Tammikuun top 10 -ravintolat kattaus viime vuoden suosikkeja sekä tuoreita nimiä!

thumb image

Vuoden ensimmäinen asiakkaiden ravintolasuosikkien kokoonpano on selvästi saanut vaikutteita vuoden 2019 parhaimmistosta: koko viime vuoden suosituimmista ravintoloista Kuurna, Olo, Kaskis ja Roux ovat nimittäin nousseet tammikuussa neljän kärkeen!

Ruplalle on selvästi heitetty hyvästejä, sillä tammikuun 19. päivänä tiloistaan häädön saanut ja tästä syystä toistaiseksi ovensa sulkenut taidekahvila on kohonnut suosikkien joukkoon sijalle yhdeksän. Kuopiota edustaa marras- ja joulukuun tapaan Gallá Kitchen & Bar, ja Hämeenlinnan Uoma taas on pitänyt tasaisesti paikkansa suosikeissa jo syyskuusta lähtien!

Tammikuussa asiakkaiden kulinaristisia tarpeita ovat selvästi tyydyttäneet myös pari listojen tuoretta nimeä: Kitchen & Bar Kultá Helsingissä sekä Ravinteli Bertha Tampereella.

Kitchen & Bar Kultá

Keskelle Helsingin Bulevardia Suomen pohjoisten kolkkien makumaailmat tuonut Kitchen & Bar Kultá on noussut asiakasarvioissa tammikuun viidenneksi suosituimmaksi ravintolaksi. Toplistan uuden tulokkaan tarjontaan pääset tutustumaan niin hulppeiden aamiaisten, bistrolistan kuin illallismenujen kuin pöytiin tarjoiltujen lounaidenkin kautta.

Tällä viikolla lounaalta löytyy linnunmaksamoussea, miedosti savustettua rautua grillatulla palsternakalla sekä jälkiruokana speltti-clafoutis lakritsilla ja vadelmalla. Kauteen sopivasti Kultá tarjoaa myös blinimenua koko helmikuun ajan. Täällä blinit on höystetty Lapin tyylille uskollisena Inarin siianmädillä ja Kitkajärven muikunmädillä.

Pöytä Kultáan ➤

Ravinteli Bertha

Tampere on taas pienen tauon jälkeen edustettuna kuukauden top 10 -ravintoloissa, sillä seitsemännelle sijalle on noussut uutena tulokkaana Ravinteli Bertha. Myös sisarravintola Ravinteli Huber, joka on tuttu nimi viime vuotisilla toplistoilla, löytyy tammikuussa sijalta kymmenen. Lihapainotteisen Huberin vastapainoksi Berthassa leikitellään paljon myös kalalla ja kasviksilla.

Bertha pyrkii tarjoamaan kävijöilleen uusia makuelämyksiä. Neljän ja kuuden ruokalajin menuina tarjoillut kokonaisuudet voivat sisältää mitä vain paahdetusta artisokasta grillattuun hevosenlihaan. Menut ovat tietysti aina saatavilla myös kasvisvaihtoehtoina. Tällä hetkellä lihamenun puolella ihastuttaa erityisesti pääruoan annos kotimaista peuraa pihlajanmarjakastikkeella.

Illalliselle Berthaan ➤

Tammikuun top 10 -ravintolat

Kuurna © Anna Salmisalo
  1. Ravintola Kuurna, Helsinki
  2. OlO, Helsinki
  3. Kaskis, Turku
  4. Ravintola Roux, Lahti
  5. Kitchen & Bar Kultá, Helsinki
  6. Ravintola Uoma, Hämeenlinna
  7. Ravinteli Bertha, Tampere
  8. Gallá Kitchen & Bar, Kuopio
  9. Rupla Kallio, Helsinki
  10. Ravinteli Huber

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin.

Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Tammikuun toplistaus on koottu yli 2600 asiakasarvostelun perusteella.

Muut ravintolauutiset...