Lapin taikaa maan sisässä – tammikuun parhaat ravintolat ovat selvillä!

thumb image

Tammikuun parhaiden ravintoloiden listan kärkipaikalta löytyy pohjoisen taianomaista tunnelmaa, sillä kuukauden ykköseksi ruokailijat ovat äänestäneet Levillä Sirkan kylässä sijaitsevan Saamen Kammin. Saamen Kammi tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille.

Ulkona paukkuu pakkanen ja revontulet lyövät taivaalla tulta. Samaan aikaan sisällä ravintolassa ihastuttavat lämmin avotulen loimuttama miljöö ja aidot lappilaiset perinteet. Suuntaa Lapissa siis Sirkan kylään ja nauti elämyksestä.

Elämysravintola Lapissa

Ravintola tarjoilee elämyksiä kaikille aisteille, sillä nimensä mukaisesti Saamen Kammi sijaitsee turpeella katetussa kodassa ja osittain jopa maan sisässä! Salin hehkuva sydän on keskellä sijaitseva tulisija, jonka lämmössä valmistetaan muun muassa aitoa loimulohta ja monenlaisia pororuokia – paikallinen riista onkin menun yksi kulmakivistä.

Kalojen ja riistalihojen lisäksi menusta voi löytää muun muassa leipäjuustoa ja lakkahilloa, talvijuureksia sekä suomalaisia sieniruokia. Ruokailuelämys huipentuu jälkiruokaa säestävään joikumusiikkiin sekä Lapin tarinoihin.

Saamen Kammin menuillallinen on takuuvarma hitti Lapin lumoon saapuneille ulkomaisille turisteille, mutta se saa myös suomalaiset haukkomaan henkeä ihastuksesta. Elämysravintolan ruoka on ylistys lähiruualle ja parhaimmillaan kokonaisuus on paikan päällä nautittuna. Saamen Kammi tarjoilee kuitenkin myös take away menuja ja -annoksia, joita voi herkutella koti-illallisena tai oman seurueen kesken mökillä.

Saamen Kammin asiakaspalautteita tammikuussa 2022:

”Tätä ei kannata jättää välistä!”

”Erinomainen ruoka paikallisista raaka-aineista, ihana tunnelmallinen paikka ja ystävällinen palvelu. Lämmin kiitos!”

”Ruoka ja tunnelma olivat aivan loistavia. Kiitos!”

Tammikuun TOP10

1. Saamen Kammi, Sirkka
2. Kultá Kitchen & Bar, Helsinki
3. Ravintola Savoy, Helsinki
4. Vino, Mikkeli
5. Zivago, Oulu
6. Kuokkalan Kartano, Jyväskylä
7. Tampinkoski Kitchen & Bar, Tampere
8. Kulma – Keittiö & Baari, Helsinki
9. Steak & Whisky house Galle, Pori
10. Aurora Estate, Ylläsjärvi

Miten TOP 10 -lista muodostuu?

Dinnerbooking.com-sivuston TOP 10 -lista perustuu vuoden 2022 alussa, tammikuussa, ravintoloissa käyneiden ruokailijoiden arvosteluihin. Aina kun vieras varaa pöydän sivuston kautta, varaajalle lähetetään kyselylomake, jonka kautta hän voi arvioida ravintolan ruoan, palvelun, ilmapiirin, kokonaisuuden ja vastinetta rahalle -kriteerien perusteella. Arviointilomake lähetetään asiakkaalle vasta tehdyn varauksen jälkeen. Tällä varmistetaan, että arvioiden tekijät ovat todellisuudessa myös vierailleet kyseisessä ravintolassa.

Muut ravintolauutiset...