thumb image

6 x ystävänpäiväillallinen – ravintoloiden ihanimmat ystävänpäivämenut!

Viikon päästä vietetään ystävänpäivää – kenties yhtä vuoden suosituimmista päivistä illallistaa ulkona. Romanttista tunnelmaa kynttiläillalliselle löytyy varmasti monista paikoista, mutta osassa ravintoloista se huomioidaan erityisen perusteellisesti. Tässä muutama poiminta ravintoloiden ystävänpäivälle suunnittelemista erikoismenuista eri kaupungeissa:

Ravintola Piemonte – Tampere

Tampereella Ravintola Piemontessa vietetään ystävänpäivää ystävänpäiväviikon torstaista lauantaihin.

Tarjolla on ystävänpäivän menu joko kolmen tai neljän ruokalajin kokonaisuutena, johon on saatavilla myös viinipaketit. Alkuruokana molemmissa on kukkakaali-arancinoa sekä paahdettua mantelia, ja pääruoaksi valintasi mukaan joko nieriää, ylikypsää karitsaa tai paahdettua juuriselleriä ja caponataa. Jälkiruokana on suussasulava nutella-pistaasitiramisu.

Ystävänpäivä Piemontessa ➤

Ravintola NOOA – Turku

© Ilona Salonen

Turussa Ravintola NOOA tarjoaa ystävänpäivälle varta vasten suunniteltua viiden ruokalajin menukokonaisuutta sekä tämänhetkistä à la carte -listaa.

Ystävänpäivän menu sisältää suolapaahdettua punajuurta herkkusienisalaatilla, lämminsavustettua kirjolohta, tartaria kotimaisesta härästä sekä paistettua nieriää puikulaperunapyreellä ja sahrami-voikastikkeella.  Pitkän illallisen kruunaa maitosuklaamousse paahdetulla valkosuklaalla, karhunvatukalla ja aprikoosisorbetilla.

Ystävänpäivä NOOAssa ➤

Ravintola Uoma Hämeenlinna

Tämä ja kannen kuva: © Mikko Uosukainen

Myös Ravintola Uoman ystävänpäivään on vielä muutama pöytä vapaana. Tarjolla on normaalien menujen lisäksi ystävänpäivää varten suunniteltu menu. Ystävänpäivämenun ruokalajit ovat enimmäkseen jaettavia, joten romanttinen tunnelma tai muuten vain sosiaalisesta syömisestä nauttiminen on Uomassa taattua. Musiikin osalta tunnelmaa luo Dj Bunuel. 

Ystävänpäivä Uomassa ➤

Onda Helsinki

Onda tarjoilee ystävänpäivänä kolmen ruokalajin menua, jonka voi pääruokavalinnan avulla nauttia joko lihaversiona tai täysin vegaanisena. Menun aloittaa monipuolinen salaatti, joka sisältää muun muassa cashewjuustoa ja punajuurisipsejä. Sen jälkeen pöytään katetaan joko hiiligrillattua seitania ruusukaalislaw’lla ja kurpitsapyreellä tai hiiligrillattua naudan paistia punaviini-anisglacella ja punajuuripyreellä.

Illallinen päättyy ihanaan guava-suklaaleivokseen vadelma-valkosuklaamoussella. Ondalla on ystävänpäivään myös erikoisdrinkki, Rose Mist, jossa leikitellään niin kirsikalla, roseeviinillä kuin vaahtokarkeillakin.

Ystvänpäiväillallinen Ondassa ➤

Guru’s Kitchen & Bar – Tampere

Tampereella Guru’s Kitchen & Bar tarjoaa ystävänpäivämenuna runsasta platteria, joka sisältää muun muassa karitsan karetta, härkäpapu-pinaattifalafelia, vuohenjuustosalaattia pariloidulla persikalla sekä sahramifocacciaa. Jälkiruokana on punajuurimunkkeja ihanalla yhdistelmällä vaniljaa, vadelmaa ja jogurttivaahtoa sekä paahdettua valkosuklaata.

Alkuruoaksi tarjotaan keittiön yllätys, ja teeman mukaisiksi juomiksi soveltuvat tietysti lasillinen cavaa tai viehkeän vaaleanpunainen Flora Dora -drinkki.

Pssst! Guru’s kertoo tarjoavansa menun alennettuun hintaan ennakkotilaajille! Pöytävarauksen yhteydessä kannattaa siis mainita aikovansa tilata juuri ystävänpäivämenun.

Ystävänpäivämenu Guru'sissa ➤

Bistro Popot – Lahti

Lahden Bistro Popotissa on ystävänpäivänä tarjolla ravintolan oma kolmen ruokalajin ystävänpäivämenu.  Alkuruokana tarjotaan maukas porotartar, jota täydentävät piparjuurimajoneesi ja juuressipsit. Pääruoan loimutettu lohi sitruuna-voikastikkeella saa seurakseen pehmeää risottoa savustetusta punajuuresta. Illalliskokonaisuuden viimeistelee annos suklaamoussea ja vadelmasorbettia.

Ystävänpäivä Popotissa ➤

Muut ravintolauutiset...