmän kuin maantieteellinen sijainti.”

Lokakuun TOP10-ravintolat

10. Ravinteli Vintti, Hämeenlinna

9. The Glass, Helsinki

8. Tampinkoski Kitchen & Bar, Tampere

7. Saunaravintola Kuuma, Tampere

6. Kuokkalan Kartano, Jyväskylä

5. Palace, Helsinki

4. Kuurna, Helsinki

3. Kulma, Helsinki

2. Ora, Helsinki

1. Jura, Helsinki

Miten TOP 10 -lista muodostuu?

Dinnerbooking.com-sivuston TOP10-lista perustuu lokakuussa ravintoloissa käyneiden herkkusuiden arvosteluihin. Aina kun vieras varaa pöydän sivuston kautta, varaajalle lähetetään kyselylomake, jossa hän voi arvioida ravintolan ruoan, palvelun, ilmapiirin, kokonaisuuden ja vastinetta rahalle -kriteerien perusteella. Arviointilomake lähetetään asiakkaalle vasta tehdyn varauksen jälkeen. Tällä varmistetaan, että arvioiden tekijät ovat todellisuudessa myös vierailleet kyseisessä ravintolassa.

You may also like...