thumb image

Elokuun top 10 -ravintoloissa pitkän linjan suosikkeja

Kesätauolta elokuuksi ovensa jälleen avannut Ora on palannut tutulle paikalleen ravintolakävijöiden suosikkinimeksi. Lauantaina puolestaan ovensa tähän palaan kokonaan sulkeneelle Askille on selvästi heitetty hyvästejä, sillä seitsemän vuotta toiminut Michelin tähden ravintola löytyy listan sijalta kolme.

Sicapelle ja Bistro O mat taas ovat nousseet uusina tulokkaina kärkikymmenikköön. Porvoossa sijaitseva Sicapelle on tunnettu sesongin mukaisesta lähituottajien suosimisesta, kuten myös kirkkonummelainen Bistro O matkin.

Kesän aikana listauksia heilauttelee luonnollisesti se, että useat ravintoloista ovat pitäneet ansaittua kesälomaa. Esimerkiksi Kuurna lomaili juhannukselta heinäkuun loppupuolelle, mutta on jo ehtinyt kivuta elokuun toiseksi suosituimmaksi ravintolaksi. Ehkäpä kiirivä sana Flow-festivaaleilla ansaitusta Sustainable Meal -palkinnosta on houkutellut kokeilemaan Kuurnan ravintola-annoksiakin.

Kakolanruusu

Kakolanruusun keittiössä luotetaan avotulen voimaan. Koivuhalkojen ja luovan mielen yhdistelmällä grillissä loihditaan lähes mitä tahansa.

Turussa Kakolanmäen korkeuksissa toimiva Kakolanruusu on säilyttänyt sijansa top 10 -listalla koko kesän ajan. Veikkaukseni tasaisen suosion salaisuudeksi on loistavien annosten lisäksi ravintolan yhteisöllinen tunnelma. Jaettavat annokset mahdollistavat rennon ruokailutilanteen, jossa todella syödään yhdessä. Ravintolan omin sanoin: ”sosiaalista, epämuodollista ja mukavaa!”

Vaihtuvan lounaan eli lounaspidot voi nauttia kahden tai kolmen ruokalajin ateriana. Ilta-aikaan tarjolla on pari pidemmän kaavan illallismenua sekä kattava À la carte -lista. Alkupaloista silmiin pistää grillatun purjon, lämpimän purjomajoneesin ja rapean kanannahan yhdistelmä. Pääruoan makuelämykseksi voi valita vaikkapa grillattua kesäkurpitsaa kantarelleilla ja heinämajoneesilla tai grillattua possunkylkeä sitruunalla ja raakunalla.

Grillattuja annoksia löytyy listalta runsaasti, sillä avotulella kokkaus on Kakolanruusun olemuksen ytimessä. Jo ravintolan nettimenu paljastaa, että lihojen alkuperämaat ovat vastuullisesti näkyvillä – niin siipikarja kuin porsaskin tulevat kotimaisilta tiloilta. Baarin puolella taas on tarjolla loistava lista pientä purtavaa oluiden, cocktailien ja viinien oheen. Sieltä löytyy esimerkiksi miellyttävä kokonaisuus kukkakaalia, kaviaaria ja mantelia.

Stefan’s Steakhouse Jyväskylä

Jyväskylän Stefan’s Steakhousessa annokset ovat ulkomuodoltaan yksinkertaisen tyylikkäitä.

Jyväskylän Stefan’s Steakhouse on asiakkaiden pitkäaikainen ravintolasuosikki – jo reilu vuosi sitten ravintola oli yltänyt top-listallemme tasaisesti jokaisena kuukautena puolen vuoden ajan. Kesäkuun arvosteluissa Jyväskylän ehkäpä suosituin pihviravintola nousi jo aivan kärkipaikoille pitämään listauksen toista sijaa.

Tummanpuhuvat, perinteisen amerikkalaiseen tyyliin sisustetut tilat kuvastavat myös ravintolan tarjoiluja: pröystäilemättömän yksinkertaista tyyliä modernilla silauksella. Valikoimissa on useita valmiita kolmen ruokalajin illallisia (pihviravintola huomioi myös vegaanit omalla menukokonaisuudellaan) sekä jaettavia maistelumenuja.

Annosvalikoimassa taas korostuu kaukaa tuodun, australialaisen Black Angus -pihvilihan vastapainona myös kotimaisuus. Listalta löytyy esimerkiksi dry aging -kaapissa vähintään 60 päivän verran kypsyteltyä suomalaista pihvilihaa, kotimaista naudan sisäfileetä sekä poron ulkofileepihviä. Jälkiruokalistalta testiin kannattaa ottaa Liisa’s cheesecake kesäisellä raparperi-mansikkakompotilla.

Elokuun top 10 -ravintolat

  1. Ora Restaurant, Helsinki
  2. Ravintola Kuurna, Helsinki
  3. Ask, Helsinki
  4. OlO, Helsinki
  5. Sicapelle, Porvoo
  6. Stefan’s Steakhouse Jyväskylä
  7. Ravinteli Huber, Tampere
  8. Masu, Tampere
  9. Bistro O mat, Kirkkonummi
  10. Kakolanruusu, Turku

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin.

Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Elokuun top-listaus on koottu lähes 2900 asiakasarvostelun perusteella.

Muut ravintolauutiset...