thumb image

Herkuttele joulua odotellessa – Joululounaita Helsingissä!

No nyt se on, Joulukuu! Adventtisunnuntait on alkanut, kalentereista on ehditty popsia parikin suklaapalasta, ja lahjojen ostorieha alkaa kiihtyä. Mutta miten herkuttelun osalta? Mihinkä kannattaa lähteä nautiskelemaan näin joulua odotellessa?

Ei hätää! Meillä DinnerBookingissa on jo liki 100 ravintolaa (ja määrä kasvaa koko ajan kovaa tahtia!), joka tarkoittaa sitä, että meillähän on oiva valikoima joululounaita teille tarjottavana! Alta löydät pari valikoitua poimintaa Helsingistä ja jos haluat, muun Suomen valikoima kiinnostaa, niin klikkaa tästä itsesi lukemaan Tampereen listaa tai muun Suomen listaa!

Chapter

Chapteriin olemmekin äskettäin juuri tutustuneet vähän tarkemmin. Mahtavaa uuden sukupolven korkean tason suomalaista kokkailua, jossa päästään kokemaan sekä vanhoja perinteitä kuin myös uuden ajan visioita.

Ja nyt juuri 26 vuotta täyttänyt kokki Juho Ekegren tarjoaa mahdollisuutta hiukan rennompaan jouluisaan ruokaelämykseen Chapterin joululounaalla aina arkisin klo 11.00-15.00 perjantaihin 21.12 saakka! Luvassa on kolmen ruokalajin menu jossa pääsee maistelemaan juuriselleriä, maukasta possua, ja päärynän sukulaista, kvitteniä. Saatavilla totta kai myös vegenä! Kiinnostuitko? Lisää saa selville kääntymällä ihan paikanpäällä!

 

Missä: Aleksanterinkatu 22, 00101 Helsinki
Varaa pöytä Chapteriin ➤

Emo

Emossa halutaan että kaikki pysähtyisimme hetken, unohtaisimme kaikki joulukiireet, ja nauttisimme tovin. Ja nautintoahan Emon joululounaat pursuavat! Perinteiseen tapaan on Emolla lounaan aikana riittää joka nälkään, ja tarjolla on 21.12 saakka aina 11.30-15.00 viikottain vaihtuvia kolmen, neljän, tai viiden ruokalajin mahtavia menukokonaisuuksia.

Se, mitä milloinkin on tarjolla pysyy tässä vaiheessa kokkien salaisuutena, mutta suuntaa antavasti on minulle annettu yksi kolmen ruokalajin menun ytimekäs kuvailu: Turska. Ankka. Minttusuklaa. Kyllä tässä itsellä ainakin tulee tuosta nälkä!

Ja jos Emon lounaat ehtivät täyttyä, niin lähellä löytyy joululounastelijoille Emon sisarravintola, Garden by Olo!

 

Missä: Kluuvikatu 2, 00100 Helsinki
Varaa pöytä Emoon ➤

Kolmon3n

Kolmon3n, jonka rehellisen hyvä ruuan linjaukseen aikaisemmin vuodessa tutustuimmekin, tarjoaa 10.12-21.12 jo tuttuun klo 11.00-15.00 aikaväliin maistuvaa vaihtoehtoikasta joululounasta Kallion sydämmessä! Luvassa siis Kolmos3n tyyliin rennolla otteella laitettua hiukan hiotumpaa perinteistä kotiruokaa jossa Helsinkiläisyys paistaa läpi.

“It’s just good food, yeah?”-linjan kolmen ruokalajin menussa on luvassa mm. graavilohta, poroa, ja herkullista Kolmos3n sekamelskaa, mutta muita alkuruualle ja päärualle löytyy muita vaihtoehtoja myös! Lounaaseen kannattaa nopeasti varata pöytä, sillä Kolmon3n on paikallisena korttelilegendana noussut huimaan suosioon, eli kipinkapin varausta tekemään jos tämä rehti lounas kiinnostaa!

 

Missä: 11 Kolmas linja, 00530
Varaa pöytä Kolmos3een ➤

Nude

Vastikään avattu Nude tarjoaa yhden päivän verran joululounasta 13.12 klo 11.30-15.00, ihan vain testimielessä. Kiinnostaako siis tietää, mikä tämän ”viini edellä”-linjalla kulkevan ravintolan mestarin, Vuoden Kokki-palkinnon saanut Kalle Tannerin visio joululounaasta on?

Menu on tässä vaiheessa vielä mysteeri, ja vaikka kuinka ravintolan väkeä, eli “Nudisteja” kuinkakin patistaa, eivät he tittelistä huolimatta mitään halua paljastaa. Ainut tapa selvittää mitä Nuden viiden ruokalajin joulumenu sisältää on varaamalla pöytä. Kerrasaan jännittävää!

 

Missä: Kasarmikatu 44, 00130 Helsinki
Varaa pöytä Nudeen ➤

Kitchen & Bar by Maannos

Joulu saapuu myös Telakkakadulle, jossa yllä olevat kaksi kollia, Elmo ja Jouni, sekä muu Maannoksen väki tarjoaa 21.12 saakka aina klo 11.00-14.00 joululounaslistan herkkuja! Konsepti on yksinkertainen: listalla on monta vaihtoehtoa, ja päätös on oma, kuinka paljon haluaa syödä. Alkuruoka ja pääruoka? Pääruoka ja jälkiruoka? Kenties kaikki kolme? Tai vaikka kaksi alkuruokaa, pääruoka ja jälkiruoka? Hui, onpas mahdollisuuksia täynnä tämä!

Listalla on valittavana tuttuun tapaan pääsääntöisesti kasvispainotteista syötävää kuten alkuun tuleva maa-artisokka, selleri pääruokaa, tai luumuisaa jälkkäriä, mutta vaihtoehtoja löytyy myös, kuten silakkaa alkuun taikka pääruuaksi Maannoksen omaa kinkkua! Ja kaikki tämä toki kotimaisesta raaka-aineesta. Nam.

 

Missä: Telakkakatu 5, 00150 Helsinki
Varaa pöytä Maannokseen ➤

 

 

Kansikuva: Helsingin Kaupunki/Jussi Helsten

Muut ravintolauutiset...