Burgermania! Neljä mahtavaa tamperelaista burgerimestaa!

thumb image

Burgeri, tuo rehti, lihaisa herkku, on vuosien varrella kehittynyt siitä pelkästä leipä+pihvi kombosta kaikenlaisiin erikoisuuksiin. Edesmennyt Anthony Bourdain piti sitä eräänä maailman parhaana ruokana. Tampereella ollaan kuitenkin enemmän ylpeitä siivistä kun burgereista, mutta hei, jos joskus tekee mieli testaa joitain kaupungin parhaita burgermestoja, niin tässä olisi pieni valikoima meidän suosikkeja.

The Bull

Koskikeskusta vastapäätä istuva The Bull ei mitään turhia harrasta. Kunnon rehti paikka ei fiinistele, vaan tarjoaa hemmetin hyvää burgeria ihan käsityönä rennossa ilmapiirissä. Bullin väki jauhaa joka päivä Black Angus rotukarjan lihasta tuoretta 150 gramman pihviä, ja aito jenkkikokki heittää ne paistumaan täydelliksi burgereiksi.

Bullin listalta löytyy yli 20 erilaista burgeria, aina perinteisestä cheddarilla maustetusta pekoniburgerista vähän erikoisempaan CCCP eli Chili con Carne burgeriin. Talon erikoisuuksiin kuuluu myös erinomaiset sliderit, eli miniburgerit, joita kannattaa ottaa jos haluaa testata monenlaista burgeria samaan aikaan. Myös vegaaneillekin löytyy vaihtoehtoja, joten hei, kaikki vaan Bulliin siitä!

Kokeile tätä: Moose Opera, alk. 14.50€

Missä: Hatanpään valtatie 4, 33100 Tampere
Varaa pöytä The Bulliin ➤

 

American Diner Finlayson

Siperian American Diner tarjoaa nimensä mukaisesti aitoa jenkkiläistä Diner menoa, jossa kaiken perinteisen jenkki fiftari menon ytimessä on tietenkin tuhdit hampurilaiset.  Dinerista toki saa kaikkea muuta, kuten wingseja ja salaatteja, mutta kaikki tietää että ainut oikea tapa nauttia aidosta Diner menosta on tilata iso burgeri, iso juoma, ja siihen perään vielä milkshake.

Dinerin listalta löytyykin onneksi kaikki nämä, ja burgereissa on myös kirjoa. Otatko sinä tuplapekoni burgerin, toimivan vegeburgerin, vai onko nälkä kenties niinkin kova, että päädyt ottamaan burgertornin, eli 7 pihvin, pekonin ja juuston megasetin? Eikun vaan rohkeasti testaamaan.

Kokeile Tätä: Big Boy Burger, alk. 16.70€

Missä: Itäinenkatu 9, 33210 Tampere
Varaa pöytä American Diner Finlaysoniin ➤

 

Jack The Rooster

Tamperelainen rokkilegenda Jack The Rooster tarjoaa kovan menon lisäksi hemmetin hyviä burgereita, jotka valmistetaan Jackissa esiintyvien bändien musiikin tavoin, eli kovalla asenteella ja laatutakuulla.

Burgerikirjo on Jackissa erinomainen, ja tarjolla on sekä perinteistä letkeetä perusburgeria pienellä chili twistilla, asenteellisia vegaaniburgereita, kuin myös hiukan erikoisempia settejä, kuten massiivinen tuplapihviburgeri jonka mukaan on vielä heitetty ribsejä ja chorizomakkaraa, tai talon oma Death Burger, jonka sisältä löytyy niinkin paljon chiliä, että puolessa tunnissa koko burgerin syönyt saa kunniakirjan. Otatko sinä haasteen?

Kokeile Tätä: Blue Sabbath, 16.50€

Missä: Satakunnankatu 13 B, 33100 Tampere
Varaa pöytä Jack The Roosteriin ➤

 

Rouhea Ravintola Roast

Mutkattoman hyvää ruokaa tarjoileva Rouhea Ravintola Roast on korkean laadun raaka-aineisiin pohjautuva mukava ravintola, joka kaiken muun listan hyvän ohelle taikonut erinomaisia ykkösluokan burgereita.

Ja vaikka valikoima ei ole ehkä yhtä laaja kun muualla, ja täällä jopa suositellaan maistelemaan vähän muutakin siinä burgerin ohella, ei se suinkaan tarkoita ettei ne valikoidut sämpylät siellä listalla olisi priimaa. Isot, runsaasti täytetyt burgerit kuten Auralla täytetty juustoburgeri, taikka erinomainen lohiburgeri vievät nälän vaikka keneltä, ja takaavat erinomaisen makuelämyksen. Pistäppä siis testiin!

Kokeile Tätä: Juustomestarin Auraburger, 18€

Missä: Tammelan puistokatu 34, 33100 Tampere
Varaa pöytä Rouhea Ravintola Roastiin ➤

 

Kansikuvassa The Bullin burgeri

Muut ravintolauutiset...