Ravintolaopas: foodiet listaavat omia suosikkiravintoloita Tampereella

thumb image

Minne suunnata syömään Tampereella? Ruokakriitikko ja ruoka-alan moniottelija nostavat esiin omia suosikkeja kotikaupungistaan – näihin vinkkeihin ei voi pettyä! 

Tampereella ravintoloiden taso on noussut hurjasti viime vuosien aikana ja kaupunki pääsee yllättämään monipuolisella ruokatarjonna. Rento tekeminen sekä maukas ruoka yhdistävät lähes poikkeuksetta kaikkia ravintoloita ja tämän nousee esiin myös kahden tamperelaisen foodien suosituksissa. 

Suosittua Savusuolaa -ruokablogia pitävä Janica Brander kuvailee itseään ruoan ja sanankäytön moniottelijaksi. Tampereella asuva toimittaja on erikoistunut ruokasisältöihin ja jakaa ajatuksiaan blogin lisäksi @janicabee Instagram-tilillä. 

Sivumaku -ruokablogista löytyy puolestaan yli 250 ravintola-arvostelua. Vaikka arvostelut ovat kirjoitettu ravintoloista ympäri Suomen, tuntee Jani Kinnunen poikkeuksellisen hyvin juuri kotikaupunkinsa Tampereen ravintolat.

Nämä kaksi foodieta nostivat esiin omia suosikkiravintoloita Tampereelta ja kokosimme näiden pohjalta listan alle. 

Pohjoisen makuja ja kaupungin paras aamiainen – Ravintola Dabbal

Janica Brander kertoo välttelevänsä hotelliravintoloita – paitsi Dabbalia. Tampereen Lapland Hotelsin yhteydessä sijaitseva ravintola kerää häneltä kehuja ja aamiaista Janica kuvaa kaupungin parhaaksi. Täällä pääset ruokailemaan tyylikkäässä ja tunnelmallisessa ympäristössä, persoonaton hotellitunnelma on kaukana.

Janica Brander, Savusuolaa

”Todella innovatiivista ja rohkeaa kokkausta pohjoisen raaka-aineista!”

Dabbal on mainittu useamman kerran myös Jani Kinnusen @sivumaku -Instagram tilillä. Miehen kommentit vahvistavat entisestään yllämainittua: hotelliravintolan leima on syytä unohtaa, Dabbal on todellinen ravintolalöytö. Takuuvarmaa tekemistä ja pohjoisen maut pääsevät täällä oikeuksiinsa. 

Jani Kinnunen, Sivumaku

”Dappal ei koskaan petä”

Sijainti: Yliopistonkatu 44, Tampere 

Ravintola, missä saa aina wau-elämyksiä – Ravinteli Bertha

Ravinteli Berthassa ei ole valkoisia pöytäliinoja. Meno on rentoa ja kujeilevaa, mutta ruoka yltää ketterästi fine dining -tasolle. Kiitosta ja kehuja Bertha saa Savusuolaa-bloggaajalta erityisesti raaka-aineiden käytöstä sekä hävikin minimoimisesta. Lautasille ei asetella pelkkää sisäfileetä, vaan lihan eri osia hyödynnetään monipuolisesta ja esimerkiksi Berthan häränhäntäliemi on maistunut Janicasta erityisen hyvältä. 

Paluu vanhaan modernilla tyylillä, kuvaa Janican mielestä Berthan ruokafilosofiaa.  Suositukseksi riittää varmasti arvion päättänyt lausahdus: 

“Ravintola, missä saa aina wau-elämyksiä!”

Sijainti: Rautatienkatu 14, Tampere

Lyömätön juomavalikoima ja eksoottisia herkkuja – Gastropub Tuulensuu

Nyt jos koskaan ollaan kotikentällä, sillä Gastropub Tuulensuu sijaitsee Jani Kinnusen kotikorttelissa. Paikka on noussut ruoka-alan taitajan vakiosuosikiksi ja juomapuolen osalta Janin mielipide on selvä:

Asiakaspalaute

”Paras paikka koko kaupungissa”

Juomavalikoima on laaja ja mielenkiintoinen. Henkilökunnan aito innostus juomia kohtaan heijastuu tekemisessä ja täällä voi Janin mukaan suruitta luottaa annettuihin juomasuosituksiin. Lasillisen kylkeen foodie tilaa usein maalaislohkoperunat ja isompaan nälkää toimii vaikkapa paikan maukas Snitzel. Listalta löytyy lisäksi eksoottisempia herkkuja kuten sammakon reidet, joita Jani kuvailee mielenkiintoiseksi ja hyvänmakuiseksi annokseksi.

Sijainti: Hämeenpuisto 23, Tampere

Vie arjen yläpuolelle – Näsinneula

Kiistatta yksi Tampereen ikonisimmista ravintoloista sijaitsee näköalatasanteen yläkerrassa 124 metrin korkeudessa. Suomen korkeimmassa rakennuksessa syödään ja nautitaan 360 asteen näköalasta. Ravintola Näsinneula vie arjen yläpuolelle ja tämän mielipiteen jakaa myös Janica: 

”Näsinneulassa on valittu hyvä linja”

Savusuolaa -bloggaaja suuntaisi tänne syömään Näsijärven kalaa tai riistaa. Kaikki annokset ovat valmistettu taidolla ja maistelumenun jälkeen ei varmasti jää nälkä. Ravintolasta puhuttaessa esiin nousevat myös ruoan ja viinin yhdistelmät, jotka ovat Janican mielestä huippuluokkaa. Elämyksen kruunaa ainutlaatuiset maisemat ja illallisaikaan ympäröivä luonto tarjoaa parastaan:

Janica, Savusuolaa

”Syvät, persikanpunaiset auringonlaskut tekevät näköalasta täydellisen”

Sijainti: Laiturikatu 1, Tampere

You may also like...