Sauna sekä illallinen – tie suomalaisen sydämeen!

thumb image
Kuva: Löyly

Me suomalaiset olemme saunakansaa. Tästä kertoo myös lukuisa julkisten saunojen määrä sekä alati kasvava saunaravintolavalikoima.

Mikä olisikaan sen parempi arjesta irrottaja kuin pehmeiden löylyjen hyväily iholla? Kuumassa höyryssä nautiskelu on myös omiaan kasvattamaan ruokahalua ja saunomisen aiheuttamaa autuutta on ihana pitkittää herkullisella illallisella. Kokosimme vinkkejä paikoista, joissa saunaelämyksen voi saumattomasti yhdistää masun onnellistamiseen! Olisiko tässä ideaa seuraavaksi treffi-illaksi tai ilahduttaisitko ystävää pyytämällä löylyihin?

Itämeren ihanuutta Löylyssä – niin maisemana kuin lautasellakin

Arkkitehtuuristaan maailmanmaineeseen noussut Löyly kutsuu saunomaan Hernesaaren rantaan. Löylyistä pääsee täällä nauttimaan perinteisen puusaunan lisäksi savusaunan lauteilla. Mäntyharjulaiset oliviinikiuaskivet saunottavat kaikkia sukupuolia samaan aikaan, joten uima-asu on hyvä muistaa pakata kylpemisreissulle mukaan. Vilvoittautua Löylyssä voi terassilla tai pulahtamalla meressä. Uintimahdollisuus on säävarauksella ympäri vuoden!

Jos nälkä yllättää kesken saunomisen, voi Löylyssä ruokaa tilata erilliseltä menulta saunatiloissa herkuteltavaksi. Vaihtoehtoisesti upeaa merimaisemaa voi siirtyä ihailemaan ravintolan puolelle, jossa takkatuli jatkaa saunan lämmintä tunnelmaa.  

Löylyn sesonkiin sopivat menut noudattavat aina vastuullisuutta, kotimaisuutta sekä pientuottajia suosivaa ruokafilosofiaa. All day -menulta löytyvä poronkäristys on kuin luotu saunanjälkeisiin viipyileviin hetkiin.

Missä: Hernesaarenranta 4, Helsinki

Tampereen Kuumin kokemus – Saunaravintola Kuuma hurmaa myös ruuallaan

Saunaravintola Kuuma tarjoaa makoisia löylyjä aivan Tampereen keskustan läheisyydessä. Kuumassa on kaksi yleistä sekasaunaa. Kaupungin kuumimmat löylyelämykset pääset nauttimaan modernissa savusaunassa tai perinteisessä puulämmitteisessä saunassa.

Ratinan suvannossa pulahtaminen on mahdollista ympäri vuoden ja terassilla vilvoitellessa voi nauttia virvokkeita. Kuumasta aukeavat upeat maisemat nostavat rentoutumiselämyksen uudelle tasolle.

Tärkeä osa Saunaravintola Kuuman moniaistista elämystä on herkullinen ruoka. Sesonkien mukaan vaihtuva menu pohjaa pohjoismaisiin makuihin, höystettynä pienillä yllättävillä twisteillä.  Ruokalista on rakennettu sosiaalinen syöminen mielessä pitäen, joten mukaan kannattaa napata kaveri jos toinenkin! Pyhäjärven ihailua voi jatkaa myös ravintolan antimia maistellessaan, sillä Kuumassa on sisätilojen lisäksi kaksikerroksinen terassi. Täällä eivät Suomen joskus yllättävätkin säät pääse häiritsemään illalliskokemusta, sillä terassin toinen kerros on paitsi katettu, myös miellyttävästi lämmitetty.

Tutustu myös yleisön pyynnöstä paluun tehneeseen aamusauna + aamiainen comboon!

Saunaravintola Kuuma

Missä: Laukontori 21, Tampere

Design-saunaelämyksestä muutama askel erityislaatuiseen arkkitehtuuriin – sekä makunautintoihin!


Löylyjen lämmöstä pääsee nautiskelemaan myös lukuisissa yleisissä saunoissa. Ekologiseksi rakennettu Kulttuurisauna jatkaa designillaan viereisen Merihaan veistoksellisuutta. Puupellettilämmitteiset saunat löytyvät niin miehille kuin naisillekin ja pulahtamassa voi pistäytyä vuoden ympäri.

Saunojan tulee varata aikansa etukäteen ja varaus on suositeltavaa tehdä myös läheiseen ravintola Kirsikkaan. Tämä viime kesänä remontoituna avatussa Hakaniemen Kauppahallissa sijaitseva ravintola on ehtinyt kerätä runsaasti kehuja. Ruokalista on hakenut inspiraatiota alakerran notkuvista herkkutiskeistä, muovautuen sesongin raaka-aineiden mukaiseksi neljästi vuodessa.

Herkullisten annosten lisäksi Kirsikassa pääsee ihastelemaan ainutlaatuista arkkitehtuuria. Tunnelma Kauppahallin toisessa kerroksessa on vertaansa vailla. Rento, mutta eläväinen miljöö hurmaa yhtä varmasti kuin Kirsikan versiot klassikkoannoksista.

Ravintola Kirsikka

Missä: Hakaniemen Kauppahalli, Hämeentie 1, Helsinki

You may also like...