Syömään Suomenlinnaan – DinnerDays ruoka maistuu meren äärellä

thumb image
SONY DSC

Meren läheisyys tuo aina oma lisänsä ravintolan tunnelmaan. DinnerDays -tapahtumassa elämyksistä pääsee nauttimaan useammassa ravintolassa, missä meri on lähellä ja läsnä. Merimaiseman yhdistyessä herkulliseen ruokaan ollaan täydellisten nautintojen äärellä. 

Yksi aivan erityinen merituulta ja tunnelmaa tarjoileva DinnerDays ravintola sijaitsee Unescon maailmanperintökohteessa Suomenlinnassa. 

Lautta lipuu Suomenlinnan laituriin. Takana on vartin merimatka ja edessä ainutlaatuisen arvokas miljöö vaihtelevan luonnon syleilyssä. Aivan laiturien vieressä pitkä, vaaleanpunaiseksi maalattu kasarmirakennus toivottaa tervetulleeksi saarelle. Venäläisellä kaudella, vuosina 1868–1870 rakennettua rantakasarmia on käytetty muun muassa päävartiona ja rauhanaikaisessa käytössä rakennus oli tarkoitettu 250 sotilaalle.

Unescon maailmanperintökohde on puolustanut kolmea eri valtiota 

Historiallisen linnoituksen, vanhojen mukulakivikatujen ja värikkäiden rakennusten keskellä tuntee olevansa kaukana kaupungin keskustasta. Mieleen tulee Euroopan upeimmat historialliset kaupungit, mutta todellisuudessa linnoituksen muurit ja puolustusvallit kätkevät sisäänsä merkittävän palan Suomen historiaa. Alueen ainutlaatuisuus on noteerattu myös kansainvälisesti; Suomenlinna on yksi Suomen seitsemästä Unescon maailmanperintökohteesta ainutlaatuisena esimerkkinä sotilasarkkitehtuurista.

Ruokaa ja juomaa historiaa kunnioittaen

Ravintola Suomenlinnan Panimon sisätilat ovat vähintäänkin yhtä viihtyisät, mitä vaaleanpunainen kivirakennus ulkoa lupailee. Sveaborgin linnoitustyön aikana tuhannet sotilaat ovat viettäneet täällä iltaa, nyt ravintola tarjoilee vierailijoille ensiluokkaisista kotimaisista raaka-aineista valmistettuja annoksia. Linnoitussaaren historiaa kunnioittaen venäläiset perinteet yhdistyvät skandinaaviseen keittiöön ja krouvin konstailematon ruoka täyttää varmasti vatsan. Ravintola Suomenlinnan Panimossa hurmaantuu historiallisista puitteista, meren tuulesta ja tuoksusta. 

Ravintolan yhteydessä toimivalla panimolla on ollut merkittävä rooli Suomen oluthistoriassa. Suomenlinnaan 1700-luvulla rakennustöihin tulleet sotilaat, toivat mukanaan saaren ensimmäiset oluttynnyrit. Suomenlinnan Panimo on perustettu jatkamaan perinteitä ja ravintolan valikoimasta löytyy kausittain vaihtuva valikoima rakkaudella sekä ammattitaidolla valmistettuja juomia. 

MISSÄ Ravintola Suomenlinnan Panimo, Suomenlinna C1, Helsinki

MILLOIN DinnerDaysin aikana 22.–31.10.2021

ALKURUOKA Hiillostettua graavisiikaa ja savumuikkumoussea

PÄÄRUOKA Härän sisäfileetä, tattikreemiä, rosmariiniperunaterriiniä ja paahdettuja juureksia

JÄLKIRUOKA Portteri-suklaakakkua, mustaherukkaa ja créme anglaise 

HINTA 30 €  / henkilö

+ 3,50 € varauksen käsittelymaksu

Muita DinnerDays -ravintoloita meren äärellä

  1. Meripaviljonki, Säästöpankinranta 3
  2. Blue Peter, Vattuniemen puistotie 1 
  3. Faro Chanelside Bar&Restaurant, Kellosaarenranta 2
  4. Haukilahden Helmi 30 € menu, Mellstenintie 3
  5. Haukilahden Helmi 60 € menu, Mellstenintie 3

Muut ravintolauutiset...