Pikkujoulut juhlitaan nyt pienellä seurueella – ravintolavinkit illallisille Helsingissä!

thumb image

Meneillään ovat vuoden pimeimmät kuukaudet, mutta niin on onneksi myös pikkujoulukausi! Vaikkei loppuvuoden odotettua juhlaa tänä vuonna päästä viettämään entiseen tapaan, pienten seurueiden illalliset ovat erityisen hyvä keino nauttia turvallisesti pikkujoulutunnelmasta oman työtiimin, ystäväporukan tai perhepiirin kesken.

Nämä viisi ravintolaa Helsingissä vievät monipuolisten makunautintojen pariin tuoden kaivattua irtiottoa haasteellisen vuoden loppuun:

Boon Nam

Hotelli St. Georgen yhteydessä sijaitseva ravintola Boon Nam on Tomi Brjörckin syksyn toinen uusi ravintola-avaus Helsingissä.

Jos kaipaat pikkujouluihin jotain ennenkokematonta, tämä ravintola on sinulle: Boon Nam on uutuuttaan kiiltävä, vasta muutama päivä sitten avautunut ravintola hotelli St. Georgen katutasossa. Boon Namin perustajiin lukeutuvat muun muassa Minka ja Tomi Björck, joten tarjolla on kansainvälisesti menestyneen keittiömestarin taattua laatua. Thaimaan ruokakulttuuria pöytiin kattava ravintola on värikkäiden ja maukkaiden makupalojen juhlaa.

Pöytä Boon Namista ➤

Albina & Alexis

Uuden Albina & Alexis -ravintolan perustajat Riku Stenros, Teemu Aura ja Antti Paasonen.

Toinen ehkäpä vielä uusi tuttavuus on lokakuun alussa Konepajan alueelle avautunut Albina & Alexis, Vallilan oma kortteliravintola, johon kuuluu myös upeat näköalat esittelevä kattoterassin viinibaari. Klassista eurooppalaista keittiötä, eri kaupunkien rustiikkia ruokakulttuuria ja skandinaavista otetta sekoittava ravintola luo moderneja illalliskokemuksia. Vaikutteita ravintola ottaa etenkin Pariisin ja New Yorkin bistrokulttuurista – Albina & Alexis onkin loistava kohde myös matkakuumetta lievittämään!

Pöytä Albinasta ➤

Kolmon3n

Ravintola Kolmon3n tarjoaa upeita illallisia Helsingin Kalliossa.

Etenkin pienille seurueille loistavan paikan pikkujouluihin tarjoaa ravintola Kolmon3n Kalliossa. Kolmon3n tuo lautasille modernia pohjoismaista ruokaa, jossa suositaan helsinkiläisiä raaka-aineita. Tämänhetkisen menun annoksissa päästään nautiskelemaan esimerkiksi metsäkyyhkystä ja savukampelaterriinistä rapuliemessä. Pöytävarauksen tehneet saavat tämän syksyn ajan upean kuuden ruokalajin menun alennettuun hintaan (49e koodilla ”maistelumenu”). 

Pöytä Kolmos3sta ➤

Savotta

Savotta on Senaatintorin kupeessa sijaitseva ravintola, joka tuo pöytiin suomalaiset maut. Kuvassa kalasavotta-annos.

Klassisten kotimaisten makujen pariin kaipaavan pikkujouluillallinen nautitaan Senaatintorin kupeessa sijaitsevassa ravintola Savotassa. Perinteikkäässä suomalaisravintolassa on marraskuun ajan käynnissä on tarjous blinimenun suomalaisversiosta, ja viikon päästä perjantaina Savotta aloittaa upean joulumenun tarjoamisen. Kolmen ruokalajin joulumenu koostuu kalasavotta-alkupalasta, karitsanpotkasta olutliemessä sekä talviomenapiirakasta kanelijäätelöllä.

Pöytä Savotasta ➤

Farouge

Helsingin ravintola Farougen annokset vievät Lähi-idän makuihin.

Libanonin makuihin vievässä Farougessa riittää tilaa illallistaa turvallisesti, ja ravintolan iloinen tunnelma on omiaan luomaan puitteet pikkujouluihin. Kaartinkaupungin keskeisellä sijainnilla palveleva Farouge on ravintola, jossa aika ei käy monipuolisten kattausten äärellä pitkäksi. Ravintolan erityislaatuinen meze-valikoima lumoaa vieraat heti alkuun, ja pääruokien libanonilaiseen tyyliin valmistetuista liha-, kala-, ja kasvisannoksista löytyy varmasti uusia annossuosikkeja. 

Pöytä Farougesta ➤

Mikäli ravintoloiden varauskalenterit näyttävät harvennetuista asiakaspaikoista johtuen viikonlopuille loppuunmyytyjä pöytiä, muistathan myös arki-iltojen olevan etenkin tällä hetkellä erinomainen vaihtoehto pikkujouluillallisille! 

Muut ravintolauutiset...