TOP 10 helmikuu – Tässä ovat helmikuun parhaimmat ravintolat!

thumb image

Hyvän ruuan ystävät ovat jälleen helmikuussa arvostelleet ravintolat ympäri Suomen paremmuusjärjestykseen!

Ravintola Kuurnan johdolla kolmen kärki sijaitsee Helsingissä, mutta TOP 10-listaukseen mahtuu useita ravintoloita myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta – aina Rovaniemeltä asti! TOP 10-listaus perustuu 3 131 ravintola-arvosteluun helmikuussa.

10. Gallá Kitchen & Bar

Lapin tunnelmaan pääsee syventymään kuopiolaisessa Gallássa, joka ottaa Pohjolaa henkivässä menussaan huomioon myös perheen pienimmät: lasten Lappi -listalta löytyy muun muassa poronpaistikäristystä ja lohikeittoa.

9. Ravintola Saaga

Ravintola Saaga tuo palasen Lappia Helsingin Bulevardille. Lumoava Lappi on otettu huomioon niin paikan sisustuksessa, kattauksessa kuin itse menussakin. Lappilaiseen tyyliin menun mauissa korostuvat puhtaus ja luonnonmukaisuus.

8. Stefan’s Steakhouse Jyväskylä

Hyvän liharuuan ystävät eivät poistu Jyväskylän Stefan’s Steakhousesta tyhjin vatsoin! Ison maailman meiningillä valmistetut annokset täyttävät vaativammankin pihvifriikin vaatimukset.

7. Uppalan Kartano

Uppalan Kartanon seinät henkivät pitkää historiaa, ja ravintolaan on mahdollista tutustua myös virtuaalikierroksen muodossa heidän verkkosivuillaan. Seinäjoella sijaitsevan ravintola suosii keittiössään sesongissa olevia raaka-aineita, mikä takaa vuodenaikojen mukaan vaihtuvan menun.

6. Piemonte

Piemonte loihtii tunnelmallisen tuulahduksen Italiaa keskelle Tamperetta! Piemonte valmistaa yhdessä ravintola Hella & Huoneen kanssa upeita pasta-annoksia kotiin vietäväksi ja valmistettaviksi. Viikoittain vaihtuvat pasta-annokset tarjoilevat suoranaista lohturuokaa poikkeusaikojen keskelle.

5. Ravintola Uoma

Ravintola Uoma kuvailee henkilökuntaansa asiakkaidensa toiseksi perheeksi, joten hämeenlinnalaisravintolaan on suorastaan kotoisaa saapua. Rennolla fiiliksellä kokatut annokset pohjautuvat pohjoismaisiin raaka-aineisiin kunnioittaen makuja myös muualta maailmasta. Uoma tarjoaa keväällä myös take away-menuja kotiin, joissa vain loppusilaus on jätetty kotikokin harteille!

4. Sky Kitchen & View

Rovaniemeläinen Sky Kitchen & View on nimensä mukaisesti yhdistelmä taidokasta keittiötä ja tunnelmallista miljöötä. Isot ja avarat ikkunat tarjoilevat ruokailukokemuksen yhteydessä mielettömät maisemat lumiseen metsämaisemaan.

3. Palace

Pronssisijalle helmikuun listauksessa yltää helsinkiläinen Palace, joka tavoittelee kaupungin kattojen yllä erinomaisuutta kaikessa tekemisessään. Keittiöpäällikkö Eero Votttonen luottaa hienoihin ja yllätyksellisiin pohjoismaisiin makuelämyksiin.

2. Ora

Sasu Laukkosen ja tiimin luotsaama helsinkiläinen Ora luottaa eettisiin, puhtaisiin ja paikallisiin raaka-aineisiin. Osaavissa käsissä annokset taipuvat myös upeaan viiden ruokalajin take away -menukokonaisuudeksi. Kotikokkien tehtäväksi jää vain annosten lämmittäminen ja esillepano – Oran tiimi hoitaa kaiken muun valmiiksi.

1. Kuurna

Helmikuun parhaiden ravintoloiden listauksen kärjessä komeilee herkullinen ja sympaattinen Kuurna. Meritullinkadun bistrohenkinen ravintola ei hiljene maaliskuussakaan, sillä Kuurnan tuttuja makuja voi tilata kotiin kolmen ruokalajin take away -menun muodossa. Ravintolan väki on miettinyt menulle myös täsmäviinisuositukset, jotka voi kipaista omasta lähi-Alkosta.

Muut ravintolauutiset...