thumb image

Neljä ravintolahelmeä, joita ei kannata unohtaa!

Tänä kotimaanmatkailun kesänä moni etsii itselleen vähän tuntemattomammista kaupungeista illallispaikkojen parhaimmistoa. Nyt onkin hyvä hetki esitellä muutama matkailijoille ehkä hieman piilotetumpi helmi. Helsingin lisäksi katseet suunnataan Turkuun sekä Hämeenlinnaan, josta löytyy pari erityismaininnan arvoista ravintolaa!

Ravintola NOOA, Turku

Turussa sijaitsevan ravintola NOOAn viiden ruokalajin maistelumenu on upea kokonaisuus makuelämyksiä ja esteettistä nautintoa. Jokainen annoksen osa on selvästi mietitty pienintäkin yksityiskohtaa ja värimaailman vivahdetta myöten.

Kolmen ruokalajin Menu NOOA pitää syyskaudella sisällään paahdettuja punajuuria briejuustolla ja pikkelöidyillä punaherukoilla, päivän kalaa munakastikkeen, kyssäkaalin ja piparjuuren siivittämänä sekä omenajäätelöä karamellikastikkella. Vierailulle kannattaa lähteä erityisesti isänpäivänä, sillä silloin NOOAssa on tarjolla kolmen ruokalajin erikoismenu, jota ei löydy tavalliselta listalta.

Vierailulle NOOAan ➤

Hügge, Turku

Vierailu turkulaisessa Hüggessa on kuin matka toiseen maailmaan – sellaiseen, jossa aika pysähtyy ja voi vain keskittyä olennaiseen. Eli huikeisiin kasvisruokaelämyksiin ja hyvään seuraan! Sana hügge on tanskaa ja tarkoittaa hyvinvointia, kodikkuutta ja seesteisyyttä. Ravintolan kotoisa tunnelma välittyykin vierailijoilleen jo heti ovelta.

Tinkimättömän laadukkaiden ja puhtaiden raaka-aineiden ympärille rakentuva makumaailma on koostettu hurmaavalla periaatteella: alusta asti itse valmistettua, mausteista kasvisruokaa kaikille. Erityisen tunnettu Hügge on mausteisista curryistaan sekä itse leipomista tuotteistaan. Neljän ruokalajin koko seurueelle tarjoiltava menu Hügge on upea kokemus, ja ruoan oheen saatavat viinipaketit kruunaavat kokemuksen.

Varaa pöytä Hüggesta ➤

Ravintola Jura, Helsinki

Kuvat: Mikko Uosukainen

Pari vuotta Ullanlinnassa toiminut, viehättävä kortteliravintola Jura tuo kunniaa maanläheisten raaka-aineiden, erityisesti kasvisten, monipuoliselle käytölle. Neljän ruokalajin kasvismenu on saatavilla ennakkopyynnöllä myös vegaanisena.

Loistavat ateriakokonaisuudet vaativat seurakseen tietysti myös upean juomavalikoiman. Juran viinivarasto kumartaa erityisesti Ranskan suuntaan, mutta tuo laseihin täyttöä myös muualta Euroopasta. Ruokia parhaiten täydentävien oluiden metsästys on ikuinen prosessi, minkä ansiosta Jurassa vieraileva saa nauttia miellyttävään tahtiin uudistuvasta olutvalikoimasta.

Varaa pöytä Jurasta ➤

Ravintola Uoma, Hämeenlinna

Kuvat: Mikko Uosukainen

Hämeenlinnalaisen Ravintola Uoman ruoat ovat laatua isolla L:llä. Vasta viime kesänä kattilansa kuumennellut ravintola on yksi Etelä-Suomen kiinnostavimmista uutuuksista. Lähialueiden kunnioittaminen näkyy läpi ruokalistan: kasvismenun pääruokana on nähty esimerkiksi latva-artisokkaa ja lietolaista luomukvinoaa, ja pitkän menun retiisien kanssa tarjoiltu karitsatartar tulee Tiirinkoskelta.

Sekä Uoman neljän että seitsemän ruokalajin menuissa on monipuolinen valikoima syksyn perinteisiä makuja sekä eräs kauden harvinaisuus: näyttävä annos Wanantaan tilan fasaania kotimaisella tattarilla ja tateilla. Sitä edeltänyt alkupala kantarelleista ja maa-artisokasta on jo tuonut syksyn makunystyröille, ja mikäli ei, sen tekee varmasti omenasorbetti, joka on saanut seurakseen suklaan ja inkiväärin.

Vierailulle Uomaan ➤

Muut ravintolauutiset...