thumb image

“Letkeätä menoa ihan aamusta iltaan” – ympärivuorokautista nautintoa Tannerissa

“Siis, letkeätä menoa ihan aamusta iltaan.”

Näin ravintola Tannerin edustaja minulle paikkaa kuvailee, ja tottahan se. Vanhan Elantotalon kulmaan avattu ravintola on pieni palaa uuden ajan fiilistä vanhanajan ympäristössä. Historiallisen ulkokuoren sisällä piileksivä brutaali sisätila paljaine rakenteineen on kaikessa karuudessaan koko päivän nautintokeidas.

Heti aamusta avaa Tanner ovensa, ja kiireellisille ja ei niin kiireellisille on tarjolla käsintehtyjä aamiaissatseja, isoon ja pieneen nälkään. Harkittuun tahtiin rakkaudella koottu kasvispainotteinen breku tarjoaa avokadoleipiä, Tannerin omaa leipää, ja tuorepuristettua mehua.

Ja kaikki tämä vastakeitetyn Helsingin Kahvipaahtimon sumpin tuoksun säestämänä – tietenkin.

Kun kello etenee, siirtyy keittiö tässä rento korttelikuppila lounaan pariin, jossa tarjolla on sekä iltalistalta tuttuja viikoittain vaihtuvia artesaanipizzoja, ja päivän annoksia. Pizzat tehdään nykyään monessa paikassa tutuissa autenttisissa pizzauuneissa, ja niiden signatuurin kuuluu Napolista haettu tavallista paksumpi pohja ja ”less is more”-aatteella valikoidut täytteet.

Ideana on siis tuoda esille pari laadukasta raaka-ainetta sen sijaan, että täytettä olisi ängetty lätty täyteen ihan vaan täyttämisen vuoksi. Lounaalla salaattia löytyy aina myös runsaasti ja kirjavasti, ja kuten aamiaisessakin, on kaikki aina tehty pyynnöstä ns. à la minute tavoin jokaiselle tilaukselle erikseen.

Kun ilta saapuu, siirtyy Tanner illallislistalle, jossa pizzojen kirjo sen kuin kasvaa, ja nälkäisille tarjotaan myös mukavia jaettavia annoksia, joko yksittäin listalta valittuna tai menukokonaisuutena seurueelle tilattuna.

Kunniaan pääsee rykelmä kotimaisia raaka-aineita ja maailman antia joista tehdään priimaan kuuluvaa herkkua.

Kylkeen suositellaan joko paikallisia pienpanimo-oluita tai kirjavan viinilistan antimia, josta erikoispoimintoina kannattaa huomioida uuden aallon natu- eli alkuviinit.

Ja kun on illalliset nautittu, alkaakin Tannerissa levyjen soitto, jolloin liki joka ilta saapuu paikalle DJ:tä esittelemään loppuiltaan sopivia soundeja.

Loppujen lopulta onkin Tanner kiinni vain parisen tuntia, sen aikaa että itsekin kerkeää hetkeksi kotiin nukkumaan, ennen kun ruljanssi jälleen kerran uudestaan. Rehellisesti sanottuna Tannerin viihtyisyys ja kattava kattaus tarkoittaakin, että paikassa totisesti voi istua koko päivän ilman, että muualle tarvitsisi lähteä.

Teetkö sinäkin siis Tannerista nautinnon tukikohtasi?

 

Missä: Hämeenkatu 11, Helsinki

Varaa pöytä Tanneriin ➤

Muut ravintolauutiset...