thumb image

Rennosti grillattua Tampereella

Tampereella on lukuisia loistavia grilliravintoloita, jotka vetoavat rennon rouhealla tunnelmallaan. Tässä niistä muutama:

O Boteco

Vartaisiin erikoistuneessa O Botecossa ruokansa voi valita grillattavaksi suoraan tiskiltä. Ravintolan nimi tarkoittaa portugaliksi kulmakuppilaa. ©Toni Honko/Kohokohdat.fi

Etelä-Amerikkalaista tyyliä Tampereelle tuova O Boteco on grillatuista ruoista nauttivan unelma. Bullin tilalle maaliskuussa avautunut grilliravintola tarjoaa laajan valikoiman erilaisia vartaita sekä edeltäjästään tuttuja burgereita. Vartaaseen on valittavissa niin tiikerirapuja, porsasta, nautaa, kanaa, kalaa kuin juustoja ja erilaisia kasvisvaihtoehtojakin.

Perjantaisin tarjolla on monipuolinen burgerilounas vaihtuvalla valikoimalla. Lisäksi huomionarvoista O Botecossa on ihastuttavan monipuolinen cocktail-valikoima. Tänne kannattaa siis suunnata myös juomapuolesta nauttimaan.

Varaa pöytä O Botecosta ➤

Rouhea Ravintola Roast

Kuumia pannuja, burgereita ja salaatteja – Rouhea Ravintola Roastissa on tarjolla kaikkea. Myöskään juomavalikoima ei jää ruokatarjonnalle laajuudeltaan kakkoseksi.

Erityisesti latva-artisokan sydämiä sisältävä kuuma pannu on kokeilemisen arvoinen. Lihaisampaa elämystä kaipaavalle taas makkaralajitelma Jaloviina-sinapilla ja friteeratuilla varhaisperunoilla on varma valinta.

Puunhalaajan päivälliseksi nimetty kasvisannos sisältää paahdettuja kukkakaalipihvejä, halloumijuustoa, kauden kasviksia, pikkelöityjä sieniä, rapeita juureslastuja ja mausteista molekastiketta. Pannacotta paahdetuilla hunajamuroilla ja hillotulla kirsikalla viimeistelee aterian kuin aterian.

Varaa pöytä Roastiin ➤

Villisika Tampere

Villisika on ehkäpä Tampereen rennoin grilliravintola. Amerikkalaiseen tyyliin sisustetun Villisian lihoissa suositaan kotimaista etenkin häränsisäfileen, lehtipihvin ja muiden nautatuotteiden osalta. Juomalistakin on viinejä lukuun ottamatta pitkälti kotimaista tuotosta.

Ravintola on nimensä veroinen, sillä listalta löytyy myös pitkään haudutettua villisikaa – niin pihvinä kuin burgerinkin muodossa. Voissa paistettu siika hollandaisekastikkeella paahdetun palsternakan ja hunajajuuresten kera on kala-annosta kaipaavan valinta. Villisika on myös yksi harvoista paikoista, joissa saa jälkiruoaksi nostalgiaa huokuvia köyhiä ritareita.

Varaa pöytä Villisikaan ➤

Bodega Salud

Tämä espanjalaistyyppinen ravintola tuo Välimeren auringon Tampereelle. Erityisesti tapas-baarin sisäterassi on aina kesäinen, ja kauniit sisäikkunat parvekekasveineen vievät ruokailijan kulkemaan Espanjan tunnelmallisille pikkukaduille. Ravintolan puolella tarjolla on esimerkiksi puuhiilellä grillattua lohta, pariloidusta kotimaisen rotukarjan sisäfileepihvistä valmistettua Cabrales-härkää konjakki-sinihomejuustokastikkeella ja tietysti merellistä paellaa.

Jälkiruokalistalla valikoimaa riittää yhtä paljon kuin annospuolellakin. Makeannälkään kannattaa napata crema catalona eli ruokosokerilla päältä rapeaksi paahdettu perinteinen katalonialainen vanukas, tai konjakilla liekitettyjä mansikoita, jotka on maustettu kevyesti viherpippurilla.

Vieraile Bodega Saludissa ➤

Muut ravintolauutiset...