thumb image

Albina & Alexis tuo kortteliravintolan Vallilaan! Uusi ravintola avataan lokakuussa

Helsinkiin Vallilan Konepaja-alueelle avataan lokakuun alussa uusi ravintola, Albina & Alexis. Illallisravintola ja viinibaari on löytänyt paikkansa samaan aikaan toimintansa aloittavan Folks Hotel Konepajan kivijalasta.

Uuden ravintola-avauksen taustalla on kolme alan tunnettua ammattilaista: viime vuosina konditoria-leipomollaan nimeä tehnyt keittiömestari Teemu Aura, huippuravintola Demosta tuttu sommelier Antti Paasonen sekä ravintoloitsija Riku Stenros. Stenros omistaa myös Porvoossa sijaitsevat SicaPelle ja Meat District -ravintolat yhdessä Johanna Stenrosin kanssa.

Konseptiin kuuluu katutason kivijalassa sijaitseva illallisravintola Albina sekä hotellin toisen rakennuksen katolle tuleva viinibaari Alexis, joka tarjoilee etenkin kesäkaudella loistavat näkymät Helsingin kattojen ylle. Kattoterassin talvikauden viihtyisyyden  takaa upea talvipuutarhabaari.

Kortteliravintola, jossa asiakkaat viihtyvät

Riku Stenros, Teemu Aura ja Antti Paasonen avaavat uuden Albina & Alexis -ravintolan Helsinkiin lokakuussa.

Albina ja Alexis on Riku Stenrosin vahva paluu Helsingin ravintolaelämään. Juuri varauskalenterinsa avannut ravintola on Stenrosin mukaan paikka, joka on suunniteltu juuri asiakkaiden tarpeita ajatellen.

–  Monesti ravintoloitsijat kertovat tekevänsä sellaisia ravintoloita, missä itse kävisivät ja viihtyisivät. Me halusimme kuitenkin tehdä sellaisen paikan, jossa meidän asiakkaat viihtyvät, Stenros kuvailee  Albinaa, joka onkin monin tavoin omiaan Vallilan omaksi olohuoneeksi.

New Yorkin ja Pariisin bistroista innoitusta saanut Albina tarjoaa modernia ja kansainvälistä ruokaa, joka on samanaikaisesti ekologista ja paikallisuutta kunnioittavaa sekä tietenkin äärimmäisen laadukasta.

– Ruoan laatua ja rentoutta korostaa esittelyn itsevarmuus: henkilökuntamme opastaa, mutta ei saarnaa. Erikseen ei varmaan tarvitse kertoa, että lista vaihtuu usein. Annoksia tulee ja menee – meille on  pääasia, että kaikki vaan maistuu törkeän hyvältä.

Albina ja Alexis avataan 3.10.2020. Varauskalenteri on nyt auki:

Ennakkovaraus ravintolaan ➤

Muut ravintolauutiset...