thumb image

Neljä ravintolahelmeä, joita ei kannata unohtaa!

Nyt kun blogimme puolella on jo esitelty eri kaupunkien illallispaikkoja, on hyvä hetki nostaa esiin myös muutama ehkä hieman piilotetumpi helmi. Helsingin lisäksi suuntaamme tällä kertaa katseet Turkuun sekä Hämeenlinnaan, josta löytyy kaksi erityismaininnan arvoista ravintolaa!

Ravintola NOOA

Turussa sijaitsevan ravintola NOOAn viiden ruokalajin maistelumenu on upea kokonaisuus makuelämyksiä ja esteettistä nautintoa. Jokainen annoksen osa on selvästi mietitty pienintäkin yksityiskohtaa ja värimaailman vivahdetta myöten.

Kolmen ruokalajin Menu NOOA pitää syyskaudella sisällään paahdettuja punajuuria briejuustolla ja pikkelöidyillä punaherukoilla, päivän kalaa munakastikkeen, kyssäkaalin ja piparjuuren siivittämänä sekä omenajäätelöä karamellikastikkella. Vierailulle kannattaa lähteä erityisesti isänpäivänä, sillä silloin NOOAssa on tarjolla kolmen ruokalajin erikoismenu, jota ei löydy tavalliselta listalta.

Vierailulle NOOAan ➤

Ravintola Verka

Kuvat: Mikko Uosukainen

Hämeenlinnan ihastuttavimpia illallisravintoloita on tietysti Ravintola Verka. Teatterin yhteydessä toimiva Verka palvelee niin teatterikävijöitä kuin muita illallistajiakin upeilla puitteilla ja kaunistakin kauniimmilla annoksillaan. Sadonkorjuujuhlien menua saa niin neljän kuin viidenkin ruokalajin kokonaisuuksina. Tarjolla on myös kahden ruokalajin lasten menu – yllättävän harvinainen näky suomalaisten illallisravintoloiden ruokalistalla.

Pitkässä menussa on tarjolla esimerkiksi myskikurpitsaa, haukea ja kantarelleja sekä erityisen upea pääruoka: karitsaa karhunvatukalla. Lyhyemmässä menussa juhlitaan syksyä sorsan ja kirsikoiden avulla, ja kasvismenussa (jota tarjotaan myös vegaanisena) taas munakoiso ja tomaatti saavat kauden herkuista ympärilleen kattaukset kauraa ja kantarelleja sekä tyrniä ja porkkanaa.

Varaa pöytä Verkasta ➤

Ravintola Jura

Kuvat: Mikko Uosukainen

Pari vuotta Ullanlinnassa toiminut, viehättävä kortteliravintola Jura tuo kunniaa maanläheisten raaka-aineiden, erityisesti kasvisten, monipuoliselle käytölle. Neljän ruokalajin kasvismenu on saatavilla ennakkopyynnöllä myös vegaanisena.

Loistavat ateriakokonaisuudet vaativat seurakseen tietysti myös upean juomavalikoiman. Juran viinivarasto kumartaa erityisesti Ranskan suuntaan, mutta tuo laseihin täyttöä myös muualta Euroopasta. Ruokia parhaiten täydentävien oluiden metsästys on ikuinen prosessi, minkä ansiosta Jurassa vieraileva saa nauttia miellyttävään tahtiin uudistuvasta olutvalikoimasta.

Varaa pöytä Jurasta ➤

Ravintola Uoma

Kuvat: Mikko Uosukainen

Niin ikään hämeenlinnalaisen Ravintola Uoman ruoat ovat laatua isolla L:llä. Vasta kesällä kattilansa kuumennellut ravintola on yksi Etelä-Suomen kiinnostavimmista uutuuksista. Lähialueiden kunnioittaminen näkyy läpi ruokalistan: kasvismenun pääruokana on latva-artisokkaa ja lietolaista luomukvinoaa, ja pitkän menun retiisien kanssa tarjoiltu karitsatartar tulee Tiirinkoskelta.

Sekä Uoman neljän että seitsemän ruokalajin menuissa on monipuolinen valikoima syksyn perinteisiä makuja sekä eräs kauden harvinaisuus: näyttävä annos Wanantaan tilan fasaania kotimaisella tattarilla ja tateilla. Sitä edeltänyt alkupala kantarelleista ja maa-artisokasta on jo tuonut syksyn makunystyröille, ja mikäli ei, sen tekee varmasti omenasorbetti, joka on saanut seurakseen suklaan ja inkiväärin.

Vierailulle Uomaan ➤

Muut ravintolauutiset...