thumb image

Rennosti grillattua Tampereella – katso neljä ravintolasuositusta!

Tampereella on lukuisia loistavia grilliravintoloita, jotka vetoavat rennon rouhealla tunnelmallaan. Tässä niistä muutama:

Ravinteli Huber

Kuvituskuva.

Ravinteli Huber on Tampereen keskustassa sijaitseva moderni liharavintola, joka tuo pöytiin vaihtoehtoja myös sekasyöjien seuralaisille. Päivittäin valikoidut ja paikan päällä leikatut lihat myydään painoittain, ja tarjolla on aina myös itse kypsytettyä dry aged -lihaa.

Huberissa käytetään pääosin käsin valikoitua, suomalaista lypsylehmän fileeselkää sekä kotimaista hevosta. Tällä hetkellä keskiviikosta lauantaihin illallisaikaan auki olevan ravintolan listoilta löytyy muun muassa grillatua possunniskaa, hevosen sisäfileetä sekä annos portobelloa ja pistaasipähkinää.

Varaa pöytä Huberista ➤

Rouhea Ravintola Roast

Kuumia pannuja, burgereita ja salaatteja – Rouhea Ravintola Roastissa on tarjolla kaikkea. Myöskään juomavalikoima ei jää ruokatarjonnalle laajuudeltaan kakkoseksi. Vaihtuvilla ruokalistoilla on nähty esimerkiksi latva-artisokan sydämiä sisältävä kuuma pannu sekä annos hirvilihapullia.

Aiempien menujen suosikki, puunhalaajan päivälliseksi nimetty kasvisannos sisältää paahdettuja kukkakaalipihvejä, halloumijuustoa, kauden kasviksia, pikkelöityjä sieniä, rapeita juureslastuja ja mausteista molekastiketta. Ravintola avaa ovensa poikkeuskevään aiheuttaman tauon jäljiltä 8.8., joten tarkistathan päivitetyn ruokalistan ravintolan sivuilta.

Varaa pöytä Roastiin ➤

Ravinteli Bertha

Ravinteli Berthan pihveissä suositaan kotimaista lihaa.

Tampereen parhaimmilla paikoilla, aivan rautatieaseman läheisyydessä sijaitseva Ravinteli Bertha tarjoaa neljän ja kuuden ruokalajin menukokonaisuuksia, jotka elävät raaka-aineiden ohjaamina, mutta myös keittiön luovien fiiliksen mukaan.

Ruoka Berthassa on yllättävää ja takuuvarmasti maukasta. Sisarravintolansa Huberin tapaan Berha panostaa laadukkaisiin, kotimaisiin lihoihin. Menusta on kuitenkin saatavilla myös neljän ruokalajin kasvisversio, ja etukäteen tilaamalla pääset nauttimaan myös pitkän, kuuden ruokalajin kasvismenun. Juomapuolella panostetaan niin ikään laadukkuuteen, ja lo

Varaa pöytä Bethaan ➤

Bodega Salud

Bodega Saludin annos Rodolfo Rubion kuvaamana.

Tämä espanjalaistyyppinen ravintola tuo Välimeren auringon Tampereelle. Erityisesti tapas-baarin sisäterassi on aina kesäinen, ja kauniit sisäikkunat parvekekasveineen vievät ruokailijan kulkemaan Espanjan tunnelmallisille pikkukaduille. Ravintolan puolella tarjolla on esimerkiksi puuhiilellä grillattua merilohta, pariloidusta kotimaisen rotukarjan sisäfileepihvistä valmistettua Cabrales-härkää konjakki-sinihomejuustokastikkeella ja tietysti merellistä paellaa.

Jälkiruokalistalla valikoimaa riittää yhtä paljon kuin annospuolellakin. Makeannälkään kannattaa napata Crema Catalana eli ruokosokerilla päältä rapeaksi paahdettu perinteinen katalonialainen vanukas, tai konjakilla liekitettyjä mansikoita, jotka on maustettu kevyesti viherpippurilla.

Vieraile Bodega Saludissa ➤

Muut ravintolauutiset...