Taidetta ja bistrotarjontaa – Gumbostrand Konst & Form lumoaa kävijänsä

thumb image

Moni pääkaupunkiseudullakaan ei tiedä, että Sipoon metsissä sijaitsee todellinen kätketty helmi: taidegalleria ja bistro Gumbostrand Konst & Form.

Nimensä mukaisesti Gumbostrandin alueella sijaitsevaan taidegalleriaan on lähes sama matka Helsingistä kuin Porvoosta. Niin kuin paikan nettisivutkin jo osuvasti kertovat:

”Pelkästään matka tänne on kokemus. Tie kiemurtelee metsän ja maalaisidyllin keskellä ja loppuu meren rantaan sekä vanhan tilan pihapiiriin.”

Pohjoismaista bistroruokaa

Bistron uuden kesämenun ruokalista on lyhyen ytimekäs, mutta sitäkin laadukkaampi: annokset valmistetaan sesongin tuoreista raaka-aineista ja puhtaasta lähiruoasta. Bistro tarjoaa pohjoismaista ruokaa, joka on ottanut vaikutteita niin eurooppalaisista kuin kansainvälisistäkin keittiöistä. Myös kaikki bistron kahvilatuotteet leivistä leivoksiin ovat itse Gumbostrandin keittiössä valmistettuja.

Bistron kesän uutuuksina ovat all day breakfast ja late lunch. Lounaalta löytyy muun muassa ravintolan kuuluisaa lohikeittoa sekä kesäkanaa, ja aamiaisvalikoimassa on niin köyhiä ritareitakin kuin maukkaita flat bread -leipiä, joita saa esimerkiksi sieni- ja savulohitäytteellä.

Kesäaikaan Gumbostrand Konst & Form on avoinna kävijöille joka päivä. Elokuun 10. päivästä lähtien galleria ja bistro palvelevat viikonloppuisin perjantaista sunnuntaihin.

Kesän näyttely avoinna

Gumbostrand Konst & Formin galleriassa esitellään useiden taiteilijoiden teoksia vaihtuvissa näyttelyissä. Kuvassa alkuvuonna esitetty Sydäntalven näyttely.

Jos vierailu Sipooseen alkaa jo houkuttaa, nyt siihen on erityisen hyvä hetki: taidegallerian kesän näyttely on esillä aina elokuun loppuun saakka. Tänä aikana galleriassa on esillä Erika Adamssonin, Elin Murenin, Suvi Nurmen, Gina Salariksen ja Carolina von Schantzin näyttelyt.

Artisteja on mahdollista kohdata galleriassa järjestettävissä taiteilijatapaamisissa. Poikkeusaikojen ulkopuolella tiloissa järjestetään myös muita mitä moninaisimpia tapahtumia: niin taidejoogaa kuin taidekudontaakin. Gumbostrand Konst & Formiin on siis syytä saapua viikonloppua viettämään vielä senkin jälkeen, kun tuorein näyttely on katsastettu.

Pöytä bistrosta ➤

You may also like...