Vietä unohtumaton syysloma Suomessa: nämä ravintolat täyttävät mahan ja matkakuumeen

thumb image

Tomi Björck tuo Japanin Helsinkiin, Ville Haapasalo puolestaan rakastamansa Georgian. Joensuussa vastaan tulee vähän erilainen Italia ja Turussa uutuusravintola antaa uutta potkua lausahdukselle: “Varför Paris vi har ju Åbo.” Nämä ravintolat ympäri Suomen tarjoavat aterian mittaisia makumatkoja. 

Lomatunnelmaan pääsee tänä syksynä syömällä! Syyslomalla maistuu pieni irtiotto arjesta ja ravintolat ympäri Suomen tuovat maailman maut luoksemme. Mitä, jos valitsisit suosikkikohteesi ja nauttisit vaikkapa italialaisen illallisen tai maailman parhaaksi tähtäävän japanilaisen huippuelämyksen omassa kotikaupungissa? 

1. Tomi Björck tiimeineen saa ihastumaan Japaniin

Tomi Björck toi Japanin Helsinkiin avatessaan ravintolauutuuden hotelli Kämpin yhteyteen. Ravintola Sanchome houkuttelee puhtaalla, aidon hienostuneella japanilaisella ruoalla saaden asiakkaissa aikaan ihailevia huokauksia pitkin ruokailua. Björck itse kertoo asettaneensa tavoitteet Sanchomen suhteen korkealle:

Haluamme olla yksi parhaista japanilaisista ravintoloista Euroopassa – tulevaisuudessa kenties koko maailmassa.

Tomi Björck

Historiallisen kauniissa miljöössä nautitaan päivisin lounasta. Listalta voi valita yksittäisiä annoksia, pidemmän maistelumenun tai erityisen sushi menun – kaikki toimivat keskellä päivää ja saavat lounashetken tuntumaan todella erityiseltä. Illallisaikaan tarjolla on puolestaan erilaisia käsityön taidonnäytteitä niin laajan carte-listan kuin muutaman erilaisen maistelmenun muodossa. 

Mikäli etsii todella eksklusiivista kokemusta, avautuu Sanchome-ravintolan sydämessa todella omalaatuinen elämys, Roku Omakase. Mieleenpainuva maailmanluokan menu tarjoillaan omakase-tiskin ääressä ja paikkoja on joka ilta ainoastaan kuusi. Illallinen on valmistuu erityisellä rakkaudella ja tarkuudella kauden tuoreimmista ja laadukkaimmista raaka-aineista. 

Ravintolan yhteydessä toimivassa baarissa on helppo viihtyä ja rentoutua. Täällä pääsee maistamaan todellisia helmiä japanilaisten viskien harvinaislaatuisesta valikoimasta sekä laadukkaita sakeja. Baari antimista voi tulla nautiskelemaan, vaikka illalliselle ei olisikaan tulossa. 

Sanchome

Missä: Kluuvikatu 2, Helsinki

2. Ville Haapasalon matkassa Georgiaan 

Näyttelijänä ja juontajana tunnettu Ville Haapasalo on kertonut rakastavansa kaikkea Georgiassa: itse maata, kansaa ja tietenkin sen ruokaa. Georgialaista ravintola Purpuria mies kertoo suunnitelleensa 15 vuoden ajan keräämällä muun muassa reseptejä matkoiltaan. Pitkäaikainen toive ravintolasta toteutui ja nyt Helsingin keskustan tuntumassa voi kokea autenttisen ja aidon kaukasialaisen elämyksen. Runsaiden ja voimakkaiden makujen lisäksi Purpurissa voi aistia Haapasalon jakaman georgialaisen ajattelutavan ruoasta: 

Olen kuullut matkoillani, että yleensä ihmiset syövät elääkseen, mutta Georgiassa ihmiset elävät syödäkseen.

Ville Haapasalo

Purpurissa voi maistaa mezetyylisiä alkupaloja, saslik-vartaita, pataruokia ja monia mielenkiintoisia lisukkeita. Mikäli ruoat eivät ole ennestään tuttuja, ruokalistassa kerrotaan myös tarinat ruokien takaa ja näiden avulla saa hyvän kuvan maan ruokakulttuurista. 

Purpur

Missä: Rikhardinkatu 4, Helsinki

3. Joensuussa kierreportaat vievät Italiaan

Kävelykadulla, aivan Joensuun keskustassa sijaitsee pieni ja ihastuttava italialainen ravintola. Vuonna 2018 perustettu Trattoria & Cafe Otto on kaupungin kehutuimpia ravintoloita ja monen joensuulaisen suosittelema. 

Ravintolan toisessa kerroksessa kierrerappusten päässä avautuu intiimi ja tunnelmallinen ravintolasali – kuin pieni pala Italiaa keskellä Suomea. Täällä nautitaan mahtavista sesonkien mukaan muokkautuvista ruokalajeista, huikeista viineistä ja loistavasta palvelusta. Menun antipasto, primi, secondi ja dolce -osiot ovat täynnä houkuttelevia annoksia, jotka pöydässä vetävät vertojaan italialaisille pidoille. Yksi ravintolan ylpeydenaiheista on paikan päällä tehty Oton tuorepasta. Pastavalikoima ei ole se tavallisin, mutta sitäkin herkullisempi ja osaltaan kuvaa luovaa ruoanlaittoa italialaisessa keittiössä. 

Trattoria & Cafe Otto 

Missä: Kauppakatu 27, Joensuu

4. Tyylikäs tuulahdus Skandinaaviasta

Turku on tunnettu hyvästä ravintolatarjonnastaan, jota täydentämään uudistetun torin laidalle avasi ovensa Agnes. Torin todellinen kaunotar on tarkoin harkittu kokonaisuus: sisustuksessa yhdistellään taitavasti marmoria, kauniita kultaisia yksityiskohtia  sekä veistoksellisia elementtejä puusta. Kokonaisuuden viimeistelevät suuret ikkunat, joiden taakse on helppo kokoontua viihtymään. Tunnelma ravintolassa on samaan aikaan arvokas ja rento. Ajatusten hieman harhaillessa, voi helposti tuntea olevansa jossakin Tukholman tai Kööpenhaminan trendikkäistä bistroista. 

Klassisuus näkyy niin annoksissa, miljöössä kuin palvelussakin. Menu on monipuolinen ja täynnä toinen toistaan houkuttelevampia annoksia – klassisia vaihtoehtoja kaikki. Liharuokien ohella tarjolla on paljon kalaa ja äyriäisiä sekä vaihtoehtoja kasvisruokailijoille. Simppelisti tehty ruokaa hyvistä raaka-aineista virittää lomatunnelmaan välittömästi.

Agnes

Missä: Kauppatori 2, Turku

5. DinnerDays ravintolakarnevaali Tallinnassa

Näitä hintoja on vaikea ohittaa! Nyt jos koskaan on aika suunnata Tallinnaan tutustumaan, mitä mielenkiintoisia ravintoloita löytyy vain kahden tunnin laivamatkan päässä Helsingistä poikkeuksellisen edullisin hinnoin. 

DinnerDays ruokafestivaalit ovat lähtöisin trendikkäistä ravintoloista tunnetusta Tanskasta. Tänä vuonna festivaalitunnelmasta pääse nauttimaan juuri syysloman aikaan Tallinnassa, kun tapahtuma järjestetään kaupungissa 21.-30.10.2022. Mukana on laaja valikoima suosittuja ravintoloita ja DinnerDays -festivaalien ajan näissä ravintoloissa tarjoillaan menukokonaisuuksia erikoishintaan 30 € tai 40 €. Menu kattaa vähintään kolme ruokalajia ja on tarjolla vain rajatun ajan. Luvassa on unohtumattomia ruokailukokemuksia! 

Tämä on kaikille, ketkä rakastavat edullisia gourmet-elämyksiä! 

Missä: Ravintolat ympäri Tallinnan

You may also like...