Ravintoloiden top 10: tässä ovat lokakuun parhaat ravintolat!

thumb image

Viime kuun asiakkaiden suosikkiravintolat tulevat tässä! Kärkisijaa arvosteluissa pitää loppuunmyyty uutuus, loka-marraskuun ajan toimiva japanilaistyylinen pop up -ravintola AKI 秋, joka palvelee niin ikään listalle kohonneen Espan alakerrassa.

Asiakkaisiin ovat lokakuussa vedonneet helsinkiläisravintoloista myös Kuurna, Palace, Savoy sekä uutuusravintola The Glass, jonka ainutlaatuisuus on vastikään noteerattu Helsingin Sanomien NYT-liiteen arvostelussa. Turkua kuun parhaimpien ravintoloiden listalla edustaa Hügge, Tamperetta Ravinteli Huber, Lahtea Ravintola Roux sekä Kuopiota Gallá Kitchen & Bar.

Tässä esimakua kuukauden parhaista ravintoloista:

Kuurna

Ravintola Kuurna on viihtyisä bistro Helsingissä ©Anna Salmisalo.

Toiselle sijalle asiakkaat ovat arvioineet Helsingin modernien ravintoloiden kestosuosikin, Kruununhaan idyllisen bistro Kuurnan. Laura ja Tom Hansenin luotsaama ravintola vannoo pientuottajien nimeen, ja se näkyy upeasti ravintolan ruokalistojen eläväisyydessä. Kuurnan parin viikon välein vaihtuva menu tarjoaa täydelliset puitteet tiheämpitahtisillekin arki-illallisille sekä viikonlopun visiiteille.

Pöytävaraus Kuurnaan ➤

Palace

Ravintola Palace tunnetaan Suomen ensimmäisenä Mihelin-tähden ravintolana. © Tuukka Koski

Michelin-tähtiravintoloita kuukauden parhaiden ravintoloiden listalla edustaa kärkikolmikon Ravintola Palace. Isänpäiväviikonlopuksi legendaarinen helsinkiläisravintola on jo täyteen varattu, mutta onneksi järjestyksessään vuoden kolmannentoista menun maut pääsee kokemaan myös arki-iltoina. Monille ravintoloille tuttuun tapaan myös Palace on tällä hetkellä rajannut asiakaspaikkojensa määrää turvallisuuden takaamiseksi.

Pöytävaraus Palaceen ➤

Savoy

Helsingin klassinen ravintola Savoy on uudistunut Helena Puolakan kädenjäljen myötä. ©Anton Sucksdorff

Helsingin historiallinen ravintolaikoni Savoy on noussut lokakuussa asiakasarvostelujen kärkinelikkoon. Helena Puolakan johtamana Savoy tarjoaa elämyksiä, jotka kunnioittavat ravintolan historiaa, mutta ovat samanaikaisesti mukaansatempaavan moderneja. Isänpäivää Savoyssa voi juhlistaa ennakkoon perjantaina ja lauantaina.

Pöytävaraus Savoyhin ➤

Roux

Ravintola Rouxin tunnelmaa Lahdessa. @Johannes Wilenius

Lahden kestosuosikki ravintola Roux on löytänyt lokakuussa paikkansa asiakkaiden suosikkien joukosta viidenneltä sijalta. Tulevana sunnuntaina ravintola tarjoilee perinteisten sunnuntaibrunssiensa sijaan neljän ruokalajin isänpäivämenua, jossa päästään nauttimaan loistavasti laitettua tunturirautua tai kokonaisena grillattua, kotimaista naudan sisäfileetä.

Pöytä Rouxista ➤

Hügge

Ravintola Hügge Turussa tarjoaa tunnelmalliset puitteet illalliselle, lounaalle ja after workille.

Turun oma kasvisruokakeidas Hügge on vedonnut lokakuussa vierailijoihin niin vahvasti, että ravintola sijaitsee top 10 -listan kuudentena. Hüggesta löydät paitsi kaupungin monipuolisimman kasvislounaiden kattauksen, myös maukastakin maukkaammat illalliset. Sesonkien mukana elävä ravintolan nimikkomenu kannattaakin laittaa testiin ensisijassa.

Pöytä Hüggesta ➤

Lokakuun top10 -ravintolat

Helsingin uuden ravintola The Glassin annos. @Mikko Uosukainen
  1. AKI 秋, Helsinki 
  2. Ravintola Kuurna, Helsinki 
  3. Palace Restaurant, Helsinki 
  4. Ravintola Savoy, Helsinki 
  5. Ravintola Roux, Lahti 
  6. Hügge, Turku 
  7. Ravinteli Huber, Tampere 
  8. Gallá Kitchen & Bar, Kuopio
  9. Espa, Helsinki 
  10. The Glass, Helsinki 

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin. 

Syysuun top-listaus on koottu lähes 3800  asiakasarvostelun perusteella. Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet.

You may also like...