Syysreissun pysähdys Lahdessa? Vieraile ainakin näissä ravintoloissa

thumb image

Lokakuun lomakausi tuo tullessaan hengähdystaukoja syksyyn. Ravintolaelämyksiä tarjoavat Ravintola Roux ja Bistro Popot ovat monelle tuttuja nimiä, eivätkä pitkän linjan ravintolasuosikit petä kävijäänsä. Jos liikut Lahdessa, vierailla kannattaa myös kaupungin uusimmissa ravintoloissa, kesällä avautuneessa Kokka Bistro & Barissa sekä kuukauden vanhassa, kannen kuvassakin näkyvässä Katjusassa:

Katjusa

Lahteen on avautunut uusi venäläinen ravintola Katjusa.

Katjusa on Lahden ravintolakentän uusin tulokas – ja oi mikä sellainen. Syyskuussa Lahden keskustaan avautunut ravintola Katjusa tarjoilee itäeurooppalaista ruokakulttuuria autenttisen venäläisen keittiön mauin.

Venäläisten zakuska-alkupalojen kirjo on ravintolassa laaja: tarjolla on esimerkiksi runsas lihalautanen, sillilautanen sekä tietenkin annos venäläisiä suolakurkkuja smetanalla ja hunajalla. Perinteitä vaalivalta ruokalistalta löytyy muun muassa vorschmakia, voitaikinakannen alla haudutettua maalaiskanaa sekä annos siikaa ja mätiä. Katjusa on myös teehuone, joten aterian päätteeksi kannattaa todellakin nauttia kuppi teetä, ehkäpä talon nimikkojälkiruoan kera.

Pöytävaraus Katjusaan ➤

Bistro Popot

Lahdessa sijaitsevan Bistro Popotin menuilta löytyy yksinkertaisista raaka-aineista rakennettuja, tyylikkäitä annoksia.

Niin ikään lahden parhailla paikoilla sijaitseva Popot on lämmintunnelmainen bistro ja viinibaari. Keittiömestarina toimivan Andrew Smithin mukaan Popot antaa tukensa paikallisille tuottajille ja hankkii raaka-aineitaan esimerkiksi viereisestä Lahden kauppahallista. 

Popot tarjoilee lokakuuhun upeita annoksia: pestohaudutettua Inarinjärven siikaa, sieni-tryffelirisottoa sekä Popotin omaa peuranliha-hotdogia. Päivän menut tarjoillaan kolmen, neljän tai viiden ruokalajin pituisina makunautintoina.

Pöytävaraus Popotista ➤

Kokka Bistro & Bar

Kuvituskuva.

Kesällä Lahden satamaan avautunut ravintola Kokka Bistro & Bar vastaa niin lounaan kuin illallisen mielitekoihin. Rennon bistron ruokalistalta löytyy omassa Dry Ager -kaapissa raakakypsytettyä lihaa, joko pöytäseurueen kesken jaettavia tai perinteisesti nautittuja annoksia sekä artesaanipizzoja. 

Kokan syksyn menulla nähdään muun muassa annos paistettua Inarinjärven siikaa, joka tarjotaan porkkanarisoton, herkkutatti-sipulipaistoksen ja ruohosipuli-voikastikeen kera. Ravintolan jälkiruokien puolella saadaan nauttia niin lakka-valkosuklaapannacotan kuin omenastruudelin makeudesta. 

Varaa pöytä Kokasta ➤

Ravintola Roux

Lahden Ravintola Rouxin annoksen valmistumista Johannes Wileniuksen kuvaamana.

Lahden Vuoden yrittäjä 2019 -palkinnon viime vuonna saanut ja Vuoden ravintola -titteliä vuonna 2016 kantanut Ravintola Roux on varma valinta lämmintunnelmaiseksi illallispaikaksi. Laaja annospuolen ruokalista sekä lukuisat menuvaihtoehdot varmistavat, että jokainen voi lähteä Rouxista tyytyväisenä. Sunnuntaisin Rouxissa tarjotaan loistavaa brunssia, joka kruunaa taatusti viikonlopun.

Syksyn riistakausi näkyy Rouxin menussa: annos roseepaistettua englantilaista sorsanrintaa ja ylikypsää koipea portviinikastikeen ja sinihomejuusto-perunakakun kanssa tarjottuna vie kielen mennessään, kuten myös annos kotimaista poronfileetä tattiperunan ja lakka-riistakastikeen kanssa. Vegaanisessa menussakin luotetaan kotimaiseen: härkäpaputerriini saa seurakseen sahramirisottoa ja tomaatticoncassea.

Varaa pöytä Rouxista ➤

Muut ravintolauutiset...