Vuoden 2020 10 parasta ravintolaa

thumb image
Lähes 36000 arvion perusteella, olemme jälleen koonneet ravintolavieraiden 10 lempiravintolaa Suomessa. Tänä vuonna vanhojen suosikkien lisäksi listalta löytyy myös uusia tulokkaita.

Kulunut vuosi oli monella tapaa poikkeuksellinen. Suomen ravintolatarjonta tosin ei jättänyt ketään kylmäksi. Syntyi uusia huikeita konsepteja ja koettiin poikkeuksellisen onnistuneita ravintolakokemuksia ympäri Suomen. Lähes täydellisiä ravintolakokemuksia tarjosivat helsinkiläisten ravintoloiden lisäksi kaksi ravintolaa Rovaniemellä ja yksi Hämeenlinnassa.

Ravintolavieraat ovat jälleen kerran syöneet, nauttineet ja äänestäneet ja tuhansien kokemusten pohjalta parhaimmat arvostelut saivat seuraavat ravintolat:

10. Sky Kitchen & View, Rovaniemi

Jo ravintolan nimi lupaa elämystä ja henkeäsalpaavan kaunis maisema ja loistava ruoka, ei jättänyt arvostelijoita kylmiksi. Älä jätä Sky Kitcheniä kokematta, jos liikut Rovaniemellä

”Illallinen Sky Kitchen & Viewssä oli täydellinen. Ruoka oli erinomaista ja palvelu lämmintä ja ystävällistä. Tunnelman huipensi taustalla hiljaa soinut saamelaismusiikki.”

9. The Glass, Helsinki

Elokuussa Kämp Galleriaan avattu The Glass on nopeasti kasvattanut suuren suosion. Tämä pohjolan bistro tarjoaa elämyksiä ja rentoa tunnelmaa koko rahan edestä. Ruokaa kehutaan erinomaiseksi niin brunssilla, lounaalla kun illallisellakin. Ravintola toimii valokuvataiteen museon yhteydessä, joten kun museot taas aukeavat suosittelen lämpimästi museo + dinneri-komboa

”Ruokalista oli suppea, mutta jokainen annos oli kertakaikkisen loistava. Mahtava makuelämys ja rento mutta samalla kohtelias ja ammattimainen palvelu.”

8. Ravintola Uoma, Hämeenlinna

Hämeenlinnassa sijaitseva kesällä 2019 avattu tunnelmallinen Uoma, tarjoilee rentoa ruokaa, jota ehostaa kesäisin myös ravintolan oma puutarha. Loistavan makuelämyksen ja rennon tunnelman lisäksi asiakkaat kiittelevät ravinolan panostusta Corona-turvallisuuteen ilmanpuhdistuslaitteineen.

”Todella upea kokemus. Kaikki pelas kuin rasvattu! Hienoa, että meillä Hämeenlinnassa on näin tasokas ravintola”

7. Rakas Restaurant, Arctic Circle

Lappi lumoaa puhtaalla makumaailmallaan ja tunnelmallisuudellaan niin kuin myös Arctic TreeHouse- hotellin Rakas Restaurant. Ravintola on toistaiseksi suljettu, mutta se avataan jälleen syksyllä, jolloin on lupa odottaa taas jotakin fantastista!

”Kerrassaan loistavaa ruokaa ja palvelua! Kiitokset henkilökunnalle! Uusi suosikki ravintola on löytynyt”

6. Kitchen & Bar Kultá, Helsinki

Lapland Hotels Bulevardin ravintola on kirkkaasti yksi Suomen parhaita hotelliravintoloita. Nimensä mukaisesti ravintola tarjoaa lapin makuja. Kolmen ja viiden- ruokalajin menun lisäksi lyhyeltä bistromenulta voi valita muun muassa sienirisoton tai perinteisen poronkäristyksen.

Mainitsemisen arvoinen on myös ravintolan paljon kehuttu aamiainen, jota pääsee muuten hotellin 2v-synttäriviikolla (13.1-5.2) maistelemaan arkisin kaksi yhden hinnalla.

”Ensimmäinen kerta ravintolassanne ja tulemme uudelleen. Todella hyvää poroa!”

5. Ravintola Jura, Helsinki

©Mikko Uosukainen

Ullanlinnan sydämessä sijaitsevan huippuravintolan filosofiaan kuuluu luovuus ja kasvisten kunnioittaminen yhtä lailla lihojen kanssa. Raaka-aineiden kunnioitus näkyy myös siinä, että hävikkiä ei synny lähes lainkaan. Jura on pieni helmi Helsingissä, joka yllättää positiivisesti kerta toisensa jälkeen.

”Suosittelen kasvisten ystävälle, sekä kasviksia vältteleville, sillä tämä paikka tekee todellisia TAIKOJA! Esim en ole ikimaailmassa syönyt niin hyvää riisitöntä selleririsottoa puhumattakaan muista annoksista

4. Ravintola Kuurna, Helsinki

Kruunuhaan vuodesta 2005 palvellut bistro tuntuu saaneen viime vuosina uutta nostetta ruokapiireissä. Tämän tunnelmallisen ravintolan kehutuimpia annoksia on varmasti heidän pippuripihvinsä, jota on kehuttu Helsingin parhaaksi.

”KIITOS todella mukavasta illasta! Se että ruoka on erinomaista ei yksin riitä. Kun saa vielä erinomaista, asiantuntevaa, rentoa ja ystävällistä palvelua on kokemus ikimuistoinen! ❤️”

3. Palace Restaurant, Helsinki

©Tuukka Koski

Palace panostaa erinomaisuuteen ja poikkeuksellisiin raaka-aineisiin keskustan kattojen yllä. Helsingin olympialaisiin valmistunut upealla näköalalla varustettu ravintola remontointiin kokonaan uusia avajaisia varten 2017 kuitenkin alkuperäistä ilmettä kunnioittaen. Palacen keittiömestari Eero Vottonen tarjoilee tiiminsä kanssa maailmanluokan pohjoismaalaisen ravintolakokemuksen. Asiakkaamme kehuvat myös lämpimästi Palacen upeaa palvelua, jossa kaikki vieraat otetaan henkilökohtaisesti huomioon- niin kuin huippuravintolassa on lupa odottaakin.

”Maailmanluokan meininki. Kiitos!”

2. Espan alakerran Pop-up (Aki, Roopen Grilli), Helsinki

Ravintola Espan alakerrassa on viime aikoina toiminut kaksi paljon suosiota kerännyttä Pop-up ravintolaa Aki ja Roopen Grilli. Pitkään maailman parhaaksi äänestetyssä Nomassa työskennellyt Toni Toivanen saapui syksyllä Suomeen Tokiosta perustamaan Akia. Loppuvuodesta puolestaan Espan alakerrassa toimi Roopen Grilli, joka keskittyi yksinkertaisiin kalaruokiin. Kalaa oli tilattavissa avotulella grillattuna tai ”Crudona” eli raakana. Espan väki osaa kertoa, että tulossa on alakertaan jatkossakin uusia jännittäviä kokemuksia, mutta eivät vielä paljasta mitä on luvassa.

1. Ora Restaurant, Helsinki

10-ruokalajin illallisia huvilakadulla tarjoava huippuravintola Ora, on jälleen asiakkaiden parhaaksi äänestämä ravintola vuonna 2020. Michelin-tähdellä palkittu Ora keskittyy lähituotettuihin sesonginmukaisiin suomalaisiin raaka-aineisiin, jotka on viety seuraavalle tasolle hyödyntämällä taitavasti eri tekniikoita. Tässä vain 39-neliöisessä valoisassa ja intiimissä ravintolassa pääsee nauttimaan upeasta tarinankerronnasta ja kokonaisvaltaisesta kokemuksesta. Ovathan pöydätkin aseteltu fiksusti niin, että vierailijat voivat istua vierekkäin kasvot kohti keittiötä.

”Loistava kokemus ja ansaitsisi toisen Michelin tähden”

Aivan ihana konsepti ja kaikki toimi loistavasti. Kiitos :)”

Neljäs kerta Orassa syömässä ja jälleen erinomainen kokemus. Tuntui kuin olisimme olleet keittiömestari Sasulla kylässä. Sasun innostunut tapa kertoa jokaisen ruokalajin taustoista ei jätä ketään kylmäksi.”

Top-10 lista

  1. Ora Restaurant, Helsinki
  2. Espan alakerran Pop-up (Aki, Roopen Grilli), Helsinki
  3. Palace Restaurant, Helsinki
  4. Ravintola Kuurna, Helsinki
  5. Ravintola Jura, Helsinki
  6. Kitchen & Bar Kultá, Helsinki
  7. Rakas Restaurant, Arctic Circle
  8. Ravintola Uoma, Hämeenlinna
  9. The Glass, Helsinki
  10. Sky Kitchen & View, Rovaniemi

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin. Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Vuoden 2020 top-listaus on koottu kaikkien kullekin ravintolalle vuoden aikana annettujen asiakasarvostelujen perusteella.

Muut ravintolauutiset...