thumb image

Asiakkaiden suosikit ovat palanneet: tässä tulevat kesäkuun top 10 -ravintolat!

Jälleen yksi merkki vähittäisestä paluusta kohti tutumpaa arkea poikkeuskevään jälkeen: ensimmäiset asiakasarvosteluihin perustuvat ravintoloiden top 10 -listaukset ovat vihdoin täällä! Mukaan mahtuu tuttuja nimiä Helsingistä ja Lahdesta, mutta myös uusia listalle kipuajia niin Turusta kuin Tampereeltakin.

Top 10 -listan löydät kokonaisuudessaan artikkelin lopusta. Sitä ennen on paikallaan pieni esittely kesäkuun asiakkaiden kolmesta suosikkiravintolasta:

Kuurna

Ravintola Kuurna Anna Salmisalon kuvaamana.

Helsingin Kruununhaassa sijaitseva Kuurna on tunnettu pienten paikallistuottajien raaka-aineiden suosimisesta sekä notkeista, parin viikon välein vaihtuvista ruokalistoistaan. Omistajat Laura ja Tom Hansen ovat luotsanneet Kuurnan paikallisuutta tukevalla otteellaan paitsi kesäkuun asiakkaiden suosikiksi, myös koko Suomen 12. parhaaksi ravintolaksi.

Nopeimmat ehtivät vielä tällä viikolla testaamaan heinäkuun ensimmäisen menun, joka pitää sisällään muun muassa paahdettua villilohta (kalastettu Kotkan seudulta) lehtimangoldikääryleen ja yrtti-smetanakastikkeen kanssa tarjottuna sekä annoksen Kuurnan klassikkona tunnettua pippuripihviä. Tämän jälkeen ravintola pitää lyhyen kesäloman, mutta pöytävaraukset makunautintoihin kuun viimeiselle viikolle ovat jo auki:

Pöytävaraus Kuurnasta ➤

Palace

Ravintola Palacen menneiden menujen estetiikkaa.

Helsingin Etelärannassa kaupungin kattojen yllä sijaitseva Palace on tunnettu suomalaisen gastronomian edelläkävijänä. Vuodesta 1952 toiminut Palace oli Suomen ensimmäinen Michelin-tähdellä palkittu ravintola vuonna 1987, ja tähteä ravintola kantaa edelleen.

Maaliskuussa Suomen parhaaksi ravintolaksi valittu Palace tarjoilee yhtä, sesonkien mukaan muuttuvaa menua. Menu on aina tilattavissa myös kasvisvaihtoehtona. Ravintola lomailee heinäkuun, mutta ottaa jo varauksia vastaan elokuun illalliselämyksiin (avoinna jälleen 12.8. alkaen).

Varaa pöytä Palaceen ➤

Masu

Tampereella sijaitsevan aasialaisravintola Masun annos.

Kolmannelle sijalle kivunnut tamperelainen Masu tarjoaa moderneja, mutta rentoja aasialaisia ruokailuelämyksiä suomalaiseen makuun sovitettuna. Annoksiin on kerätty vaikutteita ympäri Aasiaa, ja Masua voikin kuvailla aasialaiseksi fuusioravintolaksi.

Ravintolan valikoimasta löydät niin sushit ja bowlit kuin makumaailmoilla leikittelevää annosruokailua ja pitkiä illallismenuita. Myös shabu shabu, eli tutummin hot pot -ruokailu, kannattaa kokea juuri täällä.

Pöytävaraus Masusta ➤

Kesäkuun top10 -ravintolat

  1. Ravintola Kuurna, Helsinki
  2. Palace Restaurant, Helsinki
  3. Masu Tampere
  4. Kumma Junk Bar & Lounge, Tampere
  5. Ravintola Smör, Turku
  6. Ravintola Roux, Lahti
  7. Purpur Helsinki
  8. Nude, Helsinki
  9. Ravintola E. Ekblom, Turku
  10. Ravinteli Huber, Tampere

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin.

Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Kesäkuun toplistaus on koottu yli 2800 asiakasarvostelun perusteella.

Muut ravintolauutiset...