thumb image

Kesä ja cocktail – vinkit ravintoloiden drinkkitarjontaan Tampereella ja Helsingissä!

Onko etsinnässä paikka, jossa nauttia kesäpäivästä ruoan ja erinomaisten drinkkien ääressä? Kaipaat sitten cocktaileilla täydennettyä illallista tai kesäisiä after workeja baarin puolella, seuraavat paikat Tampereella ja Helsingissä tarjoavat mahdollisuuden molempiin. Tässä viisi ravintolaa, joiden kattavat cocktail-listat kutsuvat viihtymään drinkkien parissa:

Chapter – Helsinki

Torikortteleiden keskeisestä lokaatiosta nauttiva Chapter on uskomaton kokemus paitsi menulounaiden ja -illallisten saralla, myös baarin tarjonnalta. Cocktail-menu luo makunautintoja mitä mielikuvituksellisimmista ainesosista. Perinteisen valikoiman oheen luodut talon cocktailit voivat sisältää esimerkiksi seljankukkaa ja punajuurta. Sekä sisäpihan terassilla että sisällä baarin puolella on runsaasti tilaa nautiskella coktail-tarjonnasta joko aterian ohessa tai ilman. Mikä loistava syy pysähtyä kesäpäivän viettoon keskellä Helsinkiä!

Varaa paikkasi Chapteriin ➤

Guru’s Kitchen & Bar – Tampere

Tampereella testiin kannattaa ottaa Guru’s Kitchen & Bar. Ravintolan tuorein cocktail-lista on täynnä värikkäitä, toinen toistaan viehättävämpiä juomavaihtoehtoja. Kuvassa näkyvä, punasävyinen Aperol-cocktail Malina on yksi uusista, ihanista tulokkaista. Tämän hetken suosituin cocktail on Flora Dora, ihana ginipohjainen drinkki, jossa yhdistyvät itsetehty vadelmamelba sekä raikas inkivääriolut. Guru’sin kepeä, mutta kattava mezetarjonta sopii loistavasti nautittavaksi drinkkien oheen.

Varaa pöytä Guru'siin ➤

O Boteco – Tampere

© Enrique Rojas

Jos etsit paikkaa ravintolaan, joka todella panostaa baaripuoleensa, tässä yksi sellainen: O Boteco kuvailee itseään ensisijaisesti brasilialaishenkiseksi baariksi.  Ruokapuolelta löytyy valikoima Espetinho-vartaita, ja etelä-amerikkalainen suuntaus jatkuu myös cocktail-listalla.  O Botecon drinkkimenussa on totuttu näkemään esimerkiksi Brasilian suunnalla suositut Caipirinha ja Caipiroska-cocktailit, joissa jälkimmäisessä juomalle perinteisen cachaçan korvaa vodka.

Vieraile O Botecossa ➤

Tapas Bar Inez – Tampere

© Kirre Partanen

Tapas Bar Inez on nimensä mukaisesti tapasravintola, mutta laadukas juomatarjonta ei rajoitu pelkästään viineihin ja sangriaan. Tapas Bar Inez on jo vuosien ajan ollut tunnettu upeista cocktaileistaan. Talon omien juomasekoituksien lista kattaa kaikkea hedelmäisistä tequilahörpyistä mescalin savuisiin longdrinkkeihin ja marjaisiin sekoituksiin. Klassikot valmistetaan aina alkuperäisiä ohjeita kunnioittaen. Lasien sisällöissä käytetään kuitenkin mielellään myös mielikuvitusta sekä työntekijöiden omia reseptejä – ja tietenkin kuunnellaan asiakkaan toiveita.

Varaa pöytä Ineziin ➤

Vinkki elokuulle: Purpur – Helsinki

 © Rodolfo Rubio

Gruusialaisia ruokailuelämyksiä tarjoava Purpur omaa niin ikään loistavan cocktail-menun. Tyylilleen uskollisena myös ravintolan drinkkipuolella on georgialaisia vaikutteita: Georgian Royal -cocktail sisältää itsetehtyä likööriä, joka on valmistettu Georgian alueella kasvavasta kvittenihedelmästä. Gruziapolitanissa taas perinteisen Cosmopolitanin karpalomehun tilalla on käytetty raikasta granaatinomenamehua. Alkoholittomalta puolelta georgialainen erikoisuus on kotitekoinen limonadi, joihin Purpurin juomatarjonnan suunnitellut Mika Kuhanen keittää itse siirapit.

Purpur lomailee heinäkuun, mutta elokuun varaukset ovat jo auki:

Varaa pöytä Purpurista ➤

Muut ravintolauutiset...