thumb image

Heinäkuun top 10 -ravintolat: tällaisia ovat asiakassuosikkien kesämenut!

Asiakkaat ovat jälleen antaneet äänensä kuukauden ravintolasuosikeilleen! Heinäkuun asiakkaiden parhaiksi arvostelemat ravintolat ovat kattaus eri kaupunkien gastronomiaa: mukana on nimiä niin Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Lahdesta kuin Hämeenlinnasta ja Vaasastakin.

Tässä esittely kuukauden ravintoloiden kolmen kärjestä sekä eräästä kymmenen parhaan joukosta ensimmäistä kertaa löytyvästä ravintolasta!

Uoma

Hämeenlinnalaisen ravintola Uoman merellinen annos Mikko Uosukaisen kuvaamana.

Hämeenlinnan ravintolatarjontaa vuosi sitten elävöittämään tullut Uoma on tyylikäs, mutta rento valinta illallis- tai lounaspaikaksi. Ystävysporukan innostuksesta ruokaan syntynyt ravintola tarjoilee neljän, viiden ja seitsemän annoksen illallismenuita, jotka koostuvat upean yksityiskohtaisista – ja äärimmäisen maukkaista – kauden raaka-aineista. Tarjolla on tietenkin myös loistava neljän ruokalajin kasvismenu.

Hämeenlinnassa lounaspaikkaa etsivän kannattaa ottaa suunnakseen Uoma: ravintolan lounaat ovat loistavaan laatuunsa nähden myös  erittäin huokeita. Kesän lounaslistoilta on löytynyt esimerkiksi paahdettua lohta lohkoperunoilla, tuorekurkkusalaattilla ja fenkolivaahdolla sekä mansikkarisottoa balsamicosiirapilla.

Varaa pöytä Uomasta ➤

Savoy

Helsingin klassisen ravintola Savoyn annos Anton Sucksdorffin kuvaamana.

Upeat maisemat Helsingin kattojen ylle tarjoileva ravintola Savoy on pysynyt Helsingin ravintolakulttuurin osana jo yli 80 vuotta – ja kuuluu myös tänä päivänä sen kärkinimiin yllettyään yhdeksi Suomen parhaimmista ravintoloista. Perinteitä vaaliva ravintola kunnioittaa Helena Puolakan johdolla historiaansa ruokalistoilla tuoden kuitenkin lautasille samanaikaisesti moderneja elämyksiä. 

Viiden ruokalajin upea makukimara, Grande-menu, on aina saatavilla sekä lihaa sisältävänä että erillisenä kokonaisuutena luotuna kasvisversiona. Menujen tarjontaa voi kokeilla myös yksittäisinä annoksina: kesän valikoimasta löytyy niin maukkaita pelmenejä kuin sitruunaohrattoa munakoisokaviaarilla ja verbenaIla sekä annos grillattua ahventa kauden mauilla viimeisteltynä. Illallisten lisäksi Savoyn lounaskattaukset palaavat valikoimaan 5.8. alkaen.  

Varaa pöytää Savoyhin ➤

Farouge

Ravintola Farougen annoksista ei makua ja näyttävyyttä puutu.

Viininlehtikääryleitä, halloum-kevätkääryleitä, marinoituja sieniä, makkaroita, baba ganoushia ja hummusta – Farougen mezevalikoima on ehdottomasti vertaistansa vailla. Siitä on mahdollista nautiskella kesämenussa runsaan ja monipuolisen makunautinnon luovana, valitsemasilaisena alkupalakattauksena aterioille.

Välimerellisen ruokailun Helsinkiin jo vuonna 1995 tuonut Farouge on erikoistunut etenkin libanonilaisiin makuihin. Pääruokavaihtoehtoja löytyykin miellyyttävästi niin merenelävien, lihan (etenkin lampaan) kuin kasvisvaihtoehtojenkin puolelta. Jälkiruoista etenkin sekoitus libanonilaisia jälkiruokia tempaa mukaansa makeilla mauillaan. 

Illalliselle Farougeen ➤

E. Ekblom

Kuvituskuva.

Ravintoloiden kymmenen parhaan listalle ensimmäistä kertaa noussut, kuudennelta sijalta löytyvä E. Ekblom on Turun kauneimpia kokemuksia niin ruoan kuin miljöön puolesta: kelloseppä Elias Ekblomin mukaan nimetty ravintola sijaitsee Aurajoen varrella, aivan Kirjastosillan kupeessa. Ravintolatilat on kunnostettu historiaa ja perinteitä arvostaen. 

Ruokalistalla komeilevat niin mehevät burgerit, herkulliset tapakset kuin klassisemmatkin annokset. Kesän menulta löytyy muun muassa annos hernerisottoa ja Saloniemen vuohenjuustoa sekä kesäklassikko, päivän kalaa kesäperunoilla ja sitruunavoikastikkeella. Jälkiruoista raparperimousse vie kielen mennessään. Ravintolan erikoisuus on kuitenkin viikoittain vaihtuva, kolmen ruokalajin Jannen kattila -menu, joka sisältää aina jotain erityistä, yllättävää – ja taatusti herkullista.

Pöytä E. Ekblomista ➤

Heinäkuun top 10 -ravintolat

  1. Ravintola Uoma, Hämeenlinna 
  2. Ravintola Savoy, Helsinki 
  3. Farouge, Helsinki 
  4. Ravintola Roux, Lahti 
  5. Ravinteli Huber, Tampere 
  6. Ravintola E. Ekblom, Turku 
  7. Ravinteli Bertha, Tampere 
  8. Masu Tampere, Tampere 
  9. Restaurant HEJM, Vaasa 
  10. Roster Turku, Turku

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin. Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet.

Muut ravintolauutiset...