Trenditietoinen ravintola Turussa nousi elokuussa TOP10 parhaiden ravintoloiden joukkoon 

thumb image

Jotain uutta. Jotain erilaista. Nautiskelijoille ja seikkailunhaluisille tarjoillaan Turussa uusiin ulottuvuuksiin viety makupaletti. Ravintola Siron tavoitteena on valmistaa annoksia, joista tulevaisuudessa voidaan puhua klassikkoina. 

Viime keväänä auennut Siro on noussut yhdeksi Turun mielenkiintoisimmista uusista ravintoloista. Rennon fine diningin kautta esiteltävät aasialaiset maut ovat todella hurmanneet ravintolakävijät, sillä Siro on ollut useasti mukana parhaiden ravintoloiden TOP10-listalla, mistä se löytyi heti Oran jälkeen elokuussa 2022. 

Menestystarina Siron takana kietoutuu vahvasti merenelävien ympärille. Kumppanit annoksiin löytyvät metsästä, pellolta ja ilmasta. Kaikki laadukkaat, tarkoin valitut raaka-aineet valmistuvat  sirosti – ravintolan omalla luovalla rytmillä ja tyylillä. Selkeä oma linja on saanut asiakkaat ihastumaan ja Siro kerää kehuja asiakkailta jokaiselta osa-alueelta:

Asiakas Outi

Mielettömän makuiset ruuat viinipareineen. Erittäin hyvä ja asiantunteva palvelu, erityisruokavaliot otettiin hienosti huomioon. Tuli fiilis, että täällä ruokaan ja juomaan suhtaudutaan sydämellä ja intohimolla. Suosittelen lämpimästi.

Katse ravintolamaailman huomisessa 

Menu vaihtoehtoja Sirossa on kolme: Tariru, Manpuku ja Furiotosu. Kolmen, viiden ja kuuden ruokalajin mittaiset kokemukset tempaavat mukaansa ja takaavat wau-elämyksiä. Erityistä huomiota osakseen ovat saaneet aistikkaan makuiset liemet. Näitä syödessä moni asiakas sanoo ääneen, mitä tajunnanräjäyttävät maut saavat ajattelemaan: voiko täydellisen makuisen liemen nuolla lautaselta viimeistä pisaraa myöden?

Sirossa pääsee tutustumaan myös erikoisuuksiin kuten chawanmushiin, japanilaiseen munavanukkaaseen. Kuulostaa kummalliselta, maistuu taivaallisen pehmeältä. Annos kuvastaa hyvin tekijöiden katseen olevan ravintolamaailman huomisessa. Jatkuvalla kehitystyöllä pyritään takaamaan, että Siron menu on aina innovatiivinen ja trenditietoinen. Osaltaan tätä vahvistaa keittiötiimin johtohahmojen Valtteri Willbergin ja Jere Saarisen lausahdus:

Keittiötiimin Valtteri Willberg ja Jere Saarinen

Haluamme jättää pysyvän jäljen suomalaiseen ravintolakulttuuriin olemalla ihmisille merkityksellinen ja arvostettu ravintola, jossa kokemukset ja makuelämykset ovat ikimuistoisia.

Yhteistyön tuloksena syntyy mieleenpainuva kokemus

Aivan Turun keskustassa sijaitsevalla talolla on hieno historia, mihin Siro ylpeänä kirjoittaa nyt omaa lukuaan. Mittavan remontin myötä asiakkaat toivotetaan tervetulleeksi kauniiseen, vaaleaan tilaan, jossa katse kiinnittyy ensimmäisenä kattoon kiinnitettyihin paperikukkasiin. Origameja muistuttavien kukkien tekoon on osallistunut koko Siron tiimi – saman yhteistyön voiman voi aistia myös kaikessa muussa toiminnassa. 

Oiva esimerkki yhdessä tekemisestä on ravintolan sommelierin Fanny Mäkelän johdolla syntynyt juomalista. Tarinat juomien takaa saa tuntemaan, että olisi itse päässyt vierailemaan viiniä valmistavilla tiloilla. Yllätyksellinen ja taidolla valittu viini- sekä juomavalikoima mainitaan ravintolaa koskevissa palautteissa lähes poikkeuksetta. Täällä laadukkaat juomat nostavat ravintolakokemuksen uudelle tasolle: 

Asiakas Hanna

Ensivierailu Sirossa oli mieleenpainuva. Koko henkilökunta oli upeaa, ruoka taivaallista ja viinien paritus vei ruoankin ihan uudelle tasolle. Kiitos!!

Ravintola Siro 

Sijainti: Linnankatu 17

Hinta: 3 ruokalajia 45 € / 5 ruokalajia 67 € / laaja maistelumenu 89 €

Katso alta lista kaikista kymmenestä parhaiten arvostelusta ravintolasta elokuussa. 

Elokuu 2022 TOP10-ravintolat 

1. Ora Restaurant, Helsinki

2. Siro, Turku

3. Kuokkalan Kartano, Jyväskylä

4. La Maison, Helsinki

5. Ravintola Roux, Lahti

6. Savurafla Kotisaari, Rovaniemi

7. Gallá Kitchen & Bar, Kuopio

8. OlO, Helsinki

9. Tertin Kartano, Mikkeli

10. Kitchen & Bar Dabbal, Tampere

 

Miten TOP 10 -lista muodostuu?

Dinnerbooking.com-sivuston TOP 10 -lista perustuu elokuun 2022 aikana ravintoloissa käyneiden ruokailijoiden arvosteluihin. Aina kun vieras varaa pöydän sivuston kautta, varaajalle lähetetään kyselylomake, jonka kautta hän voi arvioida ravintolan ruoan, palvelun, ilmapiirin, kokonaisuuden ja vastinetta rahalle -kriteerien perusteella. Arviointilomake lähetetään asiakkaalle vasta tehdyn varauksen jälkeen. Tällä varmistetaan, että arvioiden tekijät ovat todellisuudessa myös vierailleet kyseisessä ravintolassa.

You may also like...