Michelin-ravintolat Helsingissä: Grön on luontoa ja luovuutta

thumb image
Kuva: Grön

Grön kuuluu kiistatta Suomen parhaiden ravintoloiden joukkoon. Toista tähteä tavoitteleva huippuravintola luottaa yksinkertaisiin asioihin tähdäten ainoastaan äärimmäisen hyviin makuihin sekä tunnelmaa ja palvelua, jotka jäävät mieleen. Michelin-ravintolat Helsingissä hurmaavat – Grön todella inspiroivalla tavalla. 

Toni Kostianin vuonna 2015 perustama Grön on poikkeuksellinen – omia polkujaan kulkeva ravintola on vakiinnuttanut paikkansa gastronomian huipulla saavuttamalla himoitun Michelin-tähden sekä Green Starin. Nyt sinulla on tilaisuus kokea Grönin ylistetty ilmiö. Täällä sinua odottaa kokemus, jossa yhdistyvät korkeimmat laatuvaatimukset, kestävä gastronomia ja omalta kasvimaalta poimitut raaka-aineet. 

Grönin filosofiaan kuuluu luonnonläheisyyden taidokas yhdistäminen kaikkeen – sisustuksesta huolella valikoituun menuun. Astu sisään ja anna ravintolan lumota sinut kaikki aistit herättävällä elämyksellä. Voit odottaa hetkeä, joka tyydyttää makunystyräsi, inspiroi ja vie sinut mukaan Grönin luovaan maailmaan.

Michelin-ravintola vaihtaa menua vuodenaikojen mukaan

Grön tarjoaa kahta menua: Grön Menu ja vegaanista vaihtoehtoa tästä. Viini- tai alkoholittomat juomasuositukset täydentävät menun. Jokainen kattaus on suunniteltu kertomaan tarina, joka yhdistää ruokaperinteitä uusiin, rohkeisiin ideoihin. Täällä pääset näkemään, miten ravintola rikkoo rohkeasti rajoja kokeellisilla tekniikoilla ja makuyhdistelmillä. 

Kaikki, mikä päätyy lautaselle, pyritään valmistamaan yksinkertaisesti mutta täydellisesti. Menu on suunniteltu huolellisesti ympäristön ehdoilla, hyödyntäen parhaita saatavilla olevia raaka-aineita. Vuodenaikojen mukana elävät annokset takaavat aina uudenlaisia makukokemuksia, jotka ovat osa muuta eheää kokonaisuutta. Grönin intiimi ja lämmin tunnelma sekä huomaavainen palvelu varmistavat, että jokainen vierailu on erityinen. 

Oman puutarhan kasvimaa ja kestävä kehitys ovat Grönin valtteja

Grönissä raaka-aineiden valinta on yhdistelmä taidetta ja tiedettä. Kaikki tähtää siihen, että keittiössä hyödynnetään lähialueiden luontoa sekä kumppaneiden tarjoamia aarteita, kuten villiyrttejä, paikallisia kasviksia ja pientuottajien lihoja. Santa Dorotean puutarhuri Sara Celvin viljelee tiettyjä tuotteita yksinoikeudella Grönin käyttöön. Tällaisia tuotteita ovat olleet muun muassa sininen ja punainen maissi, tomatillo sekä sitruunan lehti. Intohimoisesti johdetussa ravintolassa osa raaka-aineista tulee suoraan omistajan puutarhasta. Lautaselle päätyy hänen itse viljelmiä kasveja, ja kesäisin annokset koristellaan Kostianin itse keräämillä kukilla sekä yrteillä.

Oma kasvimaa tukee osaltaan kestävää kehitystä, joka on Grönissä paljon enemmän kuin vain ’vihreä trendi’. Se on syvälle juurtunut osa ravintolan arvoja ja strategioita. Täällä pääset kokemaan, kuinka Grön pyrkii jatkuvasti noudattamaan alan korkeimpia kestävän kehityksen standardeja kaikessa toiminnassaan.

Grön

Albertinkatu 36, Helsinki 

You may also like...