Elokuun top 10 -ravintoloissa suosikkeja Helsingistä sekä yllätysnimi Vaasasta

thumb image

Asiakkaat ovat jälleen jättäneet arvionsa kuukauden ravintolakokemuksista. Elokuun asiakkaiden parhaaksi arvostelemat ravintolat ovat kattaus maineikkaita nimiä: ensimmäistä sijaa pitää Michelin-tähtiravintola ORA, ja kuukauden parhaimmistoon ovat nousseet myös niin ikään tähteä kantavat Palace ja Olo.

Elokuun toiseksi paras ravintola on asiakkaiden mukaan kuopiolainen Gallá Kitchen & Bar, joka luo lautasille Lapin makumaailmoja. Lahtea listalla edustaa kolmannen sijan napannut Ravintola Roux ja Tamperetta Ravinteli Huber. Helsingistä elokuun parhaiksi ravintoloiksi on arvioitu Michelin-ravintoloiden lisäksi myös Emo, Purpur sekä Savoy. Elokuun yllätysnimi löytyy kuitenkin Vaasasta:

Stefan’s Steakhouse Vaasa

Stefan’s Steakhouse -ravintolat sopivat syksyn illallisravintoloiksi tummalla ja tunnelmallisella sisustuksellaan.

Listan yllättäjä on ehdottomasti Stefan’s Steakhouse Vaasa. Vaasassa ravintolavieraat ovat mieltyneet Stefan Richterin Suomeen tuomien pihviravintoloiden paikalliseen edustajaan niin vahvasti, että se on noussut elokuun viidenneksi parhaaksi arvioiduksi ravintolaksi.

Ympäri Suomen Stefan’s Steakhouseissa tarjottavat, suositut dry aged -pihvit ovat suomalaista lihatuotantoa, kuten myös annosvalikoimasta löytyvä poron ulkofilee. Maineikkaat Black Angus -pihvit taas ovat makuja suoraan Australiasta. Menuja on saatavilla niin kolmen ruokalajin kattauksina kuin pitkinä maistelumenuina.

Pöytä Stefan's Steakhousesta ➤

Emo

Ravintola Emo on suosittu illallispaikka Helsingissä. Kuva: Santeri Stenvall

Helsingistä esittelyyn on syytä nostaa Kluuvissa sijaitseva ravintola Emo, jonka valikoimiin kuuluvat paitsi pitkät illallismenut, myös loistavat annos- ja menulounaat. Modernia eurooppalaista ruokaa tarjoileva Emo tuo alkaneen syksyn maut lautasille muun muassa sienirisoton, kurpitsaraviolin ja omena-mantelikakun muodossa.

Sesonkien mukaan muuttuvilla ruokalistoilla näkyy pientuottajien läsnäolo: lisukkeista löytyy Lindrothin puutarhan salaatteja, ja kotimaista alkuperää ovat myös alkupalatartarissa käytetty karitsa sekä konjakki-kermakastikkeen, ruusukaalin ja metsäsienten kanssa illallisella tarjottu härkä. Paistettua kuha ja kukkakaali taas ovat saaneet seurakseen piimäkastiketta.

Varaa pöytä Emosta ➤

Elokuun top 10 -ravintolat

  1. Ora Restaurant, Helsinki 
  2. Gallá Kitchen & Bar, Kuopio 
  3. Ravintola Roux, Lahti 
  4. Palace Restaurant, Helsinki 
  5. Stefan’s Steakhouse Vaasa
  6. Ravintola Emo, Helsinki 
  7. Purpur Helsinki, Helsinki 
  8. OlO, Helsinki 
  9. Ravintola Savoy, Helsinki 
  10. Ravinteli Huber, Tampere

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin. 

Elokuun top-listaus on koottu lähes 3200 asiakasarvostelun perusteella. Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet.

Muut ravintolauutiset...