Staycation: näissä upeissa hotelleissa voit vierailla ympäri Suomea

thumb image

Vacancy, staycation & viikonlopun getaway – olisiko aika ottaa pieni irtiotto arjesta ihanan miniloman muodossa? Suomen upeimmat hotelliravintolat vievät sinut arjen yläpuolelle.

Toteuta unelmasi ja suuntaa hotellilomalle. Jo yhden yön mittainen irtiotto tekee ihmeitä antaen valtavasti energiaa arkeen. Tarjolla on täysin uniikkeja hotelleja ja näiden yhteydessä sijaitsevia ravintoloita, joihin on todella panostettu. Mielenkiintoisesti sisustetut tilat, historiallisesti merkittävät rakennukset ja loppuun asti mietityt yksityiskohdat vievät hetkessä lomatunnelmaan. Nämä hotellien ja ravintoloiden muodostamat kokemukset ovat elämyksiksi suunniteltuja. 

Listasimme kuusi kohdetta ympäri Suomea, missä hyvät yöunet ja poikkeuksellisen maukas ruoka täydentävät saumattomasti toisiaan. Minne sinä seuraavaksi suuntaat?

Älä ohita tätä herkkusuiden paratiisia!

Tertin Kartano & ravintola – Mikkeli

Tertin kartano tarjoilee elämyksiä kaikilla herkuilla. Rauhallisessa pihapiirissä nautit rentouttavan hotelliloman unohtumattomien makuelämysten äärellä. Kartanon alueella on valtavan kaunista, vanhaa tavaraa, tunnelmaa ja historiaa. 

Tertin kartanoravintolassa on kestitty vieraita jo yli 40 vuoden. Hyvän olon aamiaisella laseihin kaadetaan ruusukuohua ja taivallisen makuinen uunimunakas on maustettu ripauksella tryffeliä. Kartanon terassille katetut päiväkahvit ovat kuin suoraan jostain sadusta. Illallinen saa sydämenkin jättämään muutaman lyönnin välistä.

Tertin kartano ei ole pelkkä pysähdyspaikka makumatkalla halki Suomen, vaan antaa jo itsessään sinulle syyn laittaa Mikkelin matkasuunnitelmiin.

Kuopiontie 68, Mikkeli

Yö remontoidussa vankilassa

Hotel Kakola & Ravintola Ruben – Turku

Turussa sinun on mahdollisuus vapautua arjen kahleista yöpymällä vankilassa. Kakolanmäellä, entisen vankilan tiloihin upeasti toteutettu hotelli avattiin kesällä 2020 ja sen sellit sekä ravintola ovat valmiita vastaanottamaan vieraita. Hulppeiden perushuoneiden ohella tarjolla on autenttisempaa vankilakokemusta kaipaaville sellihuoneita, vanhaa vankilaa aidoimmillaan. 

Vaikka ravintola Ruben sijaitsee samalla paikalla kuin vanhan vankilan ruokala aiemmin, muistuttaa vankila-ajoista ainoastaan kalterit ikkunoissa. Vankilaruokaa täältä ei saa! Rubenissa makumatka rakentuu lähituottajien antimista, ruoka valmistetaan taidolla ja tarjoillaan pöytään ystävällisen hymyn kera.

Kakolankatu 14, Turku

Koe kuuluisa aamiainen

Lapland Hotels & Ravintola Kultá Kitchen & Bar – Helsinki

Asiakaskokemusten perusteella Lapland Hotels Bulevardin ravintola on kirkkaasti yksi Suomen parhaita hotelliravintoloita. Hotellin yhteydessä sijaitseva Kultá Kitchen on osoittanut, että Lapin lumon pystyy tuomaan onnistuneesti keskelle kaupungin sykettä. Kolmen ja viiden- ruokalajin menun lisäksi tarkoin kootulta bistromenulta voi valita muun muassa perinteisen poronkäristyksen. Mainitsemisen arvoinen on myös ravintolan paljon kehuttu aamiainen.

Herkullisen ruoan lisäksi Bulevardilla keräävät kehuja hotellihuoneet. Ihastuneet huokaisut ovat täällä arkipäivää asiakkaiden avatessa huoneen oven ensi kertaa. Tyylikkäitä sisustuksia kuvaillaan usein täydelliseksi sekoitukseksi mystisyyttä ja seesteisyyttä.

Kokemus oli äärimmäisen miellyttävä ja onnistunut. Koko palvelukonsepti on tarkoin suunniteltu ja näin asiakkaan näkökulmasta se sujui kuin tanssi. Ruoka, juoma ja palvelu olivat kaikki erinomaisia.

Asiakas Amanda

Bulevardi 28, Helsinki

Todellista luksusta keskellä kaupunkia

Hotel St. George & Boon Nam – Helsinki

Kaupunkilomasta Helsingin hotelli St. Georgessa on tullut melkeinpä käsite. Luxushotellin ylelliset lakanat, uniikein kalustein luotu sisustus sekä rauhoittava spa -osasto kutsuvat rentoutumaan ja nauttimaan elämyksistä arjen yläpuolella. 

Hotellin alakerrassa autenttiset aasian maut vievät aterian mittaiselle lomalle sijaitsevassa ravintola Boon Namissa. Ravintolasuosituksia lukiessa ei voi välttyä välttyä ylistyssanoilta tämän ravintolan kohdalla – Tomi Björck tiimeineen ei tuota pettymystä. 

Tämä kokonaisuus on sinun valintasi, jos nautit hemmotteluhetkistä tai ikväöit herkullista thaimaalaista ruokaa.

Lönnrotinkatu 4, Helsinki

Sisustajan unelma, hotelli täynnä upeita yksityiskohtia

Runo Hotel, Kitchen & Bar – Porvoo

Arjen luxusta, kiitos erittäin hyvästä palvelusta ja vielä paremmasta ruuasta!

Asiakas Anne-Maria

Porvoon Runo hotelli on kaikin puolin upea. Unelmat muuttuivat todeksi viime kesänä, kun vanhan kaupungin sydämeen avattiin uusi, ihastusta herättänyt kokonaisuus. Samalla Valtimontalon remontoimista hotelli- ja ravintolakäyttöön voidaan pitää suurena kulttuuritekona. Talon historia saa nyt arvoistaan jatkoa, kun korkeatasoinen boutique -hotelli palautti sen entiseen loistoonsa. 

Boutique -hotellin ravintola ja erityisesti ravintolassa tarjottavan brunssin maine on kiirinyt hetkessä houkutellen herkuttelijoita vierailulle. Elämys mainittiin myös Glorian ruoka & viini -lehden Vuoden 2021 parhaat -listauksessa. 

VINKKI! Suosittelemme ehdottomasti vierailemaan hotellin sauna -osastolla. Upeat näkymät Porvoon yli takaavat ainutlaatuiset löylyt.

Rihkamakatu 4, Porvoo

Heittäydy saaristoluonnon syleilyyn

The Barö & The Berg – Inkoo

Vain tunti Helsingistä: The Barö -hotelli on täysin uniikki elämys keskellä kauneinta saaristoluontoa. The Berg on hotellin oma ravintola, joten Inkoossa varattavissa on upeita majoituksen ja illallisen yhdistäviä kokonaisuuksia. Lisää tästä makuelämykset ja maisemat yhdistävästä kokemuksesta löydät aiemmasta artikkelista.

Bärösundintie 679, Inkoo

You may also like...