Ravintolaopas: foodiet paljastavat suosikkiravintolansa

thumb image

Missä tarjoillaan unohtumattomia elämyksiä? Mitä Helsingissä tilataan tiskin alta? Entä minne mennä syömään ruokakaupunkina tunnetussa Turussa? Kolme foodieta jakavat nyt omat vinkkinsä! 

Alona Kuusisto, Alexander Trivedi ja Satu Ijäs päivittävät aktiivisesti omia Instagram -tilejään. Sisältö kaikkien tileillä linkittyy vahvasti ruokaan, omiin ravintolakokemuksiin ja kaupunkien ravintolatarjontaan. On siis luvassa vinkkejä todellisilta ruoka-alan taitajilta!

Alona Kuusisto: elämyksiä koko perheelle ja annos tiskin alta

Alonan Kuusiston mukaan ravintolaan lähtee usein koko perhe. @alonakuusisto -tilille sisältöä julkaisevan vaikuttajan mielestä on tärkeä opettaa lapsille ravintolakulttuuria ikään katsomatta. Yhteinen hetki saman pöydän ympärillä merkitsee paljon – silloin koko perhe on läsnä. 

Ystävällinen henkilökunta saa Alonan aina puolelleen. Davai Davaissa miellyttävän palvelun saattelemana Alonalle tuotiin pöytään salaatti, jota hän edelleen muistelee lämmöllä.

“Himoitsin salaattia vierailun jälkeen niin paljon, että minun oli selvitettävä raaka-aineet. Erityinen juustohippu oli se juju.”

Alona Kuusisto

Helsingin keskustasta Alona haluaa nostaa esiin Espan klassikon Strindbergin. “Alakerran kahvila on suosikkini sen viihtyisän ja kotoisan tunnelman takia. Minulla kesti pitkään rekisteröidä, että yläkerrassa sijaitsee vähintään yhtä tunnelmallinen ravintola.” Strindbergillä Alona kuvailee arjen tietyllä tapaa pysähtyvän. Tulee tunne, että olisi ulkomailla. Samaan hengenvetoon jakoon lähtee sisäpiiritietoa: “Sain vinkkiä ystävältä, että kannattaa pyytää Bellmannin pannua, mitä ei ole ruokalistalla merkitty. Näin tein ja voi veljet!” Sisäfileen, serranokinkun ja kermakastikkeen muodostava annos antaa syyn mennä tähän klassikkoravintolaan aina uudestaan. 

Toiveissa on päästä kokemaan perheen kanssa ravintoloita myös ympäri Suomen. “Hämeenlinnan Piparkakkutalossa emme ole käyneet ja se voisikin olla seuraavan matkan määränpää.” 

Pohjoisesplanadi 17, Helsinki

Pohjoisesplanadi 33, Helsinki

Kirkkorinne 2, Hämeenlinna

Alexander Trivedi: ammattikokki ja TikTok -taitajan valinnat

Ruoka on ollut Alexander Trivedin intohimo aina. Ammattikokki nähdään nykyään ravintoloissa asiakkaan roolissa sekä tuottamassa sosiaalisen median sisältöä ravintoloille ja ruoka-alan yrityksille. Herkullisia hetkiä pääsee seuraamaan myös Instagramissa @alexandertirvedi -tilillä.

Helsingin ravintoloista Alexander nostaa esiin Rionin ja Naughty Labin. Rioni on hänen mielestään oiva valinta, kun syömään mennään isommalla porukalla. Ruoka on aina ollut hyvää, annokset reiluja ja isollekin pöytäseurueelle on löytynyt mieleiset annokset. 

Akseli Herlevin kokeellista ravintolaa Alexander suosittelee varauksetta. “Naughty Lab oli minulle kokemuksena hyvin erityinen. Väitän, että vastaavaa et näe missään muualla.” Naughty Lab X Street Food Omakase -ravintolassa asiakaspaikat sijaitsevat konstailemattomasti keskellä kehityskeittiötä ja yksinkertaiseltakin kuulostavat annokset maistuvat Alexanderin mukaan mielettömältä. “Tuorejuustodippi ja sipsit – todella toimiva kombo”, herkuttelija kiteyttää. 


Mihin syömään seuraavaksi? Vastaus tulee Alexanderilta hetkessä: “Helsingissä haluan käydä Kuurnassa. Vaasa on minulle ruokakaupunkina tuntemattomampi, mutta HEJM -ravintolasta olen kuullut valtavasti kehuja ja ravintola löytyy ehdottomasti myös omalta “must visit” -listalta.”

Sturenkatu 21, Helsinki

Meritullinkatu 6, Helsinki

Sininen tie 1 B, Vaasa

Satu Ijäs: Turun suosikkiravintoiloissa hinta-laatusuhde on loistava

Satu testaa, kuvaa ja nostaa itselleen mieluisia ravintoloita esille Instagramissa @eatturku -tilillä. Kotikaupungin ravintolatarjonnasta ylpeä nainen yhdistää rennon kulinarismin sponttaaniin lähimatkailuun ja turkulaiseen kulttuuriin.

“Turun ehdoton vahvuus on laaja ravintolatarjonta. Täällä ihmiset käyvät ahkerasti syömässä ulkona myös viikolla ja huipputason ruoasta huolimatta ravintoloihin voi mennä matalalla kynnyksellä.“

Satu Ijäs

Jokivarren Nooa ja Nobi keräävät Sadulta vuolaasti kehuja. Nooa kuvaa hyvin kaupungin rentoa ravintolakulttuuria: ruoka on hyvää, ravintola on tyylikkäästi laitettu ja vierailun aikana kokee olevansa lomalla. Nobi iltamenu Sadulta on vielä kokematta, mutta jo uutusravintolan lounaaksi tarjoiltu lohibowl vakuutti. “Pöytävaraus on varmasti syytä tehdä, sillä olen kuullut Nobin olevan todella suosittu illallisaikaan.”

Viimeisen ravintolakokemus Sadulla on Turun sijaan Helsingistä. “Viime viikolla pääsin nauttimaan Nollan tunnelmasta ja poikkeuksellisen hyvästä palvelusta.” Vaikutuksen teki erityisesti Nollan jälkiruoka: hapanjuurileipäjäätelöä, miso-toffeeta ja keksiä. Satun haastattelun jälkeisenä päivänä Suomen Gastronomien Seura valitsi vuoden 2022 ravintolaksi juurikin ravintola Nollan.

Läntinen Rantakatu 57, Turku

Itäinen Rantakatu 77, Turku

Fredrikinkatu 22, Helsinki

You may also like...