thumb image

Taidetta ja bistrotarjontaa – Gumbostrand Konst & Form lumoaa kävijänsä

Moni pääkaupunkiseudullakaan ei tiedä, että Sipoon metsissä sijaitsee todellinen kätketty helmi: taidegalleria ja bistro Gumbostrand Konst & Form.

Nimensä mukaisesti Gumbostrandin alueella sijaitsevaan taidegalleriaan on lähes sama matka Helsingistä kuin Porvoosta. Niin kuin paikan nettisivutkin jo osuvasti kertovat:

”Pelkästään matka tänne on kokemus. Tie kiemurtelee metsän ja maalaisidyllin keskellä ja loppuu meren rantaan sekä vanhan tilan pihapiiriin.”

Pohjoismaista bistroruokaa

Bistron menu on vastikään uudistunut ruokalista on lyhyen ytimekäs, mutta sitäkin laadukkaampi. Monipuolisuuden takaa uutuutena listalle tullut, vaihtuva päivän annos, joka valmistetaan sesongin tuoreista raaka-aineista ja puhtaasta lähiruoasta. Ja lähiruoasta on todellakin kyse: esimerkiksi viime syksyn menussa käytettyjä suppilovahveroita on poimittu taidegallerian viereisestä metsästä.

Bistro tarjoaa pohjoismaista ruokaa, joka on ottanut vaikutteita niin eurooppalaisista kuin kansainvälisistäkin keittiöistä. Myös kaikki bistron kahvilatuotteet leivistä leivoksiin ovat itse Gumbostrandin keittiössä valmistettuja.

Galleria ja bistro ovat avoinna ainoastaan viikonloppuisin perjantaista sunnuntaihin. Bistro onkin erikoistunut tarjoamaan suosittuja sunnuntaibrunsseja, jotka järjestetään kahdessa kattauksessa. Kauteen sopivasti helmikuussa valikoimaan tulevat myös bliniviikonloput, joita vietetään 7–8.2. sekä 14–15.2.

Uusi näyttely avattu

Jos vierailu Sipooseen alkaa jo houkuttaa, nyt siihen on erityisen hyvä hetki: taidegallerian uusi näyttely avautui sopivasti viime viikolla. Sydäntalven näyttely -niminen kokoelma koostuu neljän eri taiteilijan sekä yhden ryhmänäyttelyn töistä. Lisäksi galleriassa on samassa yhteydessä esillä Kuukauden nuoren taiteilijan tunnustuksen saaneen Lotta Sirénin, Let it Flow -näyttely.

–  Uusi näyttely on tosi värikäs ja siinä on paljon isoja teoksia. Varsinkin Jenni Vakkilaisen teokset ovat isoja, värikkäitä ja voimaannuttavia, taidegallerian puolelta kerrotaan.

Tiloissa järjestetään myös mitä moninaisimpia tapahtumia: niin taiteilijatapaamisia kuin taidejoogaa ja taidekudontaakin. Gumbostrand Konst & Formiin on siis syytä saapua viikonloppua viettämään vielä senkin jälkeen, kun tuorein näyttely on katsastettu.

Pöytä bistrosta ➤

Muut ravintolauutiset...