Rentoudu ravintolassa – syysloman illallisvinkit Helsinkiin

thumb image

Tunnelmavalaistuksen kajossa nautittu illallinen tarjoaa hengähdystauon syksyn kiireistä ja antaa loistavan mahdollisuuden nauttia vuodenajan parhaimmista puolista. Tässä muutama valonpilkahdusta syysiltoihin tuova ravintola Helsingistä!

Jura

Ravintola Juran menussa näkyvät sesongin kasvikset. Kuva: Mikko Uosukainen

Neitsytpolulta löytyvän Juran tasokas menu vaihtuu vuodenaikojen imussa tarjoten uskomattomia makuelämyksiä niin kalan, lihan kuin kasviksenkin muodossa. Jura tekeekin kunniaa loistavien, maanläheisten raaka-aineiden monipuoliselle hyödyntämiselle illalliselämyksissä. 

Syksyn menun annoksissa maistellaan niin artisokkaa, juuriselleriä sekä pääruoassa valinnan mukaan joko ankkaa tai kurpitsaa. Menun päättää kirpeän makea annos suklaata ja punaherukkaa. Nimensä mukaisesti Juran viineissä on viehätytty erityisesti ranskalaisista tuotoksista, ja juomien makumaailmat ovat Jurassa aivan yhtä tärkeitä kuin ruokienkin.

Pöytävaraus Jurasta ➤

Espa

Ravintola Espan annos. Kuva: Anton Sucksdorff

Aivan kauppatorin kupeessa sijaitseva Espa on ravintola, joka taittuu moneen: nopeaan välipalaan tai juhlavaan illalliseen. Espa tarjoaa laadukkaista raaka-aineista valmistettua ruokaa, joka on raikasta, kekseliästä ja kansainvälistä. Ravintolan upeiden menujen takana ovat tunnetut keittiömestarit Eero Vottonen ja Kalle Tanner.

Espan Shish Kebab -annoksesta löytyy karitsaa, suomalaisia härkäpapuja sekä jogurttia, ja syksyn ruokalistalla ihastuttaa myös paistettu taimen, joka tarjoillaan kauppatorin vihannesten, piparjuuren ja taimenen mädin siivittämänä.

Pöytävaraus Espasta ➤

Emo 

Kluuvissa sijaitsevan ravintola Emon annos. Kuva: Santeri Stenvall.

Emo tarjoaa moderneja eurooppalaisia makuelämyksiä aivan Helsingin sydämessä. Kluuvissa sijaitseva ravintola osoittaa keittiömestari Ilkka Lääverin johdolla menussaan kunnioituksensa sesongin mauille: ruoissa hyödynnetään niin sieniä, riistaa kuin kurpitsasatoakin.

Kauniin hämärä iltatunnelma kutsuu istumaan iltaa pidemmänkin kaavan mukaan. Valittavana on joko Classic Three tai High Five -menu, joista molemmat ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia. Syysmenun annosvalikoima taas tarjoaa nautittavaksi esimerkiksi sinisimpukkarisottoa sekä konjakkikastekkeen kera tarjottua metsäkaurista ruusukaalilla ja metsäsienillä.

Pöytävaraus Emosta ➤

Piglets

Töölössä sijaitsevan Ravintola Pigletsin viime syksyn annostarjontaa. Kuva: Alexander Store.

Töölöntorin laidalta löytyvä, niin sisustukseltaan kuin ilmapiiriltäänkin hämyisen tunnelmallinen ja kepeä Piglets on helposti lähestyttävä, eurooppalaistyylinen bistro. Ravintoloitsija Marleena Niverin vajaan vuoden vanha ravintola tuo modernilla otteellaan kaivattua lisää Töölön ravintolatarjontaan.

Lähialueiden asukkaita palvellakseen Pigletsin ruokalista on à la cartea, jolta voi valikoida mieleisensä illalliskokonaisuuden. Syksyn menulta löytyy muun muassa sinisimpukoita tomaattikastikkeessa, annos gnoccheja sekä kananmaksapateeta hapanjuurileivän kanssa. 

Pöytävaraus Pigletsiin ➤

Elite

Töölön klassisen ravintola Eliten illalliset ovat tunnelmallisia.

Niin ikään Töölössä kortteeraava Elite on loistava valinta syyskauden illalliselle. Vuodesta 1932 lähtien toiminut Helsingin klassikkoravintola tarjoilee niin Tauno Palon kermasipulipihviä kuin Beluga-linssejä herkkutattikermalla. Eliten menulta löytyykin aina sekä klassikkoannoksia että modernimpia makuja. Kolmen ruokalajin menun voi tilata kala- tai lihapääruoalla ja kasvis- tai vegaaniversiona.

Pöytävaraus Elitestä ➤

Muut ravintolauutiset...