Uutuusravintola kohosi suoraan syyskuun top 10 -ravintoloiden joukkoon!

thumb image

Asiakkaat ovat jälleen puhuneet ja antaneet arvionsa kuukauden ravintolaelämyksistä. Syyskuun parhaat ravintolat sijoittuvat pääasiassa Helsinkiin, mutta mukaan on noussut myös eräs ravintola, joka syksyn ruskaretkelle lähtevän on syytä painaa mieleen.

Top 10:n joukkoon ovat kivunneet tamperelainen Guru’s Kitchen & Bar, Helsingissä ravintola Espan alakerrassa loka-marraskuun ajan toimiva, nyt jo loppuunmyyty japanilaistyylinen pop up -ravintola AKI 秋 sekä Helsingin autenttisin georgialaisen ruoan lähettiläs Purpur

Listan kärkeä pitävät Michelin-tähtiravintolat Ora ja Palace sekä Hämeenlinnan ravintola Uoma ja helsinkiläisbistro Kuurna. Parhaiden ravintoloiden kokoonpanoon mahtuu kuitenkin myös kolme kiinnostavaa, lähiruokaa suosivaa ravintolaa, joista yksi on juuri avautunut ravintolauutuus.

Nokka

Ravintola Nokan keittiössä tiedetään, mistä raaka-aineet tulevat: ruokalistoilla tarjotaan paikallisten pientuottajien antimia.

Katajanokalta Kanavarannasta paikkansa löytänyt Nokka (myös kannen kuvassa) on paitsi kuukauden viidenneksi parhaaksi äänestetty ravintola, myös yksi koko Suomen 50 parhaasta ravintolasta. Nokassa nautit ruokaa, jonka tarina tiedetään: keittiöpäällikkö Ari Ruoho valitsee, ja joskus jopa metsästää ja kalastaa itse ravintolaan tulevat raaka-aineet. 

Nokassa lähiruoka on taattua: lautasellesi saapuvat sesongin antimet tulevat luonnosta ja pientiloilta ympäri Suomen, ja menujen annoksetkin on nimetty alueiden mukaan. Läpinäkyvyyttä korostaa ravintolan sivuilta löytyvä, yhteistyökumppaneina toimivien pientuottajien listaus.

Pöytävaraus Nokkaan ➤

The Glass

Ravintola The Glassin ruokalistat palvelevat niin arkilounastajaa, pikaista tai pitkää illalliselämystä etsivää kuin sunnuntain brunsseista nautiskelijaakin.

Niin ikään lähituotantoa ja luomua suosiva, vasta elokuun loppupuolella avautunut uutuusravintola The Glass kipusi suoraan kuukauden parhaiden ravintoloiden kärkikymmenikköön. Uusi tulokas tarjoilee loistavia lounaita ja illallisia sekä sunnuntaibrunsseja Helsingin keskeisimmillä sijainneilla, Kämp Gallerian alakerrassa. Glass kuvailee itseään wow dining -ravintolaksi, jossa saa unohtumattoman elämyksen ilman firman luottokorttia.

Taiteen ystäville tämä ravintola on must visit -listan kärjessä: Glassissa illallinen yhdistyy upeasti taidenautintoon samassa tilassa olevan valokuvataiteen museon ansiosta. Ravintola luo jokaiselle näyttelylle vähintäänkin nimikkoleivoksen, joskus jopa oman menun. 

Pöytä The Glassista ➤

Petronella

Ravintola Petronellan keittiössä valmistetaan annoksia lähituotetuista raaka-aineista.

Huippuravintoloille on tilaa myös pororajan pohjoispuolella, sen todistaa Inarin Saariselällä sijaitseva lappilaisravintola Petronella. Raaka-aineissa kunnioitetaan suomalaisuutta ja pohjoismaisuutta, ja lähiruoka tulee esiin erityisesti poron näkymisenä ruokalistoilla. Tässä onkin ruskaretkeläisen ehdoton ravintoloiden ykköskohde.

Petronella on paitsi uniikkeja illalliskokemuksia tarjoava ravintola, myös paikkallishistorian tarinankertoja: ravintola on kunnianosoitus hollantilaiselle journalistille ja seikkailijalle, Sylvia Petronella van der Moerille, joka vieraili Saariselällä kullanhuuhdontahuuman aikaan vuonna 1949 ja hurmasi välittömyydellään paikallisten asukkaiden sydämet.

Pöytävaraus Petronellaan ➤

Syyskuun top 10 -ravintolat

1. Ora Restaurant, Helsinki 

2. Palace Restaurant, Helsinki 

3. Ravintola Uoma, Hämeenlinna 

4. Ravintola Kuurna, Helsinki 

5. Nokka, Helsinki 

6. The Glass, Helsinki 

7. Ravintola Petronella, Saariselkä 

8. Purpur Helsinki

9. AKI 秋, Helsinki 

10. Guru’s Kitchen & Bar, Tampere

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin. 

Syysuun top-listaus on koottu yli 3300  asiakasarvostelun perusteella. Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet.

Muut ravintolauutiset...